Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azért tesz ránk folyton...

Azért tesz ránk folyton megjegyzést, mert irigy? Ti már találkoztatok ilyennel vagy csak én vagyok ennyire "szerencsés"?

Figyelt kérdés

A párom húga az idegeimre megy.

Mindenre megjegyzést tesz,olyan dolgokba szól bele,amihez semmi köze nincs.

Pl hogy miért etetem a lányunkat üveges bébiétellel,amikor főzhetnék otthon,hiszen ezért vagyok otthon,nem azért,hogy vásárolgatni járjak és a barátnőimmel pletykáljak.Hát mikor ezt mondta,azt hittem,hogy leesek a székről.Nem értem,mi köze van hozzá,hogy én mit csinálok és mit nem.

Amikor terhes voltam,akkor mondta,hogy ne vegyünk meg semmit,majd ő ad babadolgokat.Én finoman elmagyaráztam neki,hogy nem szükséges,mert már megvettünk mindent a picinek.Az anyósomnak ezt úgy mesélte el,hogy én durván visszautasítottam és ez neki rosszul esik,mert csak kedves akart lenni.

Ma is ott voltunk nálunk szülinapi ebéden és anyósom mondta,hogy nagyon jól nézek ki,nem is látszik rajtam,hogy van egy 14 hónapos lányom.Erre megszólalt a sógornőm,hogy ha napi 12 órában vigyázna bébiszitter a gyerekeire,akkor ő is tudna csinos lenni.Már nem ez volt az első ilyen beszólása,mindig azt hallgatom,hogy neki milyen nehéz 3 gyerekkel,akik olyan rosszak,hogy 2 percre nem hagyhatja őket egyedül,nekem milyen könnyű egy gyerekkel,akinek egy hangja nincs egész nap,bezzeg ha lenne még 2 és nem lenne segítségem,stb...Nem értem,ha nem bír a gyerekekkel,akkor miért vállalt 3-at?

Már 2 gyerekkel is alig bírt,de ő akart még egyet.

Abba is beleköt,hogy én a picivel nem ülök a 4 fal között,hanem mindig megyünk valahová vele és a barátnőimmel,nem unatkozunk.

Az is rosszul esik,hogy amikor beszólogat,akkor a párom nem szól semmit.Mikor ezt felhozom neki,akkor azt mondja,hogy azért,mert értelmetlen vitába keveredni a nővérével és tegyem azt,amit ő:nevessek rajta és engedjem el a fülem mellett a megjegyzéseit.

A legjobb barátnőim szerint csak irigy,mert amióta gyerekei vannak annyit öregedett,mint más 10 év alatt és teljesen egyedül van otthon a 3 gyerekével,akikkel ki se tud mozdulni a lakásukból,én pedig teljesen az ellentéte vagyok.

De szerintetek tényleg lehet ilyen irigy valaki?Vagy talán van más oka is?Veletek volt már ilyen?Ti mit tettetek,hogy változzon a helyzet?

Már annyira utálok vele találkozni,hogy ma is már gyomorgörcsöm volt,mielőtt elindultunk volna hozzájuk.

2012. febr. 12. 15:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Biztos hogy irigy! De ki is? Párod húga vagy nővére???? Mert elején húggal kezded utána már Nővérként említed:: :S Na mindegy nem kötekszem!
2012. febr. 12. 21:37
 12/16 anonim ***** válasza:
76%

Az az igazság, hogy te lenézed őt. azért, mert te megteheted, hogy takarítónőt, bejárónőt, bébicsőszt tartsál az egyetlenegy szem gyermeked mellett, ő pedig nem, ezért lenézed.

Lenézed, hogy anya lett és már nem nő, de bele sem tudsz gondolni, hogy mekkora felelősség, idő, energiaráfordítás 3 gyereket nevelni, úgy, hogy nincs segítsége.

Valószínű, hogy irigyel téged, de neked nem kellene lenézned, csak azért, mert te éled az életedet és nemcsak a gyerekeddel vagy.

Nagyon ellenséges vagy vele. Persze, hogy nem ajánlod fel a segítségedet, hiszen még az egy gyereked melletti háztartást is másra bízod és a gyerekedet is. Hogy a fenébe akarnál már segíteni neki. szívjon, ha már ennyi gyereket szült.

Érdekes meglátásod van.

Kíváncsi lennék, hogy naponta mennyit játszol a gyerekeddel, mennyire "alacsonyodsz" le hozzá.

Miket tanítasz neki. Kislányod van. MIlyen példát mutatsz neki? más főz, most takarít és vigyáz rá?

Nem tudom, hogy ez -e a jobb élet vagy a sogórnődé.

2012. febr. 12. 22:20
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Juuujh az utolsó de oda mondta :D :D Így igaz! Csak én nem tudtam hogy fogalmazzam meg :)
2012. febr. 12. 22:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
hát 12-es. tényleg más a gyerek fekvése ebből a szemszögből, de maximálisan egyetértek. nekem ez le sem esett, mert másra koncentráltam amikor olvastam a kérdést. én ízig vérig anyának érzem magam, és aki még így érez annak gondolom szintén vérforraló a kérdező kiakadása. (ehhez végig kell olvasni mindent). na mind1. a kérdező nem erre kiváncsi.
2012. febr. 12. 23:25
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni , de igaza van az utolós hozzászólóknak. Irigy lehet kicsit, amit te csinálsz az meg szerintem már kicsit sok. Mármint ő azért szült 3at, mert szerette volna, mert szeretetet kap tőlük, mert anya akart lenni, stb. Ezzel nem azt mondom hogy te nem, és hogy rossza anya vagy, csak ő tényleg velük van, persze hogy elfárad. És nincs kedve egy top fitt anyukával beszélgetni, és talán a gyerekek ellenére közös témátok se nagyon van, mert a háztartás témába nem nagyon tudsz hozzászólni a dolgokhoz, neki meg most csak a gyerekek és az van. Amúgy nekem kicsit sok hogy minden nap pár órát az az egy szem kicsit is másra hagyod. De mindegy, én magamnak szültem, én vállaltam a 3at, persze nehéz, de akkor se tenném. Egy héten egyszer ok, de számomra többször furcsa lenne egy ilyen kicsi gyereket másra hagyni.

Nekem is 3 kicsi gyerekem van, nem járok sehova nélkülük. A lányomat minimum viszem magammal (3 éves), ha az ikrek (1,5 évesek) maradnak is itthon apával. Múlt héten voltam először az elmúlt 3 évben egyedül vásárolni, elvoltam 2,5 órát, és nem mondom hogy nem volt jó, de rohadtul hiányoztak. Nem játszanám el minden héten se, nem minden nap. De ez én vagyok. És szerintem ő is ilyen.

Mások vagyunk, más a gondolkodásunk.

Hogy mi a megoldás? Őszinte beszélgetés. Nem kiakadva, és próbáld meg őt is megérteni.

Segíteni neki? Szerintem az lenne neki a legnagyobb segítség, amit nyújthatsz, hogy elmész hozzájuk, beszélgetsz vele, (próbáltok közös témát taláni), esetleg megtaníthat főzni :-) (nem rosszindulatból írom, én nagyon szeretek, és lehet te is, csak nem is tudsz róla). Én nagyon szeretem mikor jön valaki, beszélgethetünk, a gyerekek játszhatnak együtt.

Hát, ha van kedved és látsz rá esélyt, akkor próbáld meg.

2012. febr. 13. 07:40
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a kommenteket,de egyet megjegyzek:keresztanyám is olyan,mint a te drága sógornőd.Lehet irigy ennyire valaki,akinek nem megy olyan jól,illetve nem sikerült olyan jól összehoznia mindent.Nem tudtam én sem változtatni keresztanyámon,sőt rosszabb lett(egyre rosszabb)..te sem fogsz tudni változtatni,ha csak nem kezdesz el jópofizni.
2012. ápr. 22. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!