Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy fiú gyermek az apja keresztnevét, lány pedig az anyja keresztnevét kapja?

Figyelt kérdés
2012. febr. 16. 22:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
7%

Ez lehet egy szép családi hagyomány, addig, amíg mind két szülőnek tetszik.

Ha nem akkor nincs mit tenni, kompromisszumos nevet kell választani!

2014. ápr. 16. 09:21
 22/28 anonim ***** válasza:
50%
Nem praktikus, emlékszem egy osztálytársamat úgy hívták, mint az anyját, és amobilkorszak előtt ha telefonáltam, akkor mindig kérdezték, hogy a kis vagy a nagy Katit keresem, egyszer meg beszéltem az anyjával is.
2014. ápr. 19. 17:01
 23/28 anonim ***** válasza:
50%
Nem szeretem, önimádó dolgonak tartom, másrészt engem zavarna is, az én nevem az enyém és kész.
2014. ápr. 19. 17:18
 24/28 anonim ***** válasza:
25%

Régen ez óriási divat volt.Nálunk a dédszülőktől kezdve mindenkinek ugyan az a neve, csak nekem nem mert én 2. gyerek vagyok! :)

Nekem tetszett volna ez az ötlet.A férjem nevét is "szeretem", meg a sajátomat is, de mivel párom a sajátját nem szereti igazán, ezért le lettem pontozva keményen! :P

De egyébként a lányom borzasztóan hasonlít rám, a fiam pedig az apjára ütött de nagyon, így a családból sokan hívják őket kicsi ...-nek(párom vagy az én nevemen).Mert annyira hasonlítanak ránk! :)

2014. ápr. 19. 17:51
 25/28 anonim ***** válasza:
0%

Én mindig is örültem, hogy az egész családban senkit nem hívnak úgy, mint engem és a párom is hasonlóan gondolkodik. Még a 3 fiút sem nevezné el magáról, pedig imádom a nevét.

A családban legalább 5 ilyen apa-fiú páros van és van ahol a meny úgy vette fel a nevét, mint az anyósa volt is belőle bonyodalom. Ja és a 40 éves Lászlót Lacikázzák:(

A tisztelet szép dolog, de én inkább a dédi nevét adtam a gyereknek.

2014. ápr. 19. 20:02
 26/28 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem borzalmas. Nálunk eleve nem adjuk semmilyen élő rokon nevét gyereknek. De a szülők nevét adni, meg borzalmas.
2014. ápr. 19. 23:52
 27/28 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem szánalmasan szegényes. Van olyan sok szép név még. Aztán meg ha szólítják őket, egyszerre figyelhetnek. na meg a közös névnapok. Pfffffff
2014. ápr. 20. 07:20
 28/28 anonim válasza:
Van 9 hónapod gondolkodni egy fiú vagy lány néven. Ez legyen elég ahhoz, h a gyerkőcnek válassz egy nektek tetsző, a tiétektől különböző nevet. Megelőzve azt, mint fentebb is írták, h felnőttként is becézgessék.
2014. ápr. 20. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!