Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 13 hós kisfiamat hogyan...

13 hós kisfiamat hogyan tudnám leszoktatni, hogy éjszaka többször is felébredjen?

Figyelt kérdés
Ilyenkor iszik pár korty vizet, és alszik tovább, de van olyan éjjel, hogy 4x-5x fölébred. Tápszert csak hajnalban, 5-6 óra felé eszik.
2009. jún. 2. 10:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs napirendje,akkor itt az ideje.Nappal mennyit alszik,és eszik?Csak akkor alszik jól éjjel ha napközben eszik többet,és alszik 1,1,5 órát.Éjszaka a fogzás is problémát okozhat,ezért csillapítani kell a fájdalmát. :)
2009. jún. 2. 10:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Hogy mindenki ezzel a napirendel jön.Szerintem 13 hónapos korára minden gyereknél megvan a napirendje!!!!!!!

A lányom 16 hónapos 3 hós korától minden ugyan úgy e´s akkor van.A szopit teljesen elhagytuk 3 hete.Èjjel ha ébred vissza alszik minden nélkül.De még is ébred minden éjjel 2x 3x.

Minden gyerek más.

Növérem 4 éves lánya a mai napig ébred igaz nem minden éjjel.Majd kinövi...

CSak annyit tudok neked javasolni,hogy ne adj neki inni,pár nap alatt megszokja,mert lehet,hogy azért ébred.

Mikor én leszoktattam a lányom az éjjeli szopiról,13 hósan azt hittem,hogy nem fog ébredni....Hát ébredt...

Még egy éjjelt sem aludt át,akármit is csináltam.Vannak ilyen babák is.Nem is kevés.

Èn csak irigyelni tudom azt az anyukát,akinek a gyereke alszik egész éjjel.

Ez az én véleményem,ha valaki nem ért vele eggyet attól még ne pontozza le!!!!!!!!!!!!

Pláne akkor ne,ha nem olvasta végig.Köszönöm...

2009. jún. 2. 10:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Ja annyi lemaradt,hogy a lányom 1x alszik 1,5 órát 1/2 1 kor.Este 1/2 9 kor megy aludni,és reggel 1/2 7 kor ébred.....Ùgy hogy sokat sem alszik nappal ,még is ébred éjjel.

Neked mennyit alszik a babád??

Vagytok eleget friss levegön??

2009. jún. 2. 10:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező!Lehet hogy most sokaknak nem fog tetszeni a válaszom,de...Én ugyanebben a cipőben jártam.A kislányom most töltötte be az egy évet.Rettenetes éjszakáink voltak.A kicsi volt olyan hogy hétszer,nyolcszor ébredt.Vele persze én is,uyanis jelenleg olyanok a lehetőségeink hogy egy szobában alszunk éjszaka.Igy persze minden moccanására ébredtem,és ha nem reagálam rá,azonnal sirt.Gondolhatod milyen ezt csinálni majd egy éven keresztül.Olyan voltam már,hogy egy első osztályú horrorfilmbe elmehettem volna zombit játszani.Étvágyam sem volt,állandóan fáradt voltam,csak fogytam és az ingerültségemet szegény páromon vezettem le.egy hosszú éjszaka után azt mondtam,elég ezt én nem csinálom tovább,különben kipurcanok 31 évesen.Tudom,szivtelenül hangzik,de eldöntöttem:hagyom sirni,és kész.Első éjszaka kétszer fél órát végigüvöltött,de nem keltem fel hozzá.Aztán reggelig tente...Második éjjel már csak 20 percet sirt.Csodák csodájára az én borzasztóan rosszul alvó gyerekem harmadik estére végigaludta az éjszakát.Ennek már lassan 1 hónapja,és alsik minden éjjel mint a bunda.Este 9-től reggel 7-ig.Nem tudom,köze van- a dologhoz annak,hogy szülinapjára éppen akkor kapott egy borostyánláncot,mert tudomásom szerint annak is van nyugtató hatása.Tudom,hogy nem szabad sirni hagyni a picit,és én nem is hagytam soha,de ez már tényleg végső elkeseredésemben próbáltam meg,és bevált.Nem tudom,te hogy vélekedst erről az egészről,de ugy gondolom egy próbát megér.Most bizti lepontoznak sokan,de nem érdekel.Az aki lepontoz,az biztos soha nem járt ebben a cipőben.
2009. jún. 2. 18:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Kérdezőhöz: Hidd el nekem,hogy egy pici babának,vagyis a születéstől kezdve legyen egy babának NAPIRENDJE!Mert ha nem akkor bizony a szülőnek lesz nagyon nehéz,mert "kipurcan".A Babának meg kell tanítani mindent,Ő egyedül nem fog tudni pl: elaludni,vagy visszaaludni éjszaka.Az én kisfiamnál 1,5 hónaposan alkalmaztam a napirendet,mert senki nem mondta,hogy kell bevezetni!Azóta amióta tudom mit hogyan kell,nagyon kiegyensúlyozott,jó étvágyú,jó alvó baba,és nagyon ritkán sírdogál már.Erre ajánlom Neked is a TRACY HOGG A Suttogó mindent megold c. könyvét!Ha én még a születés előtt tudtam volna róla,akkor már könnyebben ment volna az elején is a Babával való foglalkozás,gondozás,stb...Válaszolóknak:De igenis KELL egy babának napirend,mert akkor Nektek is van szabadidőtök 1-2 óra akár napközben,éjszaka meg kitudjátok magatokat pihenni.Nem véletlenül írja más is aki már ebben jártas.És a "hadd sírja ki magát" a baba,ezzel azt éri el a szülő,hogy bizalmatlan lesz a gyereke utána,és majd nehezen lesz újra bizalmas a szülővel!Ez az ötletszerű nevelést tükrözi.És ez kinek jó?Én kiolvastam a könyvet,és nagyon sok hasznos tanács van benne,ki is próbáltam,és ha kell akkor alkalmazom is kisfiamnál,ami tényleg beválik!Sajnos az író 2004-ben elhunyt,de ha élne bizony megköszönném azt,hogy én tanultam a könyvéből,mert aki több ezer gyerekkel foglalkozott,az bizony tudja a jelentését a sírásnak,viselkedésnek....
2009. jún. 3. 12:48
 6/6 anonim ***** válasza:

2.vagyok.

Az utolsónak írnám,hogy egy 13 hónapos babának 100%hogy van napi rendje kialakulva.

Biztosan nem azért ébred éjjel,mrt nincsen napirend!!!!!!!!!!1

Az én la´nyomnak van napi rendje,mindíg mindent egyformán és ugyanakkor csinálunk.Szépen elalszik,délben is este is,még is ébred minden éjjel.....Minden gyermek ma´s.

Nagyon sok babáról tudok aki ébred,pedig van napirend!!!!

2009. jún. 3. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!