Másfél éves a gyerekünk, és lenne lehetőségünk több napos külföldi városnézős útra európai nagyvárosba. Vigyük vagy ne?
Minden gyerek temperamentuma más, én is csak a sajátomból tudok kiindulni, és őt teljesen biztos, hogy nem vinném. Hogy miért?
- Már az odatartó autóút kiakasztaná
- Nem lehetne vele semmi beltéri programot (pl. múzeum) szervezni, mert nem bírná
- Étterembe beülni vele szintén lehetetlen, nem az a típus, aki elüldögél az etetőszékben
- Mivel elég hideg van, az egész napos kinti csavargás sem lenne túl élvezetes
- Teljesen felborulna a napirendje, így eszméletlen nyűgös lenne egész végig.
Úgy gondolom, hogy durván 12-14 éves kor alatt nem szabad városnéző túrára vinni egy gyereket (minket vittek a szüleink korábban, szörnyű volt). Nem tudom, melyik európai nagyvárosról van szó, de szerintem egy ennyi idős még a Disneylandet vagy az állatkertet sem élvezi különösebben.
Azt persze Ti tudjátok, hogy van-e lehetőségetek nélküle elutazni, nyilván ez is sok mindentől függ, de ha már véleményt kérdeztél, én gyerekkel biztos nem mennék ilyen programra.
Előző vagyok.
Egy hét tényleg sok, de mi pl. most jöttünk haza a férjemmel egy kettesben töltött hosszú hétvégéről, és nagy feltöltődés volt mindannyiunk számára. Persze Te ismered a gyerekedet, de szerintem jól ismert nagyszülőkkel ennyi még nem megerőltető neki sem.
Ha erre nincs lehetőség, akkor sajnos hanyagolni kell az ilyesmit még kb. tíz évig. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!