Egy hónapos náthás babának mit tudtok ajánlani?
Gyerekorvost :)
Most komolyan. A legtöbb nátha ellenes vény nélkül kapható szert 3 hónapos kortól ajánlják.... A szokásos házipraktikákhoz úgyszintén kicsi még, mint pl mézes-citromos tea.
Szoptasd minél gyakrabban, hogy a folyadék sok legyen neki, és holnap vagy kérd meg az orvost, hogy menjen ki hozzátok, vagy kérj időpontot, hogy ne kelljen a váróban a sok beteg gyerekkel találkoznia a picinek.
Ne vidd be dokihoz ha csak náthás, nehogy valami komolyabbat összeszedjen! Időpont ide vagy oda, nekünk volt, hogy időponttal másfélórát kellett várni. Egy ilyen pici babával jobb nem kockáztatni!
Ha nincs láza, szívd az orrát rendszeresen, előtte tengervízes orrsprayt használhatsz, párologtass kamillát, esetleg egy kis kamillateát itass vele. Ja, meg Nasivin baby esetleg. Én Baby luuf-fal is bekentem a kisfiam, de ő 3 hónapos volt már akkor.
Nekem anno azt mondták, hogy amíg nem köhög vagy nincs láza, addig nincs nagy baj!
Jobbulást!
Utolsó vagyok..
Én mondjuk a fürdetést egy kis nátha miatt nem hagynám ki! De az anyatej tényleg nagyon jó orrcsepp helyett!
Én anno csepegtettem neki bele a Konakion fecskendőjével.
Én amikor pici voltam anyukam a leggyengébb porszívónkkal és egy orrszivo csôvel óvatosan kiszipantotta a porszívóval a taknyot.
Késôbb rendelt svédországból egy olyan csövet amit az egyik felét a baba orrába dugod a másikat a szádba teszed.De ne értsétek félre mert az anyuka igy érezte hogy mennyire erôsen szív és nem nyeltele le a taknyot hanem amikor a takony közel volt a szájhoz fogta és kiöblítette a csövet.
Itt egy link ahol baba orrszívók vannak:
utolso vagyok :-) a homeöpatias bogyo orrfolyas,natha ellen :
Sambucus nigra D6 (Sambucus)
Jobbulást :)
Az orrszívó porszívó nagyon hasznos és egyáltalán nem kellemetlen (max a hangjától ijedhet meg a gyerek - vagy az anyuka).
Nálunk amióta tud fogni magának csinálja a pici.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!