Nem akarok vitát szítani a kérdésemmel. De: Az alábbi felsorolásból a Te értékrendedbe melyik nem fér bele, vagy melyiket ítéled el? (ha igazán rossz dolognak tartod azt)
Nagyon érdekelne, hogy más anyák, akikkel mondjuk nem egyezik a véleményünk, hogyan gondolkodnak, mik az érveik, hogy szerintük úgy jó, ahogy ők csinálják. Bárki elítélése nélkül írtam ki a kérdést. Úgy indult az egész, hogy beszélgettünk az egyik barátnőmmel, akivel egyezik a véleményünk, s szóba jött pár dolog a neveléssel, stb kapcsolatban már a kezdetektől, ami nálunk alap.
Ti hogyan vélekedtek?
Tehát melyik nem jó valamiért szerintetek? (lehet, h hosszú lesz, akkor ahhoz írjatok, amelyikhez kedvetek van.)
1.Ha egy anya nem igény szerint szoptat. (vagyis húzza az időt pl, akkor is, ha éhes a gyerek)
2. Hagyja sírni a babát, pár percenként bemegy, s egyre kevesebbet fog sírni a baba, feladja az üvöltést. Vagyis megtanul aludni.
3. Hozzátáplálás 3-4 hónaposan.
4. Kézre, ill. fenékre csapás.
5. Bébikomp használata.
6. Édesség egy éves kor alatt.
7. Rugós hinta használata.
8. Keménytalpú cipő használata(nem olvasnak utána, s azért mondjuk, nyilván nem szándékosan.)
Én is leírhatom majd a véleményem, ha kéri valaki, de egyelőre befolyásoltság nélkül várom a válaszokat. Köszi!:)
tegnap 19:58 vagyok
az altatás megtanítása természetesen,nem 1-2 hónapos babáknál kell alkalmazni,hanem kb 5-6 hónapos kortól lehet,szóval szerintem aki annyira ellene van először olvassa el pontosan mi a módszer,mert nem arról szól,hogy bőg a gyerek órákat,kinek lenne ahhoz szíve,hogy a babája órákat sír? na mindegy csak ezt akartam,hogy mindenkinek szíve joga eldönteni megtanítja-e,csak gondoltam leírom nem fekete vagy fehér a dolog,ez az egész gyereknevelés nem fekete-fehér
Kedves Utolsó!
Igen, ez szerintem sem egyszerű az elején. Én is bizonytalan voltam. S ha egy órával szopi után is sírt, akkor először igyekeztem minden más okot kizárni(ez csak pár percig tart.) Általában a szopi volt a megoldás, akkor is, ha nem feltétlenül enni akart. De megnyugtatta. Tudom, erről is megoszlanak a nézetek. De én ösztönösen ezt tettem, nagyon bevált. Amúgy nálunk teljesen egyértelmű volt, hogy ha rátettem a cicire, nem szopizott, ha nem akart(nem volt éhes, másra volt szüksége)
Szóval sztem sokkal jobb "feleslegesen" cicire rakni, mint nem tenni, pedig szüksége lenne rá.
21-es: igazad van tényleg!
Én csak azt éreztem mindig ösztönösen, hogy nem szabad még ilyen korban így szoktatni őket.
De én lehet, hogy azért is látom így, mert az én fiam soha nem nyöszörgött, vagy sírt kicsit, hanem üvöltött keservesen. Így nálam egyértelmű volt, hogy nem hagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!