Mi a véleményetek a Nauzika / Nauszika névről?
Első vagyok
Nem hiszem, hogy szégyenkeznem kéne, hogy még nem találkoztam ezzel a névvel... Miért ne írhatnám le, hogy még sosem hallottam ilyen nevet? Pedig nem 20 éves vagyok és láttam világot, sok helyen jártam, de igen, erről a névről még nem hallottam.
Egyesek még az élő fába is belekötnek... Ezért pártolnak el innen sokan...
és Nauzikának vagy Nauszikának, ha már itt tartunk, mert 2 különböző név :)
Egyébként meg nem baj, ha neked ez tetszik add ezt a nevet a lányodnak, de ne háborodj fel, ha felteszel egy kérdést és a többségnek nem tetszik... ha nem vagy kíváncsi az emberek véleményére akkor ne foglalkozz vele (elfogadható teljes mértékben), de ha kíváncsi vagy akkor tessék elfogadni a kritikákat is ne csak a dicséreteket!
A húgodnak tetszik? A szüleid miért adták neki ezt a nevet?
(OFF: Általában feltételezzük a másikról, hogy a minimális műveltségi szintje [középiskola] megvan. Akkor pedig ismernie kell ezt a nevet. pont. )
OFF: Azt is feltételezhetjük egyébként, hogy attól, hogy valaki ezt pont nem ismeri, még nem teljesen hülye.
Illetőleg minimális pszichológiai jártasságunk révén hipotézisünk lehet továbbá, hogy abszolút irreleváns és lényegtelen részletkérdés kapcsán a másikat ilyen arroganciával és lenézéssel kezelni "rövid a ......, megtoldom egy lépéssel" típusú attitűd, amitől én személy szerint falra mászok. :)
Minden bizonnyal létezik olyan, amire te nem emlékszel, mégis az alapműveltség részét képezi.
A név nem tetszik, de kinek a pap, kinek a papné.
Bár én az vagyok aki először írta, hogy van olyan amit az ember nem ismer az alap művekből attól még nem hülye:
de tessék:
ha tényleg érdekel :) Mondjuk rákeresni a neten nem nehéz dolgokra ezért sem éri meg vizsgáztatni a kérdezőt, mert utánanéz.
Csak épp azt nem érti, hogy nem baj, ha valaki kapásból nem tudja :)
Nauszika. :)
Szerintem semmi baj nincs vele, ha valaki nem ismeri. Én pl. egészen máig nem is hallottam a Hanga névről. Ősi magyar név, satöbbi. De hát mit csináljak ha nem is hallottam róla?
Nem tudom, tetszik-e neki ez a név, még csak 7 éves. Eddig még nem csúfolták, remélem ezen túl sem fogják. Szüleim a névválasztásnál különleges nevet akartak. Majdnem Napsugár, vagy Kamilla lett a neve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!