Szeretném kipróbálni a felvesz-letesz módszert. Hogy kezdjek neki?
Este elalszik a cicin, de, ha nem egészen mélyül el, nem kell ringatni, forgolódik picit, aztán alszik. Mostanában hajnal 4-re, 5-re kialussza magát, játszani szeretne, de próbálom a cicivel "befogni" a száját. (legkésőbb 9-kor alszik)
Nappal nehezebb a téma, mert babakocsis altatás és a bölcsőjében való altatás jött be eddig, de nem mindig sikerül. Képes azt csinálni, hogy ha nem segítek neki az elalvásban, képes nem aludni egész nap, átmegy rajta az álmosság, de akkor nagyon nyűgös, természetesen.
4,5 hónapos, és nehezíti, hogy már bizgerálja az ínye és jóval nyűgösebb.
Most akkor mi is a probléma, hogy napközben segíteni kell neki az elalvásban?
Én mikor próbáltam hozzá szoktatni, hogy egyedül aludjon,és az ágyában aludjon akkor, nem vettem ki. Születésétől kezdve így csináltuk gyorsan megszokta, hogy a kiságy=alvás.
Ha sír simogasd meg énekelj neki, maradj mellette míg el nem alszik, de ne vedd ki, mert hamar rájön, hogy sírás=anya kivesz.
Ha nagyon nem megy, várj pár hetet és próbálkozz akkor újból, de addig segíts neki elaludni. Egy ekkora babának még nagy szüksége van az alvásra, pláne ha álomos nyűgös!
3gyerek anyja vagyok,én csak azt tudom,hogy egy ilyen pici baba csak akkor nyügölödik ha nem kap eleget enni,szomjas,vagy melege van,mindenképp nem érzi jól magát,na persze ha jön a foga,és ha inger szegény a környezet.Nekem bevált hogy a tv.a látószögében volt,a zenét,késöbb a meséket imádták,lényeg hogy ne unatkozzon.
Nem lettek tv.függök,mozgékonyak voltak,és sosem kellett állandóan ölbe venni öket,az ágyuk is mindig teli volt játékokkal,és a hangomat hallották,mindig beszéltem,mondtam hogy anya most ezt meg ezt csinálja.de hát ez is gyereke válogatja,próbálgass ki több módszert,és ahhoz ragaszkodj ami a gyereknek és neked jó.
De szerintem kérdezd meg a nagyszülöket is,nem mindig a legújabb módszer a legjobb,azt majd a pici dönti el,neki melyik tetszik.Bár az én módszerem sem új kb.25 éves.
suttogó első körben. másodikban elhatározás
DE: kicsi még ő ahhoz, hogy tudjon egyedül elaludni. azt hiszem a suttogóban is csak későbbre ajánlják ezt a módszert, addig a susog, ütöget módszer van, tehát ott vagy végig vele és effektíve mint ha babakocsiban ringatnád
Köszönöm az eddigi válaszokat! Ő egy igazi többemberes baba. Egész nap vele foglalkozunk fel váltva a férjemmel, sokszor mindketten. Énekelünk, mondókázunk, sétálunk a lakásban is idegenvezetést tarunk neki. Lehet, hogy mondhatjátok, hogy elszúrtuk még az elején, hogy kézbe szoktattuk, de ha nem érezte jól magát csak nálam, akkor mit tehettem volna. Amúgy ha nagyon sír, mondjuk felriad, akkor én sem tudom megnyugtatni azzal, hogy a kezembe veszem, önmagában ez kevés neki, el kell terelni valamivel a figyelmét. Kedvenc éneke, képecskéje...
Mivel semmit nem tudok megcsinálni mellette, vele és még altatni is jó ideig kell napközben is, ezért szeretném, ha meg tudnánk tanulni valahogy könnyebben elaludni nappal. Szerintem képes rá, mert este, éjjel nincsenek gondok. Zavaros vagyok igaz? Bocsi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!