Lehet hogy furcsa a kérdésem, de felteszem. Nektek mennyivel nőttek meg a havi kiadásaitok mióta megszületett a babátok?
Hát igaza van az előttem íróknak.Máshova megy el az a pénz.A babánk most 7hónapos,4hónapos kora óta eszik az anyatejen kívül mást is,az napi (eddig)200.-,heti 1dobot tejpép,min,420.-pelus havonta 4-7ezer attól függ(általában DMest használunk)Popsitörlő....és sorolhatnám.Többet mosok,több víz,villany fogy.Átlagosan,ha csak a baba dolgait veszem 20-30ezer elmegy havonta.Eddig ezt magamra költöttem.Most csak 2-3havonta veszek magunknak egy egy új ruhát,nem úgy mint eddig,havi 2cipő,csomó ruha.....
Nekünk nagyon sokat segített,hogy a babakocsikat,kádat,ruhákat,kiságyat,járókát,hintát....úgy kaptuk a rokonoktól ismerősöktől használtan.
De ne azzal foglalkozz,hogy mennyibe kerül,úgyis ő lesz az 1.és minden más másodlagos lesz.
Mint ahogy írták, a költségek átstruktúrálódnak.
Az első beruházás nagy, kb. 500 e HUF, mindennel együtt (szülés, szoba, bútor, ruhák-persze, ha semmit nem kaptok sehonnan), de utána kb. ugyanannyi, mintha dolgoznál.
Legalábbis nekem, én rendesen be voltam jelentve.
Most nem kell bérlet, havonta: kosztüm, cipő, ruhák tömkelege, az itthon főzött kaja is jóval olcsóbb, mint amikor dolgozni jártam. Valószínűleg kevesebbe is kerülne a baba, de a különbözetet Rá költöm. Ha már nemcsak szopizni fog, akkor biztos megnő a kiadás. Hozzáteszem mégegyszer, mi semmit sem kapunk sehonnan.
Nekünk kb.30 ezer ft-al lett több a havi kiadás,mivel mi senkitől SEMMIT nem kapunk/kaptunk.Az indulás is húzós volt,dokival,szülésznővel együtt(babakocsi hordozóval,szobabútor,kelengye,légzésfigyelő,pihenőszék,pi-
pere cuccok,kád,állvány,utazóágy(2 szintes a ház,2 ágy kellett)apróságok)kb.7-800 ezer ft volt.És ezzel még nem volt vége,mint írtam senkire nem számíthatunk.A férjem úgy gondolta,ha már így alakult,akkor mindenből vegyünk újat(ráadásul szeretnénk még babát).Szval valóban nem egyszerű,de szerencsére nekünk mindkettőnknek van munkája...
oFF köszi mindenkinek,aki lefelé kezecskét nyomott....:(
Mi alapján nem volt szimpatikus a válaszom? :( Áh,mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!