Újszülött babát csak hátra szabad fektetni a kiságyban vagy lehet hasra is?
Nekem még a kórházban azt mondták, hogy csak hasra fektessem, Sosem aludt háton, csak a babakocsiban, volt, hogy ott is hasr fordult :)
Jót tesz a csípőjének, jót tesz a hátizmainak, és a fejformájának is :)
Az én védőnőm azért aggódott, hogy nincsen légzésfigyelőnk, és ezért veszélyes a hason altatás. A gyemekorvos viszont kifejezetten azt javasolta, hogy hason altassuk....
úgyhogy nyugodtan!
Szia.
Az új trend szerint csak háton szabad altatni,a bölcsöhalál elkerüle´se e´rdekében.az én babám nem is szeret hason lenni.Ö csak a háta´n alszik.A buka´soktól nem kell félni,mert kifolyik oldalt a szájából,ha egyáltalán elöfordul.Pl.növérem kisfia csak hason alszik mióta megszületett.te döntöd el,hogy hogyan altatod.vagyis a babádnak hogyan ke´nyelmesebb.
10 hetes baba anyikája.
Szeritnem úgy alszik "kényelmesen", ahogy megszokja. Ha kezdettől hason rakod le, nem fog akarni háton feküdni, de hamarabb megtanulja kinyomni magát, felemelni a fejét, és forgolódni.
Odabenn nem kellett neki sima felületen kiterítve lennie, mindenképpen furcsa neki a kiságy a mama pocakja után, azt fogja megszokni ahogyan többet van lerakva.
Ha háton altatod, akkor később valószínüleg nehezen fogod hasratenni akár a földre, akár a kiságyába később :)
Ha tartasz a bölcsőhaláltól, akkor vegyél légzésfigyelőt. De szerintem hason érdemes altatni a piciket. nem csak az izmai fejlődnek jobban, meg a csípő izület van a helyén így, hanem hasfájósság is kikerülhető így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!