Kisgyerekes és újszülöttes anyukák hogy van időtök a két gyerek mellett?
Van egy 2 és fél éves lányom és egy 5 hetes fiam. Egyedül vagyok velük egész nap, apa csak este van itthon és persze hétvégén.
Biztosan én vagyok a béna de kérlek adjatok tanácsot, hogy mit csináljak. Egész egyszerűen nincs időm szoptatni a kicsit pedig szeretném. Este szopizik csak mert akkor van rá időm, hogy 1 esetleg másfél órát is a szoptatásra szánjak. Lefejni sincs időm. Nehéz ez a szoptatás betartás is mert pl ha a nagy pisil a bilibe nem várhatom el tőle, hogy fél órát ott üljön. Semmire sincs időm. Hogyan osszam be? Adjatok tanácsot mert nagyon el vagyok keseredve és rossz anyának érzem magam. A lányommal se tudok játszani, rajzolni mert a kicsi ha eszik akkor az is eltart kb 1 órán keresztül, hiába a cumisüveg annyira sokat eszik (van hogy 150 ml), hogy ennyi ideig tart. Arról, hogy egyszer kialudjam magam már le is mondtam.
Az 5 hetes sem biztos, hogy egész nap alszik, ha nem olyan típus...........nekem is anno mindenki ezt mondta, hogy a kisbaba egész nap alszik meg kakil. Hát nem. És a kérdezőé sem, különben nem tette volna fel a kérdést.
Sajnos okosabb dolgot én sem tudok mondani, mint első, mert csak egy gyerekem van, csak emiatt írtam, mert megláttam a mondatot, hogy az 5 hetes egész nap alszik...és meresztettem a szemem, hogy miért hiszi mindenki hogy minden kisbaba egyforma.
Kedves utolsó válaszoló!
Így van nekem se az a típus egyik sem. Tudom minden babákkal kapcsolatos könyvben leírják, hogy 16-18 órákat alszanak az ilyen picik, de sajnos ezt a könyvet egyik gyerekem sem olvasta. A kicsit már leszoktattam arról, hogy folyton fogni kelljen a fenekét, mert nélkülem kis túlzással még a szemét sem akarja mozgatni. Minden hétvégére marad a férjemre. A vasalás már régóta arról szól, hogy csak a legszükségesebbeket, a főzés pedig abból áll, hogy megfőzök este és 3 napi azt esszük. A nagy szerencsére nem féltékeny, de nagyon hisztis lett az utóbbi időben. De nem akarom, hogy a lányom a kicsi miatt elhanyagolva érezze magát, hogy még bilizés után a fenekét sem törlöm ki mert ott a kicsi. Viszont azt sem szeretném ha szopiztatok akkor folyton megszakítani és elmenni megtörölni a nagy popsiját. Hát iszonyatosan nehéz!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Ha nem szoptatsz és nem fejsz, mit eszik a kicsi?
Nekem 21 hónapos a nagy, 11 hetes a kicsi, átérzem a problémád:)
És van tejed még estére?
Ne haragudj az értetlenkedésért, nálam a nagytól simán tudtam szoptatni, tudnék most is, csak épp tejem nincsen. A nagynál sem volt:( úgyhogy én most fejek, hogy azt a keveset oda tudjam adni, de minden időmet elveszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!