Miért bunkó a legtöbb ember ha megtudják, hogy jön a 3. vagy többedik gyerek?
Rokon, ismerős egyaránt beletartozik, aki belelát a totál a családi életbe, anyagi helyzetbe is és mégis bunkózik de minimum rosszallását fejezi ki.
Több gyerekes anyukák mit tapasztaltok?
Apa jó fizetésénél azért jó kis családi adókedvezmény jöhet össze:
"Az új adótörvény alapján az egy és két gyermekesek esetén gyermekenként havi 62.500 forint, míg 3 gyermek vállalásától gyermekenként havi 206.250 forint kedvezményt számolhatnak el a jövedelmükkel szemben. A családi kedvezmény az adóalapot csökkenti. Az kormány számításai szerint az átlagbérrel rendelkezők egy gyermekes családok közel 10-20%-kal is többet kaphatnak majd fizetéskor, míg a három gyermeket nevelő szülők akár teljes mértékben mentesülhetnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. A kormány alapvető célja, hogy a családok kiemelt támogatásával elősegítse a gyermekek születését hazánkban. A családi kedvezmény igénybe vételéhez azonban a megfelelő bruttó bérre is szükség van. Sok alacsony bérű család esetében előfordulhat, hogy az adójóváírás csökkentése többet visz el, mint amennyit a családi kedvezmény hoz.
A családi adókedvezmény 2012, megfelelő bruttó esetén a következő képen alakulhat: 62 500 x 0,16 = 10 ezer forint marad a családi kasszában (1 és 2 gyereknél /fő), míg háromgyerekesnél 206 250 x 0,16 = 33 ezer forint/fő. "
És meddig bölcsödés egy gyerek főleg 3 gyerekes családban?? A nagyobbak valószínűleg nem ha anyu úgyis otthon van...és a legkisebb is max 1 évig...
bölcsődéért fizetni díjat az is most került bevezetésre. Korábban ilyen nem volt, csak az étkezés.
7-es nem sértettél meg, legalábbis engem biztos nem.
Kíváncsi voltam ki mit ír.
Ez nem mindenhol van úgy, hogy 100%-ban ingyen, vannak olyan települések/városok ahol 50% ahogy írták is alattad.
Persze ez valóban igazságtalan valahol...
Nekem pl. olyan ember is beszólt már (és rokon, ismerem az ő anyagi helyzetét) ahol apuka németbe melózik, de ugye itthon minimálbérrel van bejelentve és kérik a családvédelmit (bocsi ennek nem tudom pontosan a nevét), mert így kapnak tankönyv támogatást, meg a koli csak 1/4 annyi...stb
Akkor az én 3 gyerekemmel mi a gond?!
Hát gondolom, aki vállal 3 gyereket, ott azért apuka jó keresete elengedhetetlen. Vagy tévedek????
Azért a kedvezményeket figyelembe veszi, aki vállal 3 vagy több gyereket.
Kedves kérdező!
Örülök, hogy te értetted, amit írtam.
Nem megbántani akartalak, csak leírtam, hogy gondolkodnak az 1-2 gyerekes szülők. Ezzel segítve hogy megkapd a kérdésedre a választ.
Amúgy meg semmi baj a három gyerekkel. Sehol sem. Addig, amíg nem az államnak születnek.
További szép napot Neked!
16-os!
Nálunk apuka átlagosan keres én keresek jól, kerestem míg el nem jöttem gyedre. (melóhely visszavár, reméljük a legjobbakat).
Mielőtt megkapom full bevallott az összes jövedelmem, nincs borítékos fizetés egy forint sem.
Egyébként az adóbevallás valahol annyira kamu. Többszázezret kell hozzá keresni, hogy ezt valaki teljesen érvénysíteni tudja, itt pedig átlag "kisemberekről" van szó, akik lehet meg sem kapják ezt a pénzt, mert ha pl. a cége lenyúlja (?!) ha nem egybe kérik.
Aki kitalálta szerintem nem ismer egyetlen életszerű helyzetet sem :(.
Én azért szerettem volna 3 gyereket, mert én egyke voltam, az apukám korán meghalt és féltesóm sem lett. Irigyeltem a nagycsaládosokat mikor gyerekként mentem szülinapra/névnapra osztálytársakhoz, hogy anyuka finomakat süt/főz és hogy elvannak a tesók egymással, a férjem hasonlók miatt, de neki van testvére, csak az ellentétek miatt nem is nagyon tartják a kapcsolatot.
Tudomásom szerint az anyagi és szociális dolgokat veszik figyelembe nem azt hogy szimplán 3 gyerek van a családban...
És hol van ingyen étkeztetés pusztán erre hogy 3 gyerek van??? Ezt valaki írja már le...szerintem össze van ez kavarva a szociális segély dologgal hogy aki anyagilag rosszul áll annak jár ilyesmi hogy ingyen étkezés, de ez nem a 3 gyereknek köszönhető...ha valaki 2-vel áll rosszul, az is ugyanúgy megkaphatja.. Az más kérdés, de nem is ide tartozik hogy ezzel kapcsolatosan milyen visszaélések vannak meg hogy az egy főre jutó maximum milyen röhejes szinten van, amiből nem is lehet megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!