Milyen fogamzásgátló módszert használtok és miért pont azt?
13 hónapos a lányom.Csak 8 hétig tudtam szoptatni és mivel kevés volt e tejem, tudtam, hogy nem lesz 3 hónap így ki sem váltottam az Azaliat.(Azthiszem ez volt a neve).
Később írattam rendes bogyót, be is szedtem 3 hónapnyit és akkor jöttem rá, hogy a terhességem előtt 5 évig ezért volt migrénem.(Van egy velem született agyi értágulatom, ami csak nagyon ritkán okoz gondot, kivéve ha szedem a fogamzásgátlót, mert akkor 2-3 naponta migrénem van, előfordul, hogy napokig tart és már semmilyen fájdalomcsillapító nem válik be, immunis vagyok rájuk).
Ki milyen módszert alkalmaz és miért pont azt?Mennyibe kerül amit épp használtok?(Nekem a bogyó is elég húzós volt).
Nem szeretnénk jelenleg másik babát, de így könnyen becsúszhat és ezt nem szeretnénk.(A barátnőm pont most esett át abortuszon, mert kilátástalan anyagi helyzetbe kerültek 2 nap leforgása alatt, pedig úgy volt, hogy megtartják a babát.)
Köszönöm a válaszokat!
Köszi, hogy írtál.Igen, a spirált az orvosom is ajánlotta, hosszú távra valóban jó dolog, de azt olvastam róla, h ez spontán gyulladásban tartja a méhet megakadályozva, hogy a megtermékenyült petesejt beágyazódhasson.Más azt írta, hogy kvázi minden hónapban egy abortusz...
És azt is olvastam, hogy nem biztos, hogy rögtön visszaáll a fogamzóképesség a levétele után.
Ja és a páromat a gondolattól is kirázza a hideg, hiába mondtam neki, hogy ezt ő nem érzi :)
Várok még tippeket!
Nuvaring hüvelygyűrűt. Kényelmes, nincs vele gondom. De dokinak kell felírnia. Szájon át szedhetőt én sem használhatok. 1 éve szültem, utána a Pharmatexet használtuk, de nem olyan biztonságos, sőt még macerásabb is, nálunk megölte a szexet. (én tudatalatt féltem az újabb teherbeeséstől, könnyebb volt nem szexelni...)
Ezzel eddig meg vagyok elégedve, újra úgy szexelhetünk,mint szülés elött:)
Utolsó!
Köszönöm a te válaszodat is!
Erről a dologról is hallottam már.Esetleg meg tudnád írni, hogy mennyibe kerül egy 3 havi adag?És tényleg nem lehet érezni, hogy fent van?
Szia! A Nuvaringes vagyok:) Hát az ára kicsit borsos, 3 havi úgy 9ezer körül van. De mondjuk a Pharmatex is lehet még drágább az együttlétek számától függően:)
Nem érzem egyáltalán és szex közben sem esik ki. Amúgy kint lehet a hüvelyből max. 3 órát egy nap, nem romlik a védettségi szint.
Hát végülis nem sokkal drágább mint a bogyó :)
Attól a válaszolótól kérdezném (17,11-es), aki a kapszulás módszert írta...
Tudod esetleg, hogy mi a neve annak az izének, illetve, hogy mennyibe kerül?Amúgy ez nekem tök új, ilyenről még sosem hallottam :)
Köszi a válaszokat!
Na, akkor én vagyok, aki szinte mindent kipróbált :)
Tabletta: migrén és alkalmatlanság (egyszerűen nem bírom fejben tartani, hogy minden nap kell szedni...)
Hüvelygyűrű: első babám előtt nagyon szuper volt, alkalmanként érezte a férjem, de csak párszor volt, hogy kérte, vegyem ki (igen, max. 3 órát ki lehet venni). A második babám után viszont olyan frigid lettem tőle, hogy mondtam a férjemnek, hogy ezért a havi 2-3 szerelmeskedésért tök fölösleges 3eFt-ot fizetni.
Óvszer: latexallergiám van, csak latexmenteset használhatunk, az kb. 3db/1000 Ft, már ha lehet kapni. És a férjem sem rajong túlságosan érte.
Spirál: ez a havi abortusz nem olyan nagyon elrugaszkodott gondolat, hiszen a beágyazódást akadályozza meg... Tök jó volt, néha ugyan a jelzőfonalat érezte a férjem (ez mondjuk nagyon zavarta), de terhes lettem mellette. Igen, jó helyen volt :) Én mondjuk jobban jártam, mint a barátnőm, kinek a 40ezres, hormonos volt: állandó méhgyulladása volt, neki elmozdult, utána fonalgombája lett (egyes bacik jobban szeretik a spirálosokat, főleg, ha hosszúra van hagyva a jelzőfonal - de ez meg kell, hogy ellenőrizni tudd magadnak, szóval 22-es csapdája), majd tele lett cisztával a méhe..... Szó, mi szó, egy évébe (és sok-sok pénzébe) telt, míg minden nyavalyából kigyógyult.
Naptár és megszakítás: ... így várom most a harmadik gyerekünket....
Mivel mi hármat szerettünk volna, így valószínűleg a 3. után elköttetem magam. A másik alternatíva a karba ültetős, erről még csak a neten olvasgattam, a dokimmal még nem beszéltem erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!