Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 éves Lázas! Lázcsillapítót...

2 éves Lázas! Lázcsillapítót kapott most alszik! Takarni vagy nem? Ők is úgy működnek mint mi, izzadnak nem?

Figyelt kérdés
2012. febr. 16. 21:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szuper:)Örvendek:)

És igen, végül is van logika abban, amit mondtok a kitakarással, majd megkérdem én is az orvos ismerőseimet, ha el nem felejtem:) Lássuk mit mondanak:D

2012. febr. 17. 08:45
 12/17 anonim ***** válasza:

7-nek van igaza!

Kisfiammal nem egyszer menni kellett az ügyeletre mert 39-40 fokos láza volt. És bizony több orvos is megerősitette hogy nem szabad a babát betakarni mert úgy nem tudja leadni a hőt. Régen igen minket betakartak, én is igy tanultam. Szerintem ha valakit ráz a hideg akkor persze betakarod, mert rossz. De a kisfiamat egyszer sem rázta még a hideg láz közben, csak lángolt a teste. Derekára szoktam max. egy pelust tenni, vagy mikor lejjebb ment neki már, akkor egy nagy vánkos huzatot tettem rá.

A másik dolog amit javasoltak, hogy ne hűtőfürdőt csináljunk a gyereknek, mert általában a szülők rosszul csinálják, hanem borogatást az egész testre.

A lényeg tehát nem takarni.

2012. febr. 17. 15:54
 13/17 anonim ***** válasza:

sziasztok!a kisfiamnak tegnap 39,5 fokos volt a laza es lazcsillpitoval sem ment le (19 honapos)..tettem a csuklojara es a bokajara ecetes vizes borogatast de nem segitett..az elöttem szolonak szeretnem mondani hogy en ugy hallottam hogy nem szabad a mellkasra borogatast tenni mert tüdögyulladast okozhat..aztan ülöfürdöt csinaltam neki kb olyan hömersekletü vizzel mint amilyen lazas volt,mikor benne ült akkor pedig fokozatosan engedtem idönkent hideg vizet hozza.10-15percnel allitolag ne tartson tovabb az ülöfürdö..levitte neki azta 37fokra..

en nekem az a velemenyem tapasztalatom hogy a babaknak mas a vermersekletük mint nekünk.ha lazas csak a derekara teszek egy vekony pledet.ha betakarjuk öket a melrgbrn a laz csak felmegy..

Köhögesre van egy jo tippem! :-) Hagymat vagjatok aprora es öntsetek le mezzel vagy barnacukorral...egy ejszakat hagyjatok allni es reggelre levet enged..nagyon jo hurutoldo es köhögescsillapito!! Jobbulast kivanok a babanak!! <3

2012. febr. 22. 11:21
 14/17 anonim válasza:
0%
Tippeket kérsz a neten , hogy mit csinálj a 2 éves gyerekkel . Hogyhogy van neted ?
2012. febr. 22. 11:47
 15/17 anonim ***** válasza:
én a gyerekeimnél mindig csak a derkukat, hátukat takartam be, a kezük, válluk kimaradt. Jobbulást!
2012. febr. 22. 21:57
 16/17 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam sűrűn beteg és sokszor lázas is, ilyenkor én is levetkőztetem és nem takarom be az orvos utasítására. Régebben én is betakartam, hogy kiizzadja, de pillanatok alatt a hőemelkedésből 40 fok lett és nehezebben is ment le a láza.
2012. febr. 23. 06:31
 17/17 anonim válasza:
Csak szellősen! Nekem az orvosom mondta és logikus, hogy a test hőt szeretne leadni akkor ne fűtsünk még be neki.
2012. febr. 23. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!