9hónap körüli babátokkal milyen egy nap? És az éjszakák? Mindent meg tudsz csinálni a babádtól?
Szia,
8 és fél hónapos kisfiam van.
Nem is tudnám összefoglalni milyen vele mert ő az aki a legboldogabb és legborzalmasabb énemet is ki tudja hozni belőlem, nála jobban senki nem hozza ki belőlem ezeket a végletes érzéseket :) Imádom amikor hagosan göcög mikor csikizem vagy félénken rámnéz ha valamire azt mondom nem szabad, stb. stb., de amikor semmi sem jó neki, hót álmos de küzd az álmosság ellen és nyavalyog akkor kiborulok és legszívesebben a takaró alá bújnék mérgemben.
Reggel 8-9 körül kel, délelőtt is alszik egyet és ha olyanja van délután is, de van hogy egyszer alszik napközben egy hosszabbat kora délután, olyan 3 óra hosszat.
Ő tápszert és tejpépet kap 6 hós kora óta és már eszik mindenfélét, ebédre husit, főzeléket, tésztát, tízóraira, uzsira gyümit, túrókrémet, reggelire margarinos kenyeret, paradicsommal, sajttal.
Eljátszik egyedül, de nem járókában, hanem a földön, nagyjából szót fogad, érti hogy nem szabad, de mivel már jár ha fogom a kezét, állandóan menni akar, és persze pakol, pakol és pakol, minden dobozt táskát amit lát, meg persze gyötri a kutyát:)
Takarítani akkor tudok és főzni is ha jó kedve van, olyankor eljátszik mellettem, vagy a járókából figyeli pl. a portörlést, teregetést. Ha nincs jó kedve vagy anya majma éppen, akkor semmit nem tudok tőle csinálni, ringatni kell és énekelni folyamatosan, különben sír.
Este nagyon későn alszik el, 22-23 felé, egyszerűen nem álmos előbb, elalvás előtt nyűglődik. Ezzel mondjuk kiborít nagyon. Fürödni reggel szokott, mert ha este fürdetem, még inkább feléled és éjfélig nem teszem le :)
Evés etetőszékben kész küzdelem, hiperaktív, jönne-menne, az a gyerek aki tipikusan kétszer körbeszaladja az asztalt mire megebédel majd nagyobb korában. Babakocsiban sétálunk mindennap, de egy idő után megunja és ki akar belőle jönni, olyankor kicsit hintázunk :)
Nálatok hogy megy a nap?
6-7körül kelünk
reggel pelús csere öltözködés, majd betetszem a kompjába még én is reggelizek, WC, fogmosás (az együtt csináljuk neki is van fogkeféje és nagy örömmel mossa a fogacskáit).
Aztán egy kis játék, vagy betetszem neki a kedvenc mesélét (Elmo a szezám utcából) és azzal elvan még én végzem a dolgom, aztán nyüglödik és adok neki egy kis tejpépet vagy Sinlacot reggelire és alszik egy félórát (cicin alszik el még mindig)
Aztán ha felkelt megyünk sétálni, közben bolt, posta, játszótér (hintázunk ha jó idő van)
Ha feljövünk ebéd (húsis főzelék)van h rögtön beájul van h csak olyan 2óra körül alszik ismét egy félórácskát.
Engem is megörít az mikor hot álmost, de küzd az elalvás ellen.... olyankor nagyon mérges vagyok, de ha nem alszik akkor nem, majd később megpróbáljuk.
Mindenhol ahol csak meg tud kapaszkodni feláll és lépeget, mostanában felfedezte a WC-t, nagyon kell rá figyelni, mert oda szeret menni és ott felállni.
Ha délben aludt egy fél órát akkor olyan 3körül is alszik egy félórácskát.
4körül jön haza apa, akkor kicsit lepasszolom.
6kor már fürdetjük, mert muszáj és 7körül már alszik is.
Eddig csak 1szer kelt éjszaka vagy 2szer, de most megint fogzik és most pokoliak az éjszakák.
Most 8foga van, de 2hónapja nem jött neki semmi, most meg megint nyáladzik, nyügös, tömi a kezét...stb. :(
Szia kisfiam 8,5 honapos, de annyira eleven, egy percet sincs el magában. reggel 7 körül kel, tápi sinlaccal, játszunk, öltözés ( az kész rémálom), 9-10 felé aészik fél orát, 11-12 felé sétálunk, alszik a kocsiban néha egy orát, hazajövünk, játék, közben szaladok wc-re, fözni, teregetni, de vagy ordit közben vagy cipelem a hordozoban magammal.. délután 4 körül még valamikor alszik fél orát, ebédre fözök neki husit, fözit, délután gyümi, babapiskota, este 6kor tápi, fél 7 fürdés, ölemben elalszik 7-8 körül, álltalában alszik reggelig, de forgolodik és sokszor beszorul a feje, lába, kitakaroziik ezekre felébred és akkor nehéz vissza altatni.. apa 5 körül jön, ilyenkor átadom és fürdök stb.. néha nagyon nehéz vele, kezét fogom, akkor imád sétálni, erre rájött azota nem akar feküdni és játszani, etetöszéket utálja, szeret hintázni, és a kertet imádja olyan jo lenne már ha tudna menni, és sétálhatnánk rendesn a fák közt.
5 foga van, forog ide oda, tegnap ota kutyázik, kuszik már régota.
A fiam 8,5 hónapos.Reggel 7 körül kel,akkor kivesszük magunk mellé egy kicsit a "nagy ágyba",aztán megkapja a reggeli tápszert.Peluscsere,öltözés,játék.Tízóraira gyümi.Nem mindig engedi a főzést,takarítást,vagy bármit is.Van mikor tök jól eljátszik,de mostanság mindig rajtam lógna,ha egyedül marad sír.
Most,hogy jó idők vannak kimegyünk sétálni az udvarra és majdnem mindig gyorsan elalszik.Ilyenkor tudom végezni a dolgom.Ha felkel bejövünk ebédelni,játszunk egy kicsit,de követeli megint a jó levegőt és ki kell menni újra sétálni,általában ilyenkor is szunyál.Este 7 körül van fürcsi,aludni csak 21-22 óra körül szokott,addig visítozik,játszik az ágyában.Átalussza az éjszakát,nem ébred fel csak reggel.
Na, mi is 8.5 hónaposak vagyunk:D
Kislányom 1 hónapja kábé ráállt a korai kelésre:( 5-6 között kel reggel. Szopi, kábé 30-60 perc (tulajdonképpen nem szopik ennyit, csak a cici a szájában van, egyelőre nem annyira zavar, még nem tudom, hogy fogom leszoktatni:D) Aztán visszarakom az ágyába, mikor kiköpi a cicit, és alszik még legalább egy órát. Aztán mikor felébred, néha kér cicit, de nem mindig. Tisztába teszem, átöltöztetem játszós ruhába, játszunk kicsit, csinálom a dolgom, addig ő el van magában. Ha a konyhában tevékenykedem, ő a konyha melletti nappaliban játszik a földön, ha vasalok, ott van velem egy szobában, ha porszívózok, a porszívó mellett játszik (muszáj mellettem lennie ha porszívózok, mert különben fél percenként kikapcsolom a porszívót, hogy ránézzek:D) A napok attól függően alakulnak, hogy milyen nap van. Pl csütörtök a takarítós nap, szerdán játszóházba megyünk...stb. Sétálni minden nap szoktunk, délután. Van kábé 1 percnyire tőlünk egy játszótér, oda is el szoktunk menni hintázni. Próbálok minél többet játszani vele. Általában 2x alszik egy nap, 30-120 percet. Este későn tér aludni, napközben mostanában kevesebbszer szopizik. Pár napja már csak 4-5 alkalommal szopizik reggeltől estig. (Egy kicsit örülök neki, mert előzőleg 8 alkalommal szopizott)Hullámvölgyekben jön az étvágya, pár napig farkas éhes, pár napig alig eszik. Vidám kisbaba, és nagyon mozgékony. Tud mászni, felállni, átlépni egy másik közeli kapaszkodóhoz, de még nem mászkál bútorok mentén. Felülni is tud, baba, abba, dada, tata, mama, nana, nam-nem, nyam-nyam, tyatya, már megy, de nem csak két szótagot mond.
Elmondhatom, hogy tudom mellette végezni a dolgom, vannak nagyon rossz napjai, ilyenkor ejtek mindent magasról, és vele foglalkozom csak. Viszont ráérez arra, ha egyszerűen nincs lehetőségem vele foglalkozni és muszáj ellennie magában, muszáj jól viselkednie.
Az etetés javuló félben van, volt egy időszak, amikor nem figyelt oda az étkezésre, most már többször fordul elő, hogy szépen figyel.
Éjszakát átalussza (3 hós korától). Imádom, egyre jobban beszédes, szeret a középpontban lenni, szeret hozzám bújni, érzem, hogy szeret. Az apját minden nap hatalmas örömmel fogadja, imádják egymást. Gyönyörű szép, nem győzik dícsérni:D Ha éneklek neki figyel, az "egyszer egy királyfi, mit gondolt magába" című dalt símán végig hallgatja, figyel, pedig az nagyon hosszú:D
Büszke vagyok rá nagyon, nagyon jó kisbaba:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!