Mennyi folyadékra van szüksége egy nap egy 13 hónapos babának?
Szia!
Először azt írom, amit olvastam egy baba patika újságban:
Elvileg olyan 1,2- 1,5 liter folyadékot kellene naponta elfogyasztania.
Ebbe viszont a megivott mennyiségen felül beleszámít: az anyatej/tápszer és az ételek víztartalma is. Különösen nagy a gyümölcsök víztartalma, így egy-egy adag gyümölcspüré jelenthet akár 1,5 deci folyadékot is. Tehát ha ezeket (tápszert, ételek víztartalmát) levonod, akkor körülbelül 7,5 deci folyadék az, amit elvileg meg kell innia egy ilyen idős babának.
És amit tapasztaltam:
Hagyatkozz nyugodtan az igényeire, biztos, hogy szüksége van a sok folyadékra, azért kívánja. Ilyen nagy melegben, mint ami volt eddig tavasszal, ugyanolyan sok folyadék kell, mint a forró nyárban. Az én ilyen idős kisfiam (13 hónapos ő is) meg szinte semmit nem iszik. Igaz, szopik még napközben is 2-3x, de ezen felül szinte semmi, max. két-három korty sima víz. Azt mondta a gyerekorvos, hagyatkozzak a kisfiam igényeire.
Én nem is mérem, de a 8 hónapos kisfiam a kajcsikon kivül biztos megiszik 8 dl teát.
Ennyi kell neki, ennyit adok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!