Kukamatyival mit csináljak? A kislányom kukamániás. Amint kukát talál elkezdi kipakolni, függetlenül attól hogy az papírkosár vagy mindenféle egyéb szemét.
Elvisszük a kukától, elmondjuk, hogy nem szabad, hogy rossz, kezet mosunk, futkározik két kört és csillogó szemmel hozza az új kincset a kukából.
Nagyon kevés dolog van amiben nem fogad szót, 3-4dolog, de ez nagyon "idegesítő", plusz veszélyes, egészségtelen...
a kuka az amit elzárva tartunk. enyém is kukázna, de tényleg veszélyes....
én egy 2 ajtós szekrénybe tartom, a két kilincset meg bugyigumival kötöttem össze, így annyira ki tudom nyitni az ajtót, hogy beletegyem a szememet felülről, de a fiam nem tud matatni ;)
Az a meglátásom hogy vannak gyerekek akiket szenvedélyesen érdekel a kuka :)) Nekem az első gyerekem 1 éves korától 2 ig ÁLLANDÓAN KUKÁZOTT. aZT HITTEM sose növi ki akárhova mentünk játszótér udvar hivatal stb. ő mindig a kukát piszkálta békén nem hagyta sose. Akármit csináltam akárhányszor rászóltam elvittem a helyszínről..
Aztán 2 évesen kapott egy kukásautót jó nagyot szelektív és egyéb műanyag kukákkal na és akkor valahogy arra átterelődött a figyelme majd leszokott róla..
A kisebb gyermekemet egy kezemen meg tudom számolni hányszor kellett a kukától elkergetni:) megértette egyből hogy oda abba nem nyúlkálunk. Most 2.5 éves már ő visz ki egyes szemeteket banánjának a héját kiürült joghurtos dobozt, papírzsepit, és biztosan tudom hogy csak beledobja és már jön is el onnan.
Sajnos nincs jó tanácsom, de HIDD EL KINÖVI :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!