Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babáknak egészségesebb a...

Babáknak egészségesebb a rendes csapi víz, vagy adhatok neki szűrt vizet?

Figyelt kérdés
Brita kancsóm van, maxtra betéttel.
2012. febr. 18. 15:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én csak babavizet adok neki,pedig 1éves már,
2012. febr. 18. 16:03
 2/12 A kérdező kommentje:
egyszer megvettem egy babavizet és erős penész szagú volt. Azóta inkább maradnék a forralt víznél. De nem tudom melyiket.
2012. febr. 18. 18:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szűrt vizet szoktam forralni. Az a legjobb. A palackos vízben azért nem bíznék mert a palackban van BPA.
2012. febr. 18. 19:34
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Hú, akkorén nagyon elmaradott vagyok. Úgy 7 hónapos korától nem forralom a vizet, sima csapvizet kap (bár felénk állítólag nagyon jó minőségű a víz). Soha nem volt baja, most 11 hós.
2012. febr. 19. 09:56
 5/12 anonim ***** válasza:
33%

Nem értem, miért lenne egészségesebb a csapvíz, mint a szűrővel pluszban még meg is tisztított? Gondolom rendszeresen cseréled a szűrőbetétet.

Forralni meg nem azért kell, mert attól egészségesebb lesz a víz, hanem, h ne legyen tőle hasmenése vagy ne fájjon a pocakja a babának, mert az ő gyomruk még nincs mindenre felkészülve.

Én 1-2x forraltam csak, mert amilyen ronda fehér lett a forralás után a víz teteje, inkább megvettem az ásványvizet. a Szetkirályit forralás nélkül is lehet adni babáknak. Lehet, h az is épp olyan ronda lenne forralás után, mint a csapvíz, de forralatlanul legalább nem látszik. És amiről nem tudok...

A pet palack meg mióta tartalmaz bpa-t?

2012. febr. 20. 15:57
 6/12 anonim ***** válasza:

"Felhívjuk a figyelmet, hogy az üdítőitalos (PET) palackok nem ebbe a kategóriába tartoznak, nem tartalmaznak BPA-t."

[link]

2012. febr. 20. 15:57
 7/12 coffeez ***** válasza:
ÉN Jana Babyt adok, mióta megszületett. 1évesen még mindig ezt kapja. Ha főzök Neki, akkor csapvízzel, de ugye akkor forralva van. A csapi vízről meg csak annyit, hogy a napokban kiesett a szűrő betét a fürdőben a csapból és ne tudjátok meg mik voltak benne..
2012. febr. 20. 16:06
 8/12 anonim ***** válasza:

6-8 hónapos korban kezdtek vizet inni a gyerekeim, (előtte csak anyatej).

Ásványvízzel kezdtem, és azt isszák kisgyerekként is, mi is azt isszuk, a víz szerintem egyszerűen nem finom nálunk (bár állítólag kifogástalan).

2012. febr. 20. 16:39
 9/12 A kérdező kommentje:

Én is úgy tudom, hogy nagyon egészségtelenek a PET palackos vizek...

De ha úgy vesszük melyik az abszolút egészséges?

A kérdést azért tettem fel, mert a MAXTRA szűrőbetét használati utasításában írja, hogy a szűrt víz vesebetegeknek nem ajánlott a magas kálium tartalma miatt. Emellett még a neten találtam egy oldalt, ami ír a szűrőbetétek ezüsttartalmáról és arról, hogy ez kedvezőtlen a babákra. Igaz ezt a Laica kancsók oldalán találtam.

2012. febr. 20. 16:45
 10/12 anonim ***** válasza:

Na itt jön be az hogy akkor kinek van igaza??? PET palackban van BPA vagy nincs? Én azt hallottam van, más azt hallotta nincs. Szűrt víz egészségesebb, vagy mégsem, kérdező kommentje érdekes. Ki tudja mikor csinál jót vagy rosszat az ember.

Csináld azt amit a szíved diktál :)

2012. febr. 20. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!