S. O. S! Súlyos székrekedés?!
6 hónapos babámnál nemrég kezdtem a hozzátáplálást. 3 hós korától székrekedéses, de ilyen még most soha nem volt. 7 napja nincs széklete, minden nap kínlódik, próbálkozik, legjobb esetben is egy kemény kis darabka jön ki. Próbáltam már mindent, kifogytam az ötletekből : Laevolac, szilva, narancslé, őszibarack, hőmérőzés, pocakmasszírozás, tornáztatás...de semmi csak kínlódik. Szerintetek vigyük ügyeletre. Hülyének fognak nézni, vagy segítenek megoldani a problémánk.
Aki tud valami ötletet írjon, köszönöm.
A kamilla teát hogy adtad neki?
Reggel éhgyomorra, langyosan, kicsi cukorral a legjobb. Legalább is nekünk így volt jó. :) Kb. 3 naponta adtam neki, egyébként ánizstermést forráztam, az is segíti az emésztést.
Én úgy tudom, hogy egy kis probiotikum (Lactiv Baby) is jó ilyen esetekben, de ezt még nem próbáltam.
Figyelj oda, mit eszel. Te se egyél hasfogó dolgokat, és kerüld az édességet is.
Már lehet, hogy megoldódott a probléma, de azért leírom: nekünk 4 hete volt ilyen baj, és én is mindent kipróbáltam! Egyedül a Mira baba víz oldotta meg a gondot.
A kúp mindig csak egy pici dugót hozott magával. Bezzeg ez a víz... Majd meglátod! :)
Írd meg, hogy mi használt!
Jaj, de h... vagyok!!!!
Persze, hogy GLICERIN kúp! Nem Germicid!
Olyan egyforma hangzású bocsi!
Laevolac szirup és Mira babavíz együttesen hozták meg a várt eredményt. De most ismét kemény a széklete, pedig azóta is adok naponta 5ml Laevolac-ot. Nekünk is anyatejes korában kezdődött 3 hós korában, reméltem, hogy a hozzátáplálás majd segít,de sajnos csak rontott a helyzeten már csak azért is,mert azokat a pépeket szereti amik édesek és hasfogók (sárgarépa, banán a kedvence). Szerintem ad a Laevolac szirupot, voltunk orvosnál és azt mondta, hogy folyamatosan kell adni ahhoz hogy hatása legyen.
Remélem rendeződik a kakiügyetek :-)!
Kedves 16. válaszoló!
Ha CSAK anyatejes, akkor nem gond!!! Már nagyobb a babád, és az anyatejet felhasználja teljes mértékben! Ne adj neki semmit! De azért hívd fel az ügyeletet, valószínű, ők is ezt fogják mondani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!