Baj, ha a babám mindig csak háton fekszik?
Az én kislányom sem szeret hason aludni, de már 4 naposan emelgette gyönyörűen a fejét.
Néha hasra rakom, de nyöszörög.
Szerintem hasra, hátra, vagy oldalra, bárhogy!
De tény, hogy azzal a babával meg kell szerettetni a hason létet amelyiket nem így altattok el!
A bölcső halál szörnyű dolog, de a tény, hogy halálos arány ezerből kettő, és a csecsemő halálozásban a bölcsőhalál mindössze 1,4%.
[link] . Tehát kevésbé rémisztő mint amennyire meg vagyunk ijedve tőle!
Érdemes légzésfigyelőt venni koraszülött, vagy kis súlyú babák számára, de az, hogy csupán azért nem tesszük a piciket hasra, mert egy orvos egyszer azt mondta, hogy a vizsgált 475 baba esetében többet találtak hason mint hanyatt, szimplán butaság. Ettől még nem a hasonfekvés az oka a bölcsőhalálnak! Nem tudják az okát, a mai napig kutatják.
Azt viszont tudjuk, hogy ha hason altatunkm egy babát, akkor az hamarabb kezd el mocorogni mint amelyiket hanyatt altatunk. Hamarabb fogja kinyomi a vállát, felemelni és megtartani a fejét, hamarabb fog megtanulni hátról hasra fordulni (ami a nehezebb), stb. Mert miközben hason van, azok a hátizmai erősödnek amik ezekben a dolokban elengedhetetlenek.
Eleget van hanyatt a pici napközben, a babakocsiban sétaközben, levegözés közben.
Ez az én véleményem. (másfél éves kisfiú anyukája)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!