Hogyan jó adni a D vitamin cseppet? (Többi lent)
Én meg a 8-as vagyok! Cserébe én is lepontozhatlak? (persze nem teszem meg)
Mi ez verseny, hogy kinek hány gyereke van? Nem ez volt a kérdés. Amúgy nekem 3 gyerekem van, Te nyertél:) Gondolom úgy érzed, hogy csak neked lehet igazad, mert már 4-et szültél?
Én a helyedben nem árultam volna el ezt a "kis" tévedést a z 1 üveg vigantollal, számomra ebben a témában teljesen hitelvesztett lettél. Lehet, hogy erre akkor fény derült, de mi mindenre nem?!
Minden jót, kedves 4 gyerekes anyuka!
Köszönöm még egyszer a hasznos válaszokat, a többség megnyugtató választ írt.
Eddig nem volt gond az adagolással szerintem, csak a védőnő rémisztgetett, folytatom úgy, ahogy eddig csináltam a tanácsaitok alapján.
1. Tápszerbe azért nem javasolják, mivel olajos a D-vit., így "kicsapódik" az üveg falára és a babába nem jut el az az 1 csepp (és az egy kanálnyi sem...)
2. Ettől a zsírban oldódó elvtől megőrülök :) Igen a D-vit. zsírban oldódó, de nem a szájüregben, hanem a vékonybélben!! Tehát tök mindegy, hogy egy kanál vajjal adod neki, vagy csak simán a szájába cseppented.
Ha lenyeli akármivel, akkor felszívódik! Én bulátára szoktam cseppenteni. Zsiradékot kap (akár az anyatejjel is) - így nincs gond a felszívódással.
A napi 1 kanalas Vigantolos történet a példa, hogy cumisüvegbe nem ajánlatos 1 csepp olajat rakni...
Szia! Én a kislányomnak az első perctől kezdve a szájába cseppentem, és semmi baja, szerintem ugyanúgy fejti ki hatását.
20 éves anyuka:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!