Babám elmúlt 3 hónapos, talán 5-szőr adtam neki vigantol olajat. Ez gond?
Én minden nap adtam neki, most egy éves és a dokinéni szerint igy is nagy a kutacsa igy nyáron is tovább kell szedni. Nekünk annó K vitaminthetente egy ampullát irt elő a doki.
26 éves vagyok én sem nőttem fel D vitamin nélkül. Még megvan a kiskönyvem. Én minden hónapban injekció formájában kaptam másfél éves koromig.
Igazán nem nagy ügy beadni minden este azt az egy cseppet a gyerek érdekében. Ne legyél felelőtlen.
Probald valamihez kotni, peldaul esti szopi/reggeli szopi, ez nagyon fontos a babanak.
bar a kerdesedbol nem derult ki, hogy elfelejtetted, vagy nem tartottad fontosnak a beadasat.
Mi tapszeresek voltunk, vagyunk, majdnem a kezdetektol, a K vitaminbol osszesen 2 ampullat kellett adnom (havi 1), a D vitaminbol naponta, de 2 honapja mar csak 2 naponta 1 csepp, mert a doktorneni szerint nekunk meg tul gyorsan no a kutacsunk(es az sem jo)
6 hos kisfiu anyukaja
A csontok erősödéséhez, fejlődéséhez szükséges az olaj. Csökkenti az Angol-kór vagyis csontlágyulás kialakulását. Nagyon csúna betegség. Nagyon fontos és minden nap kell adni a babának egy cseppet. A napfény is segít, de nem váltja ki az olajat.
Minden nap adni kell a babának !!
Nekem külön kihangsúlyozták, hogy Kell a D vitamin. Koraszülött a kisfiam, de az időre született babáknak is kell. Nekünk napi 2 cseppet írtak ki. Aztán mondta a gyerekorvos, hogy adhatok neki napi egyet is, hisz ha éri a nap, akkor elég az is. A K pedig havi egyszer kapná, de mivel tápszert is kap már, így azt nem kell adni neki.
Tudom, nem mindig jut az ember eszébe az a fránya D vitamin, van, hogy este jut eszembe, hogy még nem kapta meg. Volt olyan is, hogy sajna elfelejtettem. Igaz nagyon ritkán. Szóval inkább add neki! Ha megelőzhetünk bármi féle betegséget, rendellenességet vagy bármit, akkor miért ne tennénk! :)
Köszönöm a válaszokat!
Azt nem tudtam, hogy ennyire súlyos következményei lehetnek, de nem ezért nem adtam, hanem, mert elfelejtettem. Csak, ha matattam a polcon és megláttam adtam neki.
Most már igyekszem odafigyelni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!