Hogyan jó adni a D vitamin cseppet? (Többi lent)
szerintem mindegy hogyan, csak mindenképp nyelje le.
én cseppenteni szoktam a szájába.
A szájba cseppentés nem jó,mert több is becsöppenhet.A tápszerbe se,mert nem fejti ki a hatását.Én ezt azért tudom,mert mikor az első gyermekem született 21 évesen elértettem a doktornőt s véletlenül túladagoltam a D vitamint.Az volt a szerencse 1 hónapos volt a kislányom,hogy mivel tápszeres volt abba tettem bele s így nem ért semmit.
Kiskanállal való beadást javasolom.
4 gyerkőc anyukája
Jaj, ne már, most mit riogatod szerencsétlen kérdezőt a túladagolással!
Amúgy meg ez a tápszer dolog szerintem butaság. Ha jól tudom amiatt kell majd a hozzátáplálásnál egy pár csepp olivaolajat is beletenni a főzijébe, hogy jobban fel tudjon szívódni a D vitamin, mert kell a zsír a szervezetének, az segíti elő a felszívódást. Biztos valami nagyon kímélő tápszer volt, nulla zsírtartalommal és nem kapott mellé mást, ha tényleg így volt.
Nekünk egy nagyon jó gyerekorvosunk van, ő mondta, hogy cseppentsek nyugodtan napi egy cseppet egyenesen a szájába, és az elfelejtett napokat pont kiegyenlítik a véletlenül becsöppent 2-3 cseppek. Ezekkel nem kell foglalkozni.
Lányom 2 éves, volt, hogy kimaradt majdnem 1 hét, volt, hogy apuka és én is adtam egymás után, mert nem kérdeztünk rá, de semmi baja a gyereknek. Nagyjából tartjuk a napi 1 cseppet!
én is cseppentem és néha nálunk is előfordul, hogy 2-3 csepp megy bele, kimarad 1 nap... a 8-as válaszoló jól mondja!
itt is tudsz olvasgatni erről:
5-ös vagyok!
Úgy,hogy decemberi volt a gyerekem s az orvosunk is futábba jött mikor megszületett.Elértettük egymást,mert ő mutatta melyik kanállal adjak neki,de azt nem hallottam,hogy napi 1 csepp.1 hónap múlva mikor elfogyott az üvegből íratatni szerettem volna s ekkor derült fény a dologra,hogy elfogyott a D vitamin.Egyből vittük a Heim Pálba.Csak egy vérvétel volt,de mivel nem szívodott fel,mert tápszerrel adtam be,így nem történt semmi.Azóta eltelt már 14 év s a mai napig az orvosunkkal ezt a bakit emlegetjük.Született azóta 3 testvére is,de ezekre azóta nagyon odafigyelek,inkább még kétszer is rákérdezek,hogy mi az adagolása.
De kanállal annyira nehéz beadni?Lenyalogatja még,ha ici-pici is.
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!