Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos babám még nem...

4 hónapos babám még nem forog. Ez baj? Nagyon szeret dumálni és én alig várom, hogy felébredjen és dumáljunk.

Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy azáltal,hogy ott vagyok mellette és dumálunk, elvonom a figyelmét a mozgásfejlődésről és emiatt nem érez késztetést a forgásra. Igaz lehet ez?
2012. febr. 15. 10:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem baj, az enyém 6,5 hónapos és nem forog. És még sincs baj. Nem egy ismerősömnek 8 hónaposan kezdett babája forogni, azóta egyikük 15 éves, másikuk 19, életerős, egészséges fiatalok.
2012. febr. 15. 10:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem vonod el a figyelmét, ráadásul majd rájössz, hogy ha valamit ő csinálni akar, akkor azt úgyis meg fogja csinálni. Egyébként meg ne siettesd, még egyáltalán nem KELL forognia 4 hónaposan, nem tudom miért sietnek ennyire az anyukák!?! Bőven ráér még, foglalkozz vele, amennyit csak jól esik, de azért hagyd néha magában is eljátszani, mert akkor is nagyon sokat tanul, felfedezi a környezetét. Szüksége van erre is :-)
2012. febr. 15. 10:32
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia! Velünk is ez a helyzet! A hétvégén lesz a lányom 4 hónapos, de még mindig nem fordul sehova! próbálkozik vele, de hamar feladja, mert beidegeli rajta magát! Azt nem tudom, hogy köze van e ahhoz, hogy beszél hozzá az ember, de én szerintem nem, mert a lányomat szoktuk néhány percre magára hagyni a kiságyba, de akkor is ugyan az a helyzet! Én már nem idegeskedek rajta, tudom, hogy még van ideje rá, de az viszont idegel, ha csodálkozva néz rám a védőnő, ha mondom neki, hogy még nem fordul! Majd fog, szerintem te se aggódj miatta!
2012. febr. 15. 10:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam! Az az igazság, hogy szokott egyedül lenni, és tök jól el van egyedül, nem igényli a társaságomat. De ilyenkor a kiságyban van, nyilván nem akarom máshol magára hagyni, viszont a kiságyban puha a matrac, mondta a védőnő, hogy vegyem ki a keményebb felületre. Szóval, ha kiveszem, ott vagyok vele, ha pedig egyedül van, akkor a puhán van...Remélem értitek! Na mindegy, a lényeg, hogy nincs lekésve semmiről sem! Csak nem akarom, hogy esetleg én legyek a hibás az "elmaradás" miatt.
2012. febr. 15. 10:39
 5/10 anonim ***** válasza:

2. vagyok!

Látjátok, ez a baj, hogy védőnő és védőnő között is ekkora a különbség! Mi a francért kell szegény gyerekeknek már fél évesen mászniuk, vagy állniuk? Mert ha már 4 hónaposan elvárás a forgás, akkor utána egyenes következménye ez is! Nem tudom milyen védőnőtök van, de vagy nincs saját gyereke, vagy azok már úgy születtek, hogy mindent rögtön tudtak, vagy most szabadult a főiskoláról és a könyvet mondja föl nektek! Egyébként ha aggódtok, akkor olvassátok Vida Ági cikkeit, ő viszonylag jól összefoglalja, hogy mikor milyen elvárások vannak a fejlődésben egy babánál!

2012. febr. 15. 10:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Uramatyám,ne vicceljetek már!Forogni betöltött 7 hónapos KORIG kell.Az én lányom 6,5 hónaposan kezdett forogni,ez totál rendben is volt,életkorának megfelelő.
2012. febr. 15. 10:44
 7/10 A kérdező kommentje:
De még oldalra se fordul, azzal is ráér még?
2012. febr. 15. 10:47
 8/10 A kérdező kommentje:
És igen, igazad van kedves 2. válaszoló! Egyértelmű, hogy belém is a védőnő tette a parát. Mikor voltunk nála 3,5 hósan és mondtam, hogy még nem fordul oldalra, akkor azt mondta, hogy egy hónap múlva újra jöjjünk el, kiváncsi rá és hátha addigra fordulni is fog...meg hogy vegyem ki és forgassam én, hátha így ráérez az ízére...Azt éreztette, hogy már ezt kéne csinálnia és ha magától nem teszi, vegyem rá én!
2012. febr. 15. 10:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Persze,hogy ráér,nyugi!!!!Majd ha betölti a 7.hónapot és nem forog,majd akkor el lehet vinni egy gyógytornászhoz,aki beindítja neki,de nem hiszem,hogy probléma lesz.Türelem :) Nagyon sok baba már 6-8 hónaposan áll,de nem az a "normális" azok a babák,nagyon sietnek :)
2012. febr. 15. 11:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2012. febr. 15. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!