Miért csinálja ezt a kisbabám és miért pont éjszaka? Tapasztaltatok hasonlót? Bővebben lenn.
Kisfiam 8 hetes. Már több hete, kb. 3-4 hetes korától úgy alszik éjszaka, hogy folyamatosan forgatja a fejét oldalra (egyik oldalról a másikra, felváltva) és elég gyorsan. Közben időnként erőlködik, nyöszörög, néha pukizik - ezzel az erőlködést meg is magyaráznám. Emellett a kis kezét folyton a szájába veszi - mintha éhes lenne, de már elég régóta nem eszik éjszaka, mondhatni, hogy szinte a kezdetektől nem kér éjszaka enni.
Sokat rágódom azon, hogy miért alszik éjszaka ilyen nyugtalanul, szinte abba sem hagyja a fejforgatást és a nyöszörgést. Próbáltam már sötétben, világosban (úgy értem félhomályban) alvást, mindenképpen így alszik. Kb. 20 órakor az esti fürdetés után eszik utoljára, jókat büfizik utána és szinte azonnal elalszik evés után és "kvázi" alszik reggelig, leszámítva az abba nem maradó mocorgást. A védőnőnk és a doktornőnk is azt mondja, hogy ez természetes kisbabáknál. De tényleg természetes, hogy ilyen nyugtalanul alszik? Hova lehet egyébként fordulni ebben az esetben, ismertek jó orvost, vagy intézményt, akik ilyesmivel foglalkoznak? Egyébként a bébim nap közben nagyon nyugodt baba csak akkor sír és nyűgös, ha éhes vagy tele a pelus, a pocakja hál Istennek soha nem fáj...
Az én fiam is 10 napos kora óta aludta át az éjszakákat, vagy legalábbis enni soha nem kapott éjjel. Biztos vagyok benne, hogy ha éhes lenne, vagy büfi bántaná, akkor fel is ébredne és sírna. Ha meg annyira nem éhes, hogy fel is kelljen miatta, akkor én biztosan nem szoktatnám rá az éjjeli szoptatásra.
Lehet, hogy cicit keres, ahogy előttem már írták, de nem feltétlen éhség miatt. Szerintem Isteni adomány, hogy így tud aludni, vagy épp visszaaltatni magát éjjel.
Mondom ezeket úgy, hogy van azóta egy most 8 hónapos kislányom, aki viszont néha még ma is óránként felkel, de 3-4 óránál többet soha nem alszik egyhuztomban. Van, hogy puki ébreszti fel és akkor is csak cicin alszik vissza.
Én nem aggódnék a helyedben. Egyébként a kisfiamnál is volt ilyen, de elmaradt. ÉS sosem etettem meg éjjel emiatt.
Adj hálát az égnek, hogy ilyen jó alvókája van a kislegénynek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!