Melyik a legbiztonságosabb alváspóz?
ahogy látom még nem született meg a baba.
ami tény hogy a bölcsöhalál leggyakoribb bekövetkezése hason történik. két oka van bele temeti a fejét a párnába, begyüri a szájába a pelenkát amit álraknak (sajna ilyet hallottam már sokat, de nem történt baj a végén), vagy nagyon sokat bukik és bele fullad.
háton fekvésnél nulla a bölcsöhalál. ha sokat bukik a baba már képes újszülöttként is elfordítani a fejét, és kifolyik a száján.
ez így van még akkor is ha anyukák cáfolják, a statisztika ezt mutatja.
a gyerekek többsége hason szeret aludni, majdnem hogy ezekkel a gyerekekkel semmit nem lehet tenni, így nekik ez a legkényelmesebb.
én azt mondom, hogy akinek van légzés figyelöje mindegy hogy altatja, de pelenkát ne tegyen a feje alá, én inkább naponta többször is cseréltem a huzatot és matracvédöt is ha kellett.
és ne legyen mellette semmi amit szájba tud húzni.
Mindkét babám a hasán aludt az első naptól kezdve. Nem én döntöttem el, hanem ők. A hátukon ordítottak.
Nem kell ennyire félni a bölcsőhaláltól, egészséges időre született gyerek esetén,főleg légzésfigyelővel.
háton soha nem altattam.
Mikor pici volt akkor oldalt, pólyában.Félig nekitámasztottam a kiságy oldalának, nagyon szerette!Mindig kifolyt oldalt a buki.Mikor kivettem a pólyából akkor is oldalt fektettem, míg meg nem tanult hason aludni(3-4 hónapos volt) és azóta hason alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!