Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon késő, ha egy baba csak...

Nagyon késő, ha egy baba csak 1 éves kora körül kezd el mászni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 11 hónapos (igaz koraszülött volt, korrigáltan 9 hónapos). Két hete felállt, de csak kúszni tud, mert amikor megpróbál mászni a lábacskái szétcsúsznak. A doki szerint nem hypoton, nem volt oxigénhiányos. Előfordulhat, hogy csak 1 éves kora körül tanul meg mászni?
2012. febr. 9. 18:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet kimarad nála a mászás. Az utcánkban van egy anyuka akinek 3 gyereke van és egyik sem mászott. Ha elvitted dokihoz és ő azt mondta rendben van akkor ne aggódj:)!
2012. febr. 9. 19:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem riogatni akarlak, de nekem két gyógytornász is azt mondta,hogy a mászás nem jó,ha kimarad. A kúszás mindegy, de a mászás nem!

Az én gyerekemről is azt mondták,hogy sem oxigénhiány, sem hipotónia, aztán kiderült,hogy csak hipotón, igaz nem nagy fokban, de kell kezelni. Tehát valamilyen szintű oxigénhiány csak fellépett!

Én a helyedben biztos,ami biztos, megmutatnám egy szakembernek!

2012. febr. 9. 19:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem késő.Kislányom sajnos enyhén hypoton, mi jártunk is tornára.Nem volt koraszülött, csak másfél órát lebegett a zöld magzatvízben, mert nem volt szabad műtő, szerintem ez okozta az izomtónus gondunkat.A Dévény gyógytornászunk szerint agyfejlődés és egyéb szempontból teljesen mindegy, hogy egy baba 8, vagy 11 hónaposan kezd el mászni, csak másszon.Ő addig nem is hagyta békén.11 hónaposan kezdett mászni, egy éves elmúlt egy héttel, amikor először felállt kapaszkodva, és rá 2 héttel már lépegetett.13 hónapos kora óta lépeget bútorok mentén, ha fogjuk a kezét, és a járássegítővel egyedül is, csak sajnos ez nem érdekli.16 és fél hónapos múlt, még nem indult el..De még nem is áll önállóan, az egyik kezével még mindig kapaszkodik.Nem baj, ha később tanul meg mászni, de jó lenne, ha nem hagyná ki, bár tudom, ezt nem te döntöd el.Nem lehet a gyerekre ráerőszakolni az ilyesmit.
2012. febr. 9. 19:54
 4/7 anonim ***** válasza:
33%
Az én kisfiam jövö héten lesz 1 éves. Kúszik már régóta, mászni pár napja kezdett. Vagyis elkezdte és abba is hagyta, mivel már vagy 2 hónapja jár, így nem szeret a földön közlekedni, inkább szalad. Eddig talán fél percet mászott összesen. Tudom, mostanában mindenhol nyomatják a muszáj mászni szöveget, de mit tudok csinálni ha egyszer nem akar mászni? Ragasszam a talajhoz, vagy nyomjam le? én se másztam anno, az unokatesóm se, mégsincs semmi bajunk.
2012. febr. 9. 21:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia. Csaladi regek szerint en is kb 1 evesen kezdtem el maszni, aztan tessek, itt vagyok, jovok-megyek:DD A lanyom pl. sose kuszott, pontosabban miota jon-megy egyedul, azota szokott neha mamanal kuszva "takaritani"
2012. febr. 9. 23:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom merre laksz de ha van a környékeden Dévény tornász,(a letapadt izmokat lazitják föl,a dokid bisztos tud ajánlani eggyet)vidd el a babád,Nekem most egy éves a kislányom nekünk az átfordulás nem ment 4.5 hónaposan elvittem 5 alkalommal d. tornára(nem kellemes)és be hoszta a lemaradást most már jár a kislányom és volt kuszás mászás minden,
2012. febr. 10. 07:44
 7/7 anonim ***** válasza:

nálunk úgy van, hogy az a baba aki 10hónapos koráig nem mászik, annak kötelező a dévény-torna!

a tornász ezzel a tornával ki tudja váltani a mászást, így nem kell félni, hogy később diszlexiás vagy diszgráfiás lesz, esetleg tanulási nehézségei, azonkívül még az is lehet, hogy rákap.

de ahogy írod, ha kicsúszik a lába akkor egy kis erősítés egyébként is kéne, enyém 7 hónaposan állt fel és elgörbült a lába, nem volt elég erős...

2012. febr. 10. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!