Zoldseggel vagy gyumivel kezdjem 17hetes babam hozzataplalasat es kell-e kifozni a sargarepat, almat, miert kell, hogy sterilizaljam vagy puhabb legyen?
nem kifőzni hanem megfőzni és nem sterilizálni hanem párolni :)
alma, majd barack krumpli, répa.
első nap 2 kiskanál, második nap 4, 3.nap 8 kiskanál... és így 4-5 napig egy ízzel, ugye az almával először és mind a néggyel így eljátszotok délelőtt.
Vegyél egy botmixert, azzal lehet mindent szuperül pürésíteni!
Elsőként alma(bár lányom utálta) 1 alma 1 burgonyával összefőzve, turmixolva.
Sárgarépa burgonya puhára főzve turmixolva. Sütőtö burgonya főve turmixolva.
Minsennek az alapja a burgonya, az sűeűsít. 1 burgonya főzve, + 1 nyers paradicsom meghámozva, kibelezve, csak a húsa összeturmixolva a burgonyával.
Vehetsz gyalúlt tököt, mirelit, burgonyával összefőzöd, turmixolod. Mindenhez egy mokkás kanál olajat is keverj.
Azt még hozzátenném, hogy inkább délelőtt kóstoltass, megelőzve az esetleges esti hasfájást.
Először csak magában add a dolgokat, ne keverd semmivel. Majd, ha már elég sokfélét eszik, akkor keverheted. Vannak olyan gyümölcsök is, amiket érdemes megpárolni vagy főzni, mert mondjuk kemények. Én a körtét is pároltam és néha az almát megsütöm.
az az első zöldség.
nem az amelyiknek nincs szezonja, az az üvegházi ;)
szóval az idén első zöldségek, új lesznek kiírva a zöldségesnél, hogy "új", és jó drága, na azt nem ajánlják mert tavasszal a sok permetezőszer még nem bomlik le, míg a 2. aratás már nem tartalmaz vegyszereket.
de ez majd ápr-május környékén lesz, most még nem kell ettől tartanod.
komolyan nem kötekedni akarok, egyik válaszoló írta, hogy mindennek az alapja a krumpli. én ezzel nem értek egyet :S
a krumpli felesleges szénhidrát, nincs szüksége a szervezetnek rá minden nap, főleg kisbabáknak. én csak sűrítésre használtam, a híg főzelékekhez.
én cukros vagyok, én pl. alig ehetek krumplit, ezért is gondolom, hogy nem kéne naponta krumplival etetni egy 4-5 hónapost
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!