Babám elmúlt 3 hónapos, talán 5-szőr adtam neki vigantol olajat. Ez gond?
A Vigantiol olajat tényleg minden nap adni kell
olvastam valahol, hogy valami szegényes árvaházban, napfény nélkül nőttek fel a gyerekek, és többeknél kialakult az Angol-kór. Az valami csúnya fejlődési rendellenesség, a csontokat veszélyezteti. (remélem nem írtam butaságot)
Szerintem nincs nagy baj, hogy nem adtad, de amikor a doktor nézi a picid kutacsát, akkor nem mondja, hogy 1 vagy 2 cseppet kell e adni? nálunk mindig ezzel fogad...
ha elfelejted, akkor írd fel pl. a pelenkázóhoz, hogy minden nap a fürdés után 1 csepp D vitamin.
Az angolkór azt jelenit, hogy nincs elég D-vitamin a szervezetben. Régen, amikor még sem D-vitamint, sem elgendő napfényt nem kaphattak a gyerekek, mivel sosem voltak szinte a szabadban, elég gyakori volt ez a betegség (persze a szegények között). Ilyenkor a csontok puhák maradtak, eldeformálódtak (pl. elgörbültek a lábaik, karjaik), borzalmas betegség volt, amin utólag már nem is lehet segíteni. Azért angolkór a neve, mert Angliában volt a leggyakoribb, az ipari forradalom idején (amikor, mint az köztudott, gyereke dolgoztak a bányákban, a munkáscsaládok bérkaszárnyákban éltek, ahova szinte sosem sütött be a nap, stb.). Ennek megelőzésére van a vigantol olaj. Egy éves korig minden babának kapnia kell, mert a napfényből még nem tudnak elegendő D-vitamint előállítani. Ha néha elfelejted beadni, abból még nem lesz baj, csak másnap pótold.
az előző vagyok!
Én ellent fogok mondani: nem gond, pláne, ha anyatejes. Az anyatejből csak a K vitaint nem kapja meg a baba, ezt havonta (nem hetente, ez tévedés) kell neki adni. A D vitamint ha elhagyod, se lesz baja. Az enyém se kapta (talán az első héten adtam neki), még mindig anyatejes (10 hós), nagyon erős, egészséges, vidám baba, sose volt beteg, 9 hósan járt, semmi gond vele.
Anyatej és napfény bőven elég!
Én ezt nem értem 3hónapos és csak 5x???
Miért kockáztatsz!?
Nem olyan nagy dolog este beadni egy cseppet...
Komolyan nem értelek:(
Az én kisfiam 18 hónapos, és még mindig szopizik. A doki nagyon örült is neki, de ő is fontosnak tartja a Vigantolt. Pedig ő homeo-párti, és minden feleslegesről ledumál!
Adagolás napi 1 csepp, ha elfelejtetted akkor másnap 2, ha többször elfelejtetted akár több napig is napi 2, de sose több!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!