Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babám elmúlt 3 hónapos, talán...

Babám elmúlt 3 hónapos, talán 5-szőr adtam neki vigantol olajat. Ez gond?

Figyelt kérdés
Csak anyatejes.
2009. jún. 4. 12:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

A Vigantiol olajat tényleg minden nap adni kell

olvastam valahol, hogy valami szegényes árvaházban, napfény nélkül nőttek fel a gyerekek, és többeknél kialakult az Angol-kór. Az valami csúnya fejlődési rendellenesség, a csontokat veszélyezteti. (remélem nem írtam butaságot)

Szerintem nincs nagy baj, hogy nem adtad, de amikor a doktor nézi a picid kutacsát, akkor nem mondja, hogy 1 vagy 2 cseppet kell e adni? nálunk mindig ezzel fogad...

ha elfelejted, akkor írd fel pl. a pelenkázóhoz, hogy minden nap a fürdés után 1 csepp D vitamin.

2009. jún. 4. 12:45
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
én is 27 vagyok, és én is kaptam csepp formájában!
2009. jún. 4. 12:47
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Az angolkór azt jelenit, hogy nincs elég D-vitamin a szervezetben. Régen, amikor még sem D-vitamint, sem elgendő napfényt nem kaphattak a gyerekek, mivel sosem voltak szinte a szabadban, elég gyakori volt ez a betegség (persze a szegények között). Ilyenkor a csontok puhák maradtak, eldeformálódtak (pl. elgörbültek a lábaik, karjaik), borzalmas betegség volt, amin utólag már nem is lehet segíteni. Azért angolkór a neve, mert Angliában volt a leggyakoribb, az ipari forradalom idején (amikor, mint az köztudott, gyereke dolgoztak a bányákban, a munkáscsaládok bérkaszárnyákban éltek, ahova szinte sosem sütött be a nap, stb.). Ennek megelőzésére van a vigantol olaj. Egy éves korig minden babának kapnia kell, mert a napfényből még nem tudnak elegendő D-vitamint előállítani. Ha néha elfelejted beadni, abból még nem lesz baj, csak másnap pótold.

az előző vagyok!

2009. jún. 4. 12:51
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát lehet hogy mi is felnőttünk nélküle, de sok angolkóros baba is volt, mert nem kapott D vitamint! Szerintem is próbálj odafigyelni rá hogy minden nap kapjon! A babád érdekében!
2009. jún. 4. 12:53
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy nem szabad összevárni az egy heti adagot és egyszerre 7 cseppet adni, mert a D vitamin zsírban oldódó vitamin, tehát túl lehet adagolni!
2009. jún. 4. 12:55
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokszor elfelejtem,de ettöl függetlenül a fiamnak nagyon erős csontozata van...
2009. jún. 4. 13:08
 17/28 anonim ***** válasza:
37%

Én ellent fogok mondani: nem gond, pláne, ha anyatejes. Az anyatejből csak a K vitaint nem kapja meg a baba, ezt havonta (nem hetente, ez tévedés) kell neki adni. A D vitamint ha elhagyod, se lesz baja. Az enyém se kapta (talán az első héten adtam neki), még mindig anyatejes (10 hós), nagyon erős, egészséges, vidám baba, sose volt beteg, 9 hósan járt, semmi gond vele.

Anyatej és napfény bőven elég!

2009. jún. 4. 13:11
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
utolsónak: a gyermekorvos utasítása szerint (!!!) a K-t hetente egyszer, a D-t naponta egyszer kell adni.
2009. jún. 4. 13:36
 19/28 anonim ***** válasza:
87%

Én ezt nem értem 3hónapos és csak 5x???

Miért kockáztatsz!?

Nem olyan nagy dolog este beadni egy cseppet...

Komolyan nem értelek:(

2009. jún. 4. 13:42
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam 18 hónapos, és még mindig szopizik. A doki nagyon örült is neki, de ő is fontosnak tartja a Vigantolt. Pedig ő homeo-párti, és minden feleslegesről ledumál!

Adagolás napi 1 csepp, ha elfelejtetted akkor másnap 2, ha többször elfelejtetted akár több napig is napi 2, de sose több!

2009. jún. 4. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!