Hogy a legbiztonságosabb altatni egy 6 hetes babát, leírnátok pontosan? A tietek hogy alszik?
Figyelt kérdés
2010. szept. 30. 16:52
1/7 anonim válasza:
Szia!Az én kislányom ilyen idősen csakis hason aludt.Most 3 és fél hónapos és már a hátán is szokott aludni vagy pedig az oldalára fordul.:)Azt nem tudom,hogy a biztonságos,de nekünk nem volt sose problémánk. Nincs légzésfigyelőnk!:)
2/7 anonim válasza:
Mi elejébe nagyon féltünk h visszajön neki a tejcsi mikor alszik ezért hasra tettük mindig. Most már elmúlt 2 hónapos és sajna csak hason tud elaludni. Kivéve a babakocsiba.
3/7 A kérdező kommentje:
Mi is hason alszunk az elejétől:)
2010. szept. 30. 17:05
4/7 anonim válasza:
Az én babám pici korában nem tudott/szeretett hason aludni. Én ezt akkor nem is bántam különösebben, mert én is féltem, hogy esetleg éjjel megfullad. Aztán kb 3 hónapos volt, mikor egyszercsak elkezdett magától hason aludni. És észrevettem, hogy amikor hason aludt, sokkal tovább aludt. Pl. háton fekve6-7-kor már felébredt, amikor hason aludt, akkor meg csa 8-9-kor ébredt reggel. Tehát az én babám sokkal jobban aludt hason fekve. Utána már nem paráztam a fulladástól sem, mert láttam milyen jókat alszik így. Nem kell se plüss, meg semmi sem az ágyba a gyerek mellé, és nem kell bebugyolálni éjszakára (anyósom mániája volt anno, hogy tegyek a matracra törölközőt meg plédet, nehogy alulról felfázzon a gyerek, persze semmit nem tettem), és akkor semmi baj nem lesz. Tehát nyugodtan altathatod hason is, az is ugyanolyan biztonságos, mintha hanyatt feküdne. Úgy aludjon a pici, ahogy neki jólesik.
5/7 anonim válasza:
Én mindig háton altattam. Most már 6 hós, forog jobbra-balra, de háton alszik, éjjel nem fordul át.
Amikor pici korában hasfájós volt, akkor sokat segítette neki az, hogy nappal hason altattam. Ezenkívül én magam is hason aludtam kis koromban, mégis élek. Szóval nem mondom, hogy csak így vagy csak úgy a jó.
6/7 anonim válasza:
mi csak hason alszunk el! kivéve ha sétálunk ,akkor a babakocsiba háton is megy :)
7/7 anonim válasza:
Kislányom most 6 hónapos. Amikor hazajöttünk a kórházból próbáltam az oldalán fektetni, mert a gyerekorvos azt mondta úgy kell. Hol a jobb, hol a bal felén. Néhány hét múlva már letornázta magát háton fekvésbe. Azóta is csak háton alszik. Sehogy máshgy ne tud.
Hogy mennyire biztonságos nem tudom. Gondolom nincs semmi probléma a babáddal, akkor pedig ne aggódj, nem lesz semmi baj, bárhogy is szeret aludni a babád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!