Ha gyed-et kapok, akkor is igényelhetem a családi adókedvezményt?
A családi kedvezmény érvényesítésére jogosult személyek
- aki családi pótlékra jogosult (kivéve azt a magánszemélyt, aki a családi pótlékot vagyonkezelői joggal felruházott gyámként, vagyonkezelő eseti gondnokként a gyermekotthonban, a javítóintézetben nevelt vagy büntetés-végrehajtási intézetben lévő, gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló gyermek, személy után kapja, illetve szociális intézmény vezetőjeként, az intézményben elhelyezett gyermek, személy után kapja)
- a várandós nő és vele közös háztartásban élő házastársa,
- a családi pótlékra saját jogán jogosult gyermek (személy),
- a rokkantsági járadékban részesülő magánszemély,
- a családi pótlékra saját jogán jogosult gyermek (személy), illetve a rokkantsági járadékban részesülő magánszemély esetében ő maga, vagy a vele közös háztartásban élő magánszemélyek közül egy - döntésük szerint
- minden adózó igényelheti, ha mindkét szülő élni kíván e joggal, úgy azt jelölni kell a nyomtatványon, és akkor megosztható a kedvezmény, de a maximális összegen ez nem változtathat.
Az első válasz nagyon korrekt, bár a kérdésedre nem válasz:D
Persze, minden olyan jövedelem esetén igényelhető, amiből vonnak személyi jövedelemadót, az adó mértékéig:) MIvel gyedből vonnak, így érvényesítheted.
Hát az utolsó sorban volt a válasz:
"MINDEN ADÓZÓ IGÉNYELHETI, ha mindkét szülő élni kíván e joggal, úgy azt jelölni kell a nyomtatványon, és akkor megosztható a kedvezmény, de a maximális összegen ez nem változtathat."
Én úgy gondoltam ez így érthető, akkor sajnálom, ha rosszul fogalmaztam meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!