Milyen fogamzásgátló módszert használtok és miért pont azt?
13 hónapos a lányom.Csak 8 hétig tudtam szoptatni és mivel kevés volt e tejem, tudtam, hogy nem lesz 3 hónap így ki sem váltottam az Azaliat.(Azthiszem ez volt a neve).
Később írattam rendes bogyót, be is szedtem 3 hónapnyit és akkor jöttem rá, hogy a terhességem előtt 5 évig ezért volt migrénem.(Van egy velem született agyi értágulatom, ami csak nagyon ritkán okoz gondot, kivéve ha szedem a fogamzásgátlót, mert akkor 2-3 naponta migrénem van, előfordul, hogy napokig tart és már semmilyen fájdalomcsillapító nem válik be, immunis vagyok rájuk).
Ki milyen módszert alkalmaz és miért pont azt?Mennyibe kerül amit épp használtok?(Nekem a bogyó is elég húzós volt).
Nem szeretnénk jelenleg másik babát, de így könnyen becsúszhat és ezt nem szeretnénk.(A barátnőm pont most esett át abortuszon, mert kilátástalan anyagi helyzetbe kerültek 2 nap leforgása alatt, pedig úgy volt, hogy megtartják a babát.)
Köszönöm a válaszokat!
Nem paráztatás volt a cél :)
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a barátnőmnek nem a saját dokija rakta fel a spirált, hanem a fia (aki szintén nőgyógy) és így (szerintem!) a mundér becsülete miatt (na meg az ára miatt is) húzták-halasztották a levételt. Egy-két méhgyulladás belefér (állítólag), de neki az volt a baj, hogy egyszerűen nem tudták rendesen kikezelni belőle. Mint utóbb, a levételi kísérletnél kiderült azért, mert elmozdult és beékelődött a méhfalba. Műtétileg tudták eltávolítani, ekkor derült ki a gomba...
Az én esetem pedig, hát hogy is mondjam, várható volt. Minden női felmenőm extra termékeny: anyukám 3 gyereket szült (egyik tesóm szintén spirálos), nagymamám 4-et, dédim 8-at... Persze, aki gyereket szeretne, azt mondja, hogy tök jó. Csak ő nem élte azt át, hogy volt olyan időszak az életemben, amikor annyira féltem a teherbeeséstől, hogy gyakorlatilag hónapokig nem szexeltem a férjemmel...
Bocs, egy kicsit elkanyarodtam :)
Szóval a lényeg azon van, hogy otthon magadnak ellenőrizd a jelzőfonalat és rendszeresen ellenőriztesd a nőgyógyásszal is, hogy jó helyen van-e. Ha pedig a legkisebb gyanú felmerül, hogy a spiráltól van valami nyavalyád, akkor azonnal vetesd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!