Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen fogamzásgátló módszert...

Milyen fogamzásgátló módszert használtok és miért pont azt?

Figyelt kérdés

13 hónapos a lányom.Csak 8 hétig tudtam szoptatni és mivel kevés volt e tejem, tudtam, hogy nem lesz 3 hónap így ki sem váltottam az Azaliat.(Azthiszem ez volt a neve).

Később írattam rendes bogyót, be is szedtem 3 hónapnyit és akkor jöttem rá, hogy a terhességem előtt 5 évig ezért volt migrénem.(Van egy velem született agyi értágulatom, ami csak nagyon ritkán okoz gondot, kivéve ha szedem a fogamzásgátlót, mert akkor 2-3 naponta migrénem van, előfordul, hogy napokig tart és már semmilyen fájdalomcsillapító nem válik be, immunis vagyok rájuk).

Ki milyen módszert alkalmaz és miért pont azt?Mennyibe kerül amit épp használtok?(Nekem a bogyó is elég húzós volt).

Nem szeretnénk jelenleg másik babát, de így könnyen becsúszhat és ezt nem szeretnénk.(A barátnőm pont most esett át abortuszon, mert kilátástalan anyagi helyzetbe kerültek 2 nap leforgása alatt, pedig úgy volt, hogy megtartják a babát.)

Köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 30. 15:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én most hogytam abba az Azaliat. NEm szeretnék másik gyógyzerre áttérni mert nem igazán szereti a szervezetem...Mi Pharmatexet használunk (hüvelykúp 10db 2400.-körül volt),bár elég sokan írtak róla rosszat ,mellette naptár és megszakítás. De nálunk az sem baj ha jön a tesó. Ha biztosra szeretnék menni és spirált rakatnék fel, nem olcsó (sok féle van), viszont hosszú időre megoldja a problémát és elég biztonságos. Szóval szerintem hosszú távon ez a legjobb és legolcsóbb módszer.
2012. jan. 30. 15:44
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtál.Igen, a spirált az orvosom is ajánlotta, hosszú távra valóban jó dolog, de azt olvastam róla, h ez spontán gyulladásban tartja a méhet megakadályozva, hogy a megtermékenyült petesejt beágyazódhasson.Más azt írta, hogy kvázi minden hónapban egy abortusz...

És azt is olvastam, hogy nem biztos, hogy rögtön visszaáll a fogamzóképesség a levétele után.

Ja és a páromat a gondolattól is kirázza a hideg, hiába mondtam neki, hogy ezt ő nem érzi :)

Várok még tippeket!

2012. jan. 30. 16:01
 3/13 anonim ***** válasza:

Nuvaring hüvelygyűrűt. Kényelmes, nincs vele gondom. De dokinak kell felírnia. Szájon át szedhetőt én sem használhatok. 1 éve szültem, utána a Pharmatexet használtuk, de nem olyan biztonságos, sőt még macerásabb is, nálunk megölte a szexet. (én tudatalatt féltem az újabb teherbeeséstől, könnyebb volt nem szexelni...)

Ezzel eddig meg vagyok elégedve, újra úgy szexelhetünk,mint szülés elött:)

2012. jan. 30. 16:02
 4/13 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Köszönöm a te válaszodat is!

Erről a dologról is hallottam már.Esetleg meg tudnád írni, hogy mennyibe kerül egy 3 havi adag?És tényleg nem lehet érezni, hogy fent van?

2012. jan. 30. 16:07
 5/13 anonim ***** válasza:
Van olyan védekezési módszer is aminél egy kis vékony kapcsulát helyeznek az egyik karod belső felébe. Semmit nem kell szedned hozzá vagy fejbentartanod. 3 évig fokozatosan adagolja és szoptatás alatt is alkalmazható. Ugyan annyira biztonságos mint a szájon át szedhető fogamzásgátló. Nekem 4 hónapos a kislányom és fél év múlva elkezdjük a tesóprojektet amit már az orvosommal meg is meszéltem. Így addig óvszerrel védekezünk semmi mással, mert ha most teherbeesnék így szülés után hát kell egy kis idő regenerálódnia a szervezetemnek. Így egyenlőre biztosra megyünk. A második után pedig mindenképpen a 3 éves mellett döntök. Az orvosom is pozitív állást foglalt mellette.
2012. jan. 30. 17:11
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia! A Nuvaringes vagyok:) Hát az ára kicsit borsos, 3 havi úgy 9ezer körül van. De mondjuk a Pharmatex is lehet még drágább az együttlétek számától függően:)

Nem érzem egyáltalán és szex közben sem esik ki. Amúgy kint lehet a hüvelyből max. 3 órát egy nap, nem romlik a védettségi szint.

2012. jan. 30. 17:31
 7/13 A kérdező kommentje:

Hát végülis nem sokkal drágább mint a bogyó :)

Attól a válaszolótól kérdezném (17,11-es), aki a kapszulás módszert írta...

Tudod esetleg, hogy mi a neve annak az izének, illetve, hogy mennyibe kerül?Amúgy ez nekem tök új, ilyenről még sosem hallottam :)

Köszi a válaszokat!

2012. jan. 30. 17:40
 8/13 anonim ***** válasza:
Én is Nuvaringet használok. A dokim azt mondta, megbízhatóbb, mint a tabletta, és kevesebb a kockázat is (nem terheli a májat, nem okoz vérrögöt, stb.). Tényleg nem olcsó, de van ennél drágább tabletta is.
2012. jan. 30. 19:20
 9/13 anonim ***** válasza:
Akkor én lennék a migrénes sorstárs. Én speciel novemberben rakattam fel Gold Lily spirált. 7 hós babám van, pár évig biztosan nem tervezünk babát, a férjemnek előző házasságából van már 2 gyerkőce, így nem merjük már bevállalni. Mivel 12 éves korom óta migrénes vagyok a gyógyszert sosem bírtam. Használtam Nuvaring hüvelygyűrűt, semmi gáz vele,bár alacsony hormontartalma ellenére is fájt a fejem sűrűn. Az óvszert utáljuk mindketten, így maradt a spirál. Egyébként ez az "abortusz" minden hónapban kifejezés elég durva, szerintem mindenki csak akkor szeretkezzen akkor,ha gyereket szeretne,és ne szedjünk semmi fogamzásgátlót, már az is abortusz!!! Szerintem ez túlzás,bárki is állította. Szerencsére a férjem semmit nem érez a spirál miatt szeretkezés közben, és nem kell vacakolni semmi egyéb kütyüvel...:) A migrénemre nekem is speckó fájdalomcsillapítóm van,ideggyógyász írta fel,na annak húzós az ára. A spirállal megspórolok egy csomó pénzt. Megkérdeztem a dokit,szerinte mindegy,h 10ezer,vagy 40ezer a spirál, h beválik-e,az szervezetfüggő! :)
2012. jan. 30. 21:24
 10/13 anonim ***** válasza:

Na, akkor én vagyok, aki szinte mindent kipróbált :)

Tabletta: migrén és alkalmatlanság (egyszerűen nem bírom fejben tartani, hogy minden nap kell szedni...)

Hüvelygyűrű: első babám előtt nagyon szuper volt, alkalmanként érezte a férjem, de csak párszor volt, hogy kérte, vegyem ki (igen, max. 3 órát ki lehet venni). A második babám után viszont olyan frigid lettem tőle, hogy mondtam a férjemnek, hogy ezért a havi 2-3 szerelmeskedésért tök fölösleges 3eFt-ot fizetni.

Óvszer: latexallergiám van, csak latexmenteset használhatunk, az kb. 3db/1000 Ft, már ha lehet kapni. És a férjem sem rajong túlságosan érte.

Spirál: ez a havi abortusz nem olyan nagyon elrugaszkodott gondolat, hiszen a beágyazódást akadályozza meg... Tök jó volt, néha ugyan a jelzőfonalat érezte a férjem (ez mondjuk nagyon zavarta), de terhes lettem mellette. Igen, jó helyen volt :) Én mondjuk jobban jártam, mint a barátnőm, kinek a 40ezres, hormonos volt: állandó méhgyulladása volt, neki elmozdult, utána fonalgombája lett (egyes bacik jobban szeretik a spirálosokat, főleg, ha hosszúra van hagyva a jelzőfonal - de ez meg kell, hogy ellenőrizni tudd magadnak, szóval 22-es csapdája), majd tele lett cisztával a méhe..... Szó, mi szó, egy évébe (és sok-sok pénzébe) telt, míg minden nyavalyából kigyógyult.

Naptár és megszakítás: ... így várom most a harmadik gyerekünket....

Mivel mi hármat szerettünk volna, így valószínűleg a 3. után elköttetem magam. A másik alternatíva a karba ültetős, erről még csak a neten olvasgattam, a dokimmal még nem beszéltem erről.

2012. jan. 31. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!