Milyen gyógyszereket érdemes otthon tartani? 3 hónapos a babóm.
Amiket az első írt, azokat tartom én is.
+ van még Chamomilla (fogzásra), Stodal szirup (köhögésre), Laevolac szirup (szorulásra). Bár ezek mind gyógyhatású készítmények, nem gyógyszerek, nem is vénykötelesek.
Van itthon még Fenistil csepp, de csak azért, mert a doki írta a múltkor, amikor háromnapos láza volt a lányomnak. Jól jöhet még, antihisztamin (allergiás reakciókra).
Ezeken kívül nincs is más itthon, csak vitamin.
Most találtam meg egy cetlit amiből rájöttem miért nincs itthon orrspray. Egy idősebb csecsemősnővér írta fel nekem mikor korházban voltunk: "Ha megfázott a baba, vagy csak több az orrváladék-termelése és nehéz kiszippantani, akkor pár csepp anyatejet csepegtess az orrlyukaiba. Ha nem kezdi el kiprüszkölni,akkor pár perc múlva ki lehet szívni az orrát. Számára megszokott,természetes érzés az anyatej. Régen is így csináltuk amikor még nem voltak "csodaszerek". Üdv: Kati néni"
Szóval ez áll a papíron. Hát majd kipróbálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!