Ti is kevesebb GYED-et kaptatok?
Figyelt kérdés
2012. febr. 8. 10:59
21/31 anonim válasza:
A bruttóhoz még hozzájönnek a különböző juttatások,ezért van a nettóban különbség!
22/31 anonim válasza:
Esetleg az is lehet a különbség oka,hogy ő kérte a családi adókedvezményt,mert az egy gyereknél 10eFT.
23/31 anonim válasza:
én ápolónő vagyok a tgyás-om 6 honapig volt 104 ezer, aztán gyed 92000 ft, most ebben a honapban 73000 ft-t kaptam a fiam 18 honapos. ma leadtam a melohelyen a kompenzácios papirt, kiváncsi vagyok mi lesz belöle
24/31 anonim válasza:
Én 140 bruttóra jóváírással kaptam 80-at, most hetvenet kaptam..
25/31 anonim válasza:
Hát ezt totál nem értem. 134 bruttóval eddig 70 körül kaptam, most meg 76 ezret. Fogalmam nincs mit hogyan számolnak amúgy valaki kérdezte, nekem pl. a Tgyás majdnem 20 ezerrel több volt (de abból nem vonnak annyi mindent.)
26/31 anonim válasza:
76 ezer helyett 81 ezret kaptam.
27/31 anonim válasza:
bocs az offért, de miből számolják ki tulajdonképpen?
28/31 anonim válasza:
11.25-ös vagyok!
Most jött meg a pénz,és 84-et szoktam kapni,és most 89-et kaptam!
Nem értem...
29/31 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, sajnos egyáltalán nem lettem okosabb, úgy látom, elég nagy a káosz mindenhol. Én előző hónapban 135 bruttóhoz kaptam 79 ezret, most meg 70-et..
2012. febr. 9. 12:25
30/31 anonim válasza:
Gyed-et Tgyást nem a bejelentett bruttó bér alapján számolják, hanem az alapján hogy a szülést megelőző évben, mennyi volt az ÁTLAGkereset! Ha 130ezer volt a bruttó bejelentett bér, de hozzá jött még más is (pl: műszakpótlék, bónusz stb) máris több a bruttó. összeadják tehát a szülést megelőző év bruttóit, és elosztják a hónapok számával. ez a bruttó átlagkereset. ennek 70%-a tgyás és a gyed is. előbbi nem, utóbbi viszont maximalizálva van: ez 2012ben 130200Ft. a gyedhez viszont szükséges valamennyi ledolgozott idő is, ez alapján is változhat az összeg. tavaly volt adójóváírás, most nincs. valakinek volt családi adókedvezmény valakinek pedig nem. nem lehet tehát azonos a juttatás összege az alapján, kinek mennyi volt a bejelentett bére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!