Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ennyire nehezek a...

Miért ennyire nehezek a hétköznapok? Korai lett volna nekem a gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

17hósomon nap mint nap kiakadok!:( Most pl egy egyszerű dolog, pelenkázás. Tiszta kaka volt az egész segge, még a fütyije is, és persze hogy akkor kell hozzányúlnia,és utána miután elhessegettem egyből megy a szájához. A kutya táljából kiönti a vizet, a kajás edényébe belenyúl hozza ki a kezébe a kutyakaját, a wc kefét napjába 10szer szedem ki a kezéből. És akkor már persze hogy üvöltök vele :( amivel tudom hogy semmit nem oldok meg de hát könyörgöm azzal takaritjuk le a wc-t!!!! :((( Annyira sokszor idegesit szegénykém:(

Az ebédlőasztalt rendszerint tánctérnek használja. A virág alól kiszedi a földet. És tudom hogy mindezt aztért csinálja mert figyelmet igényel de nekem is haladni kell a házimunkával. Nem tudok mindent akkor csinálni mikor ő épp alszik.

Próbálok menni, kikapcsolni, levezetni a feszkót, de ez nem mindig megoldható.

24 éves anyuka(?)

2012. febr. 15. 12:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
95%
Próbáld összekötni a tanítós, mesélős játékokat aktív mozgással. (pl. dobáltok valamilyen kislabdát és közben mondogatod/mutatod neki a színeket) Persze ez tavasszal/nyáron sokkal könnyebb lesz. Jövő télen meg már nem lesz ilyen gond, mert sokkal könnyebben elfoglalja már magát.
2012. febr. 15. 13:20
 12/19 anonim ***** válasza:
94%

Együtt érzek veled kedves kérdező!Ez nem a korai gyerekvállalás miatt van,én 32 vagyok és alig bírok az 1 éves kisfiammal.

Senki nem segít,mamáék 2-3 havonta jönnek 5 percre,apa estig dolgozik.

Ő minden pelenkacserénél megmutatja a kukut/így mondja a kukacát :)/Akkor is ha tiszta kaka a feneke.Ma pl. amikor tettem tisztába megint belenyúlt a kakába,mire letörölgettem nagy nehezen a kezét beletaposott a közepébe :DPersze akkor tiszta ideg voltam,de már most mosolygok rajta.Egész nap pakol,megy,rohangál,felmászik mindenhova,mindent a szájába vesz.Egyedül akar enni,még a hajáról is csurog az ebéd.

Én arra gondoltam biztos későn vállaltam azért nem bírom néha :)

Nekünk ilyen kis rosszcsont jutott és épp ezért imádom!!!És tudod ha egy hónapban egyszer van egy olyan nap amikor nem pakol,nem pörög és jó kisfiú egész nap aggódok,hogy mi van vele biztos beteg lett a drágám :)

2012. febr. 15. 13:29
 13/19 anonim ***** válasza:
83%

Szia kedves sorstárs! :-)))

Ezzel azt hiszem minden világos, épp csak nekem lányom van, én meg 36 vagyok. Én meg állandóan azt hiszem, hogy a korom miatt nem bírom szuflával, eszméletlenek, komolyan...

Nekem is felmegy az asztalra, ami ráadásul üveg, tehát iszonyat veszélyes, az ütő megállt bennem mikor megláttam. Hiába tettem el a székeket, odatolja mostmár. 2 napig könyörögtem, magyaráztam, szépen, irgum burgum, harmadik nap (még soha a 17,5 hó alatt nem tettem, és nem is szándékozom többet, bár soha ne mondd hogy soha!!!) szóltam neki, 2x, mondtam, ha még 1x szólok, és felmész, ráütök a lábadra, felment. Ráütöttem. nem nagyot, de úúúgy sírt, hogy én is elbőgtem magam. de azóta nem megy fel, csak rázza a kis ujját, és a fejét, hogy nem szabad..

Én mostmár mindet elzártam ami veszélyes, így mindent pakolhat. Adok neki tálakat, meg száraz babot, rízst, csőtésztát, és főz...:-))) Sztem ez a Te fiadat is lekötné...

Odaadom neki a körömlakkokat, apa nem vészes szerszámait, és elvan.

reggel eldöntöm, hogy ma ha alszik, mindent megcsinálok...ja, most is itt ülök. Egyszerűen mire ilyenkor kidől, én se tudok semmit csinálni, annyira lefáradok, kicsit pihenek, itt nyúvasztom a gépet, meg feldobok vmi kaját, de már annyira elegem van nekem is, de nincs nekem se segítségem...

Amúgy annnnyira édesek, tényleg, semmi gondom nem lenne, ha heti 1x lenne egy délutánom, amit magammal tölthetnék, gondolom te is így vagy...

2012. febr. 15. 13:46
 14/19 anonim ***** válasza:
94%

Szia!

Nekem 10 hónapos lesz 1,5 hét múlva a kisfiam.Értem miről beszélsz teljesen.22 éves vagyok,de nem a koromnak tudtam be a türelmetlenséget,és azt hogy hamar ideges leszek ha fáradt vagyok,ezek sajnos a hibáim,eddig is türelmetlen voltam.Bár mióta anyuka vagyok hihetetlen mennyire türelmesebb lettem,nem is ismerek magamra.

Nagyon aktív kisfiú, 5 hónapos kora óta kúszik,akkor még nyugodtabb volt,6 hónaposan már mászott és felállt,7hónaposan már lépegetett a bútorok mellett,9 hónaposan meg felmászik minden alacsony dologra,na és onnantól kezdve megállíthatatlan.A pelenkázás nálunk is vicces,sokszor vagy a lábát tette bele,vagy néha akkor kakilt amikor levettem a pelenkát,és épp elkezdtem bekenni a popsiját,vagy pedig rendesen nevetett így hogy "hehehehe" és elindult kakis fenékkel.Ezeken mondjuk inkább nevetni szoktam,bár ha megajándékoz egy adaggal miközben épp pelenkáznám, az azért nem épp kellemes.

Utál öltözni ha fáradt,álmos vagy épp játszani van kedve ilyenkor rúg,üt,hisztizik mintha kínoznák vagy nem is tudom,sokszor a pelenkázásnál is előadja a hattyú halálát,de ez is sokszor vicces ha nem épp egész napos nyűgössége után csinálja amikor már kimerültem.

Amin pillanatok alatt felidegesít az az evés.Igyekszem minél változatosabb és finomabb ételeket főzni neki,szeret is enni,de néha egyszerűen cirkuszol,nem akarja megenni ellöki magától,de közben meg éhes,na és ha ezt már több napja csinálja az kiüti nálam a biztosítékot,főleg ha egyátalán nem eszi meg és dobhatom ki.

De lényegében nagyon értelmes,kedves,kiegyensúlyozott,és társaságkedvelő baba,minden héten van 1-2 ilyen nap amikor kiakaszt mert mondjuk úgy dönt őt nem érdekli a játéka csak a számítógép kábelei, a töltők a hosszabbítók,laptopomon, a telefonom, a vasalóállvány, a szárító, a nedves ruhák lerángatása, a tv szabályozóból kiszedni az elemet(nincs meg a hátulja),vagy megrángatni a bonsai-t,tehetek bármit magara vagy szerintem baba biztos helyre,valahogy mindig sikerül valamit találni,és ha ez párosul azzal,hogy nem hajlandó nappal aludni akkor nagyon fárasztó tud lenni.Elvan a babkarámjában is,de ezért kint is van a szobában,aranyosan el tud játszani,és tényleg sokat el tud lenni magában.

Ez tény hogy az ember nem tud mindent addig megcsinálni még alszik,pihenni is kell,nem beszélve arról,hogy sok munka van azért.Mi pont ezért vettük a babakarámot,elég nagy tér,ráadásul nem kell azon aggóni,hogy amíg felteszek egy teát addig mit tesz tönkre,honnan esik le a baba.Szerintem természetes,hogyha felhúzod magad egy idő után,egy nagyon aktív baba azért kimerítő tud lenni,főleg ha néha olyan hisztijei vannak mint egy 1,5-2 évesnek anyukám nem hitte el nekem sosem,amíg nem látta,hogy néha levágja magát a földre,és a lábát is dobálja,ha valami nem úgy van ahogy elképzelte.

Én úgy vezetem le,hogy egy 5 percre ledőlök a kanapéra,megnézem az emailom,amíg ő játszik az ágyba vagy a karámba,iszok egy teát,kávét,megeszek egy gyümölcsöt,vagy fogom és kimegyünk egy fél órára sétálni,vagy anyukám átjön unokázni.

2012. febr. 15. 13:57
 15/19 anonim ***** válasza:
94%

utolsó vagyok,sajnos anyukám sincs nálunk sűrűn,mert nem egy városban lakunk.

A teregetésnél már megoldottam,hogy ne dobálja szét a vizes ruhát,kipróbáltam,hogy megkérem oda adja -e,és igen azóta együtt teregetünk Ő ül a lavor mellett és adogatja nekem,így legalább lefoglalom,és nagyon édes közben.

2012. febr. 15. 14:01
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
OFF: felpontoztam mindenkit, hogy ellensúlyozzam egy kicsit a béna lepontozót! :-) Kitartás anyukák! (2.)
2012. febr. 15. 14:15
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Offolok én is!Nagyon kiváncsi lennék ki az aki ennyire ráizgul a lepontzásokra?Lenne e mersze válaszolni a kérdésemre?Miért zavarja az ha más anyukák is válaszolnak,és netán eltérőbb a válaszuk,vagy inkább a"ki más ha nem én" majd megmondom a frankót tipushoz tartozik?
2012. febr. 15. 14:26
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
na igen megint meg jelent a lepontozó,vagy lepontozók,annyira sajnálom ezeket az embereket,mert nagyon szánalmasak,ha ez szórakoztatja őket,hogy lepontoznak
2012. febr. 15. 14:37
 19/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Próbálok higgadtabb fejjel neki indulni a napoknak!:)
2012. febr. 17. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!