Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik együtt vagy...

Anyukák, akik együtt vagy nagyon közel laknak valamelyik nagyszülőhöz, mennyi időre és milyen gyakran bízzátok rá a babátokat a mamára, papára?

Figyelt kérdés
Akkor kértek csak segítséget, ha valamilyen fontos teendőtök van vagy akkor is ha kikapcsolódni, pihenni szeretnétek?
2012. febr. 8. 21:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%

Irigylem azokat a családokat ahol számíthatnak a nagyszülőkre. Nálunk 10 km-re vannak a közelebbik, apukám és a felesége, de még egyszer sem vigyáztak a 2 éves lányunkra, fel sem ajánlották, én meg nem fogom így erőltetni. Sajnos nem nagyon foglalkoznak az unokákkal:(

A férjem szülei sincsenek túl messze, kb 20 km-re, ők már többször mondták, hogy vigyáznának szívesen az unokára, vigyük csak el hozzájuk. Ők kijönni hozzánk nem akarnak, szerintük a gyerekvigyázás csak az ő lakásukban lehetséges. Emiatt nem fogom utaztatni a gyereket, és minek menjek be Budapest kutyaszaros kerületébe, hogy itthon elvégezzem egyedül a dolgom. Áááá, nem értik, ráadásul a lakásuk is kész életveszély. Csupa üvegvitrin tele nippekkel, létra, polc összevissza, forró gázsütő, stb.

Így ,m ár 2 éve nem voltunk a lányunk nélkül egy percet sem kettesben:(

2012. febr. 8. 23:46
 12/16 anonim ***** válasza:
Szia!nekem anyosomek most koltoztek kozelebb (legnagyobb oromomre)amikor messze laktak meg egyszer nem hivtak bennunket h menjunk mindig ok jottek minden egyes hetvegen ket eves lesz a lanyom!szoval kozelebb laknak most vinnek allandoan de en nem adom!ha ott vagyunk naluk 2 ora mulva mar nem foglalkoznak vele!anyos leul gepezni, alladoan minden sz@rral etettik de tenyleg ha ott maradna kitudja lehet normalis kajat nem is kapna csak gumicukrot anyos nem az a fozos nagymama! Nem voltunk meg sehol ahova a lanyunkt ne vittuk volna!es emellett azert sem biznam ra mert tudomh barmi baj lenne nem hivna nem mondana el mert o szuper nagyinak kepzeli magat h o mindent megtud oldani jaaa a pias poharat emelni mert ez is kozrejatszik!!! Jaaa es eleg magas lepcsofoku lepcsojuk van ami le is van fenyezve ugy csuszik mint a veszedelem es ha nem vavyunk ott siman hagyjak h a gyerek egyedul maszkaljon rajta!igy ezek mellett neg en tuti h 1-2 evig nem bizom rajuk h tetszik ha nem.
2012. febr. 9. 06:33
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, de pesze még várom a többit is.

Mi egy házban, külön szinten lakunk anyukámmal. A kislányom 9 hónapos, és nyugodtan rá merem bízni a mamára, ha vmi elintézni valóm van (és ez elég gyakran van, szinte napi szinten). Igaz sosincs hosszú időről van szó, olykor csak 15 perc. Viszont azért, h mi a párommal pihenhessünk vagy szórakozni menjünk, eddig csak 2X 3 órára mertem megkérni. Nem akarom, h azt érezze, h kihasználjuk. Jól esne, ha néha esetleg felajánlaná, h aludjak egy órát vagy menjünk el vmerre kikapcsolódni, de ez egyelőre nem történt meg. :(

Anyósom messzebb lakik tőlünk, ő nem jön hozzánk egyáltalán. Havonta 1X mi látogatjuk meg, de vele nincs el olyan jól a gyerek.

Egyszer amikor a párom említette neki, h milyen jó lenne ha vki vigyázna a picire, és mi elmehetnénk kettesben vhová, azt válaszolta, h ő sem ment sehová annak idején. :-/

2012. febr. 9. 07:28
 14/16 anonim ***** válasza:

Anyukámék közel laknak, de ők is dolgoznak, így napi szinten nem nagyon tudok, de nem is akarok segítséget kérni. Viszont nagyon gyakran beugranak egy picit az unokákhoz, vagy pl. vasárnaponként általában ott vagyunk náluk, stb.

Anyu sokszor felajánlotta már, hogy ha olyan helyre megyünk, szívesen vigyáz a gyerekekre. Igyekszünk nem kihasználni, de azért volt már pár eset, amikor még este is velük volt, ő fektette le a gyerekeket, aztán éjfélre legkésőbb otthon voltunk.

2012. febr. 9. 08:47
 15/16 anonim ***** válasza:
anyumék száz méterre laknak, napi szinten járunk át, és ha elszaladok valahova, akkor gyorsabb ha otthagyom. egészen kicsi kora óta (most 15 hós) így van. de nála nem gond, imádja őket, haza sem akar menni.
2012. febr. 9. 13:56
 16/16 anonim ***** válasza:
lehet hogy anyud azért nem mondja, mert gondolja hogy majd szólsz ha akarsz. (előző vagyok) nálunk is így volt. én nem vittem mert nem akartam zavarni, pedig tanulnom kellene, és anyum nem szólt. aztán egyszer mondtam neki, hogy azért nem viszem, mert nem akarom zavarni vele így is eleget vigyáz rá. akkor mondta, hogy ő nem azért nem szólt mert nem akart vigyázni rá, hanem mert én nem mondtam, és ha nem mondom, akkor biztosan nem is kell.. szóval lehet hogy nálatok is ez van. vigyáz ő rá szívesen, csak mondani kell neki.
2012. febr. 9. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!