Mi a véleményetek arról, hogy fiú gyermek az apja keresztnevét, lány pedig az anyja keresztnevét kapja?
Ez lehet egy szép családi hagyomány, addig, amíg mind két szülőnek tetszik.
Ha nem akkor nincs mit tenni, kompromisszumos nevet kell választani!
Régen ez óriási divat volt.Nálunk a dédszülőktől kezdve mindenkinek ugyan az a neve, csak nekem nem mert én 2. gyerek vagyok! :)
Nekem tetszett volna ez az ötlet.A férjem nevét is "szeretem", meg a sajátomat is, de mivel párom a sajátját nem szereti igazán, ezért le lettem pontozva keményen! :P
De egyébként a lányom borzasztóan hasonlít rám, a fiam pedig az apjára ütött de nagyon, így a családból sokan hívják őket kicsi ...-nek(párom vagy az én nevemen).Mert annyira hasonlítanak ránk! :)
Én mindig is örültem, hogy az egész családban senkit nem hívnak úgy, mint engem és a párom is hasonlóan gondolkodik. Még a 3 fiút sem nevezné el magáról, pedig imádom a nevét.
A családban legalább 5 ilyen apa-fiú páros van és van ahol a meny úgy vette fel a nevét, mint az anyósa volt is belőle bonyodalom. Ja és a 40 éves Lászlót Lacikázzák:(
A tisztelet szép dolog, de én inkább a dédi nevét adtam a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!