Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 év körüli babátokkal milyene...

1 év körüli babátokkal milyenek az éjszakák?

Figyelt kérdés
Nekünk kb 6-7 hós korától minden éjszaka többször kel és nem alszik át egy éjszakát sem. Most lesz 1 éves. Normális ez? Mindig van valami? Fog, mozgásfejlődés...?
2012. febr. 14. 21:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Szió! nekem most 17hós, de még élénken emlékszem, hogy milyen sokszor fent volt pár hónapja. Nekem az volt a baj, hogy nem evett rendesen(ez most is fennáll sajnos), és egyszerűen állandóan éhes volt. Ivott 1 dl tápot, majd 2-3 óra múlva megint ébredt. Neked nem lehet, hogy ilyesmi van? Vacsizik rendesen?

De amúgy ha most kezdett el menni, akkor az nagyon bezavar nekik...

nekem már vannak néha jó éjszakáim..:-)

Kitartást!

2012. febr. 14. 21:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Ugyanez, csak nálunk 4,5 hónapos korától csinálja, egybeesik azzal, amikor elkezdtek jönni a fogai. Van, amikor csak 1x-2x ébred, de van olyan is, hogy félóránként :-( Én olvastam már olyan anyuka hozzászólását is, akinek a 4 éves gyereke még nem aludt át éjszakát, úgyhogy mi még csak ne szóljunk egy szót sem :-)
2012. febr. 14. 21:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Jövő héten lesz 1 éves a lányom, és mostanában gyakrabban fordul elő, hogy végigalussza az éjszakákat. De ez eddig nem volt jellemző. Általában 1-2 alkalommal ébredt, meg kellett itatni, aztán aludt tovább. Fogzásnál kicsit többet nyűglődött.

És mondom, mostanában egyre többször van, hogy felriadok hajnalban, hogy mi van a gyerekkel. De ezt gyorsan le is kopogom, mert még a végén elszólom magam.

Bár nem hiszem, hogy sokáig fog tartani, mert csak 2 foga van, lassan a többi is elindul...

2012. febr. 14. 21:40
 4/8 anonim ***** válasza:

A kisfiam pár nap múlva 10 hónapos lesz és örülök ha csak 2-szer kel fel.Még nem aludtam végig egy éjszakát sem.Napközben meg max. 2-szer 20 percet alszik.

Nekem is mindig azt mondta a védőnő,hogy a mozgásfejlődés miatt.Meg ennyi az alvásigénye.Meg,hogy tizenéves korában majd könyöröghetek,hogy keljen fel. :)

2012. febr. 14. 21:43
 5/8 anonim ***** válasza:
24%
a lányomat 4hós korában kiságyban alváshoz szoktattam,6hós korában elhagytuk az éjszakai szopit,azóta 20ó körül leteszem és reggel 7-8között ébredünk.1éves,3napja jár,kint van 2őrlőfoga is.Havonta kb 1szer ébred fel,megnyugtatás után (nem cici,nem tea) alszik.Alszik nagyinál,de apa is leteszi és kijön,mi nem altatunk.Meggyőződésem,hogy szoktatás kérdése is,természetesen nem minden gyerek egyforma,lehet h be-bezavar pár dolog nálatok és ilyen érzékenyen reagál.
2012. febr. 14. 21:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Hol fogzik, hol nem. Második baba. 1 éves lesz 2 hét múlva. Általában végigalussza az éjszakát, nagy ritkán kel hajnalban. (5kor). Általában 7kor ébred.

Ha fogzás van, nála úgy jön, hogy nehezebben alszik el, vagy elalvás után fél órával felsír és nehezen de visszaalszik. (6 foga van)

Első gyerek után (akinek 1 évesen 2 foga volt még) megtanultam, ezek időszakok, persze függhet fogzástól is, de idővel elmúlnak. Első 5 hetes kora óta aludta át az éjszakát 4 hónapos koráig, aztán 1szer kelt, majd 8 hónaposan jött a foga lent (egymás után kettő), az necces volt. Utána ismét végigaludta, majd 11 hónapos korában mikor a nappali alvás is össze vissza lett -mikor átállt az 1 alvásra-) rendben ment és végig aludta az éjszakát.

A kicsinél is 6 hetes kora óta átaludta az éjjelt, 4-5 hónaposan felkelt egyszer, majd miután 6 hónaposan tápszert váltottam nagyobbra akkor átaludta, és nagyon ritkán kel fel éjjel.

2012. febr. 14. 22:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor nem vagyok egyedul. 1 eves mult a fiam, tobbszor kel ejszaka. Valamikor a frontra gondolok, vagy a fogzas, vagy arra, hogy keveset szokott enni (mire egy kis kajat sikerul belekenyszeriteni, lemegy a nap). Szoval almaban felsir, es hogy ne keljen fol teljesen, megszoptatom, valamikor csak kettot csamcsog es alszik tovabb, valamikor eszik is rendesen. Mostanaban majdnem orankent "kel", kicsit faradt vagyok:) Alszom en is vegig, de ugye, akarhogy is vesszuk, meg van szakitva sokszor a alvasom. En abban remenykedem, ha majd nem szopizik mar, talan nem fog folebredni. Szerintem, ez termeszetfuggo is.
2012. febr. 14. 23:29
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát már lépeget néhányat, szóval biztos ez is. Még szopizik, estefelé többször is, az utolsó szilárd kajája 5-6 körül gyümi, nem tudom mit adjak neki még utána, mert a pépeket utálja, öklendezik, pedig a darabosat megeszi. 6 foga van, lehet még jön a többi. Igazából felsír egy csomószor, de a cicimen megnyugszik, ezért köztünk is alszik. :(((

Nem hiszem, hogy szoktatás kérdése, mert 5 hós koráig önállóan aludt, de aztán négykézlábra állt és bármit csináltam már nem alszik el önállóan. Pedig olyan büszke voltam rá, hogy ilyen ügyes.

Az éjszakai szopit meg nem tudom hogy lehet elhagyni, mert egy ekkora gyerekkel még nem lehet megbeszélni, pláne nem fél évesen.

Most éjszaka is katasztrófa volt, már panadolt is adtam neki. Nem tudom, mi van, front, fogak, de okosabb nem vagyok.

2012. febr. 15. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!