Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S. O. S! Súlyos székrekedés?!

S. O. S! Súlyos székrekedés?!

Figyelt kérdés

6 hónapos babámnál nemrég kezdtem a hozzátáplálást. 3 hós korától székrekedéses, de ilyen még most soha nem volt. 7 napja nincs széklete, minden nap kínlódik, próbálkozik, legjobb esetben is egy kemény kis darabka jön ki. Próbáltam már mindent, kifogytam az ötletekből : Laevolac, szilva, narancslé, őszibarack, hőmérőzés, pocakmasszírozás, tornáztatás...de semmi csak kínlódik. Szerintetek vigyük ügyeletre. Hülyének fognak nézni, vagy segítenek megoldani a problémánk.

Aki tud valami ötletet írjon, köszönöm.

2012. febr. 19. 10:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
germicid kúp, kamilla tea enyhén cukrosan
2012. febr. 19. 11:01
 2/19 anonim ***** válasza:
Nekünk nem volt ilyen problémánk szerencsére, de én mindenféle tipp helyett inkább azt javasolnám, hogy hívd fel a védőnőt, és ha nem veszi fel a telefont, akkor pedig az ügyeletet.Az a legbiztosabb ha valaki olyan ad tanácsot aki szakember!!Hőmérőzni próbáltad már?
2012. febr. 19. 11:21
 3/19 anonim ***** válasza:
Laevolacot mennyi ideig adtad? Nálunk folyamatosan kellett adni kb 2 hónapig gyerekorvos javaslatára, kb 3-4 nap után volt hatása.
2012. febr. 19. 11:28
 4/19 anonim ***** válasza:
Mennyi folyadekot iszik? Adsz mar neki vizet, ugye? Anyatejes meg? Ha igen, az sem mindegy, hogy te mit eszel. Pl. sok banan, csoki, kakao... adj neki lenmagpelyhet gyumolcsbe keverve.
2012. febr. 19. 12:35
 5/19 anonim ***** válasza:
Elso, nem glicerines kupra gondoltal? A germicid lazcsillapito...
2012. febr. 19. 12:36
 6/19 anonim ***** válasza:

az biztos, hogy nem kap elég folyadékot ha ennyi napig nincs kakija. ennyi idősen az anyatej és a szilárd mellé fél litert min. meg kell innia.

egyik válaszoló írta a laevolacot, ezt én is megkérdezném, hogyan és mennyi ideig adtad? kúra szerűen, első nap 10ml, utána minden nap 5ml-t? fiamnak 3 hétig kellett adnom.

lehet kapni a dm-ben Mira vizet, 300.-, hashajtó hatású, nekem mindig van egy üveggel a hűtőben, ezt is ajánlani tudom.

7 nap után már én kúpot adnék, glicerineset, felet. fél óra alatt szokott segíteni

2012. febr. 19. 12:39
 7/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Cukros meleg kamillatea napi 3-4dl és Germicid kúp!!

2012. febr. 19. 12:43
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat. Laevolac szirupot 3 napig adtam a védőnő tanácsára, ő azt mondta, hogy csak max. ennyi ideig adjam, szóval nem szabad kúraszerűen.

Lehet, hogy nem említettem, de anyatejes a babám, naponta 6x szopik (éjszakát is beleértve) és délelőtt szoktam kóstoltani, utána mindig megkínálom tejjel, de legtöbbször már nem iszik.

Edig mindig volt 2-3-4 naponta széklete, ami a doki szerint teljesen normális (pláne, hogy anyatejes). Reméltem, hogy a hozzátáplálás segíteni fog a székrekedés megszűntetésében, de sajnos úgy néz ki, többet árt ilyen szempontból, mint ahogy gondoltam. Pedig igyekszem (igyekeztem) a hasfogó ételekből csak ritkán adni (sárgarépa, cékla), de úgy látszik sem az őszi, sem a szilva nem könnyít a dolgon.

Férjem nemsokára hoz glicerinkúpot a gyógyszertárból, nagyon jó lenne, ha az legalább segítene.

Mira vizet még holnap veszek a DM-ben.

Köszi a tanácsot mindenkinek! :-)

2012. febr. 19. 12:49
 9/19 A kérdező kommentje:

Cukros kamillatea sem segített, már próbáltam :-(.

Biztos, hogy Germicid kúpot javasoltok? Én glicerin kúpról tudok, ami segíthet, a germicid lázcsillapító (legalábbis én akkor használtam, védőoltások után).

2012. febr. 19. 12:51
 10/19 anonim ***** válasza:
glicerines kúpot adj, ne germicidet, mert az láz csillapító! Ha nem sikerül vidd el holnap dokihoz v hívd fel!
2012. febr. 19. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!