S. O. S! Súlyos székrekedés?!
6 hónapos babámnál nemrég kezdtem a hozzátáplálást. 3 hós korától székrekedéses, de ilyen még most soha nem volt. 7 napja nincs széklete, minden nap kínlódik, próbálkozik, legjobb esetben is egy kemény kis darabka jön ki. Próbáltam már mindent, kifogytam az ötletekből : Laevolac, szilva, narancslé, őszibarack, hőmérőzés, pocakmasszírozás, tornáztatás...de semmi csak kínlódik. Szerintetek vigyük ügyeletre. Hülyének fognak nézni, vagy segítenek megoldani a problémánk.
Aki tud valami ötletet írjon, köszönöm.
az biztos, hogy nem kap elég folyadékot ha ennyi napig nincs kakija. ennyi idősen az anyatej és a szilárd mellé fél litert min. meg kell innia.
egyik válaszoló írta a laevolacot, ezt én is megkérdezném, hogyan és mennyi ideig adtad? kúra szerűen, első nap 10ml, utána minden nap 5ml-t? fiamnak 3 hétig kellett adnom.
lehet kapni a dm-ben Mira vizet, 300.-, hashajtó hatású, nekem mindig van egy üveggel a hűtőben, ezt is ajánlani tudom.
7 nap után már én kúpot adnék, glicerineset, felet. fél óra alatt szokott segíteni
Szia!
Cukros meleg kamillatea napi 3-4dl és Germicid kúp!!
Köszi szépen a válaszokat. Laevolac szirupot 3 napig adtam a védőnő tanácsára, ő azt mondta, hogy csak max. ennyi ideig adjam, szóval nem szabad kúraszerűen.
Lehet, hogy nem említettem, de anyatejes a babám, naponta 6x szopik (éjszakát is beleértve) és délelőtt szoktam kóstoltani, utána mindig megkínálom tejjel, de legtöbbször már nem iszik.
Edig mindig volt 2-3-4 naponta széklete, ami a doki szerint teljesen normális (pláne, hogy anyatejes). Reméltem, hogy a hozzátáplálás segíteni fog a székrekedés megszűntetésében, de sajnos úgy néz ki, többet árt ilyen szempontból, mint ahogy gondoltam. Pedig igyekszem (igyekeztem) a hasfogó ételekből csak ritkán adni (sárgarépa, cékla), de úgy látszik sem az őszi, sem a szilva nem könnyít a dolgon.
Férjem nemsokára hoz glicerinkúpot a gyógyszertárból, nagyon jó lenne, ha az legalább segítene.
Mira vizet még holnap veszek a DM-ben.
Köszi a tanácsot mindenkinek! :-)
Cukros kamillatea sem segített, már próbáltam :-(.
Biztos, hogy Germicid kúpot javasoltok? Én glicerin kúpról tudok, ami segíthet, a germicid lázcsillapító (legalábbis én akkor használtam, védőoltások után).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!