Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan jó adni a D vitamin...

Hogyan jó adni a D vitamin cseppet? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Ha a babám szájába csepegtetem az is jó, vagy pedig egy kanál tápszerbe kell tenni. Mind a kétféleképpen felszívódik rendesen? Köszönöm a segítséget.
2012. febr. 17. 09:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%

Én meg a 8-as vagyok! Cserébe én is lepontozhatlak? (persze nem teszem meg)

Mi ez verseny, hogy kinek hány gyereke van? Nem ez volt a kérdés. Amúgy nekem 3 gyerekem van, Te nyertél:) Gondolom úgy érzed, hogy csak neked lehet igazad, mert már 4-et szültél?

Én a helyedben nem árultam volna el ezt a "kis" tévedést a z 1 üveg vigantollal, számomra ebben a témában teljesen hitelvesztett lettél. Lehet, hogy erre akkor fény derült, de mi mindenre nem?!

Minden jót, kedves 4 gyerekes anyuka!

2012. febr. 17. 11:17
 12/18 anonim ***** válasza:
Én anyatejbe teszem , s úgy kapja a kislányom - persze tudom, nem mindenki ilyen szerencsés... volt mikor kiskanállal próbálkoztunk, de mindig kétségeim voltak, hogy lenyalta-e a kanalat?
2012. febr. 17. 11:54
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm még egyszer a hasznos válaszokat, a többség megnyugtató választ írt.

Eddig nem volt gond az adagolással szerintem, csak a védőnő rémisztgetett, folytatom úgy, ahogy eddig csináltam a tanácsaitok alapján.

2012. febr. 17. 11:55
 14/18 anonim ***** válasza:
A D-vitamin zsírban oldodó vitamin, ezért anyatejbe tedd bele, kiskanállal adagolva!!!!! Napi 1 csepp pár csepp anyatejjel!!! Ha simán a szájába teszed nem ér semmit, mivel zyírban oldódó vitaminok közé soroljuk!!
2012. febr. 17. 13:00
 15/18 anonim ***** válasza:

1. Tápszerbe azért nem javasolják, mivel olajos a D-vit., így "kicsapódik" az üveg falára és a babába nem jut el az az 1 csepp (és az egy kanálnyi sem...)

2. Ettől a zsírban oldódó elvtől megőrülök :) Igen a D-vit. zsírban oldódó, de nem a szájüregben, hanem a vékonybélben!! Tehát tök mindegy, hogy egy kanál vajjal adod neki, vagy csak simán a szájába cseppented.

Ha lenyeli akármivel, akkor felszívódik! Én bulátára szoktam cseppenteni. Zsiradékot kap (akár az anyatejjel is) - így nincs gond a felszívódással.

A napi 1 kanalas Vigantolos történet a példa, hogy cumisüvegbe nem ajánlatos 1 csepp olajat rakni...

2012. febr. 17. 22:09
 16/18 anonim ***** válasza:
57%
"Csecsemőknek és kisgyermekeknek egy kanál tejben vagy ételben adjuk. Amennyiben a cseppeket cumisüvegbe vagy kanállal adott ételbe keverjük, figyeljünk a teljes elfogyasztásra, különben nem jut be a kívánt mennyiségű hatóanyag." A Vigantol betegtájékoztatójából. Szóval miért is nem szabad tápszerbe adni?? Én mindig kicsepegtetek pár csepp tápszert egy kiskanálba, bele a Vigantol és ham.-ahogy a tájékoztató is írja.
2012. febr. 18. 00:26
 17/18 anonim ***** válasza:
A kiskanál más, én cumisüvegről írtam. Meg arról, hogy tök mindegy, hogy mivel adod be.
2012. febr. 18. 08:25
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia! Én a kislányomnak az első perctől kezdve a szájába cseppentem, és semmi baja, szerintem ugyanúgy fejti ki hatását.

20 éves anyuka:)

2012. máj. 14. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!