Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi folyadékra van szüksége...

Mennyi folyadékra van szüksége egy nap egy 13 hónapos babának?

Figyelt kérdés
Kislányom nagyon sokat iszik, nem árt neki? Naponta kb. 1,5 litert is elfogyazt, de az is lehet, hogy többet. Imádja a teákat, a vizet és a gyümölcsleveket is.
2009. jún. 4. 15:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Húúú,az elég sok!Ebben minden benne van?A tápszer vagy tej is?A felnőttek isznak annyit.Az én kisfiam is ennyi idős,és kb.2.5-3 dl folyadékot iszik(tea)és 0.5 l tápszert(este és reggel 2.5 dl)Sok pisis pelusa van?Én biztos,h megemlíteném a dokinak.
2009. jún. 4. 15:08
 2/5 anonim ***** válasza:
14 hónapos kisfiam kb. szopizik 300ml, teázik kb. ugyanannyit+este tejpép átlagban 150ml. Az 750 ml, van hogy joghurtot eszik vagy levest. Legyen egy nap max. 1 liter folyadék.
2009. jún. 4. 16:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Először azt írom, amit olvastam egy baba patika újságban:

Elvileg olyan 1,2- 1,5 liter folyadékot kellene naponta elfogyasztania.

Ebbe viszont a megivott mennyiségen felül beleszámít: az anyatej/tápszer és az ételek víztartalma is. Különösen nagy a gyümölcsök víztartalma, így egy-egy adag gyümölcspüré jelenthet akár 1,5 deci folyadékot is. Tehát ha ezeket (tápszert, ételek víztartalmát) levonod, akkor körülbelül 7,5 deci folyadék az, amit elvileg meg kell innia egy ilyen idős babának.

És amit tapasztaltam:

Hagyatkozz nyugodtan az igényeire, biztos, hogy szüksége van a sok folyadékra, azért kívánja. Ilyen nagy melegben, mint ami volt eddig tavasszal, ugyanolyan sok folyadék kell, mint a forró nyárban. Az én ilyen idős kisfiam (13 hónapos ő is) meg szinte semmit nem iszik. Igaz, szopik még napközben is 2-3x, de ezen felül szinte semmi, max. két-három korty sima víz. Azt mondta a gyerekorvos, hagyatkozzak a kisfiam igényeire.

2009. jún. 4. 16:08
 4/5 anonim ***** válasza:
16.20-as vagyok. Igaz! Amikor rotával kórházban voltunk, ott is kb. ennyi folyadékigényt állapítottak meg kisfiamnak és beleszámoltak a gyümiket is. Egy alma kb. 60 ml-nek számított :)
2009. jún. 4. 16:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Én nem is mérem, de a 8 hónapos kisfiam a kajcsikon kivül biztos megiszik 8 dl teát.

Ennyi kell neki, ennyit adok.

2009. jún. 4. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!