Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan osztjátok be a napotoka...

Hogyan osztjátok be a napotokat? Hogy van időtök mindenre?

Figyelt kérdés
Mi anyáéknál lakunk.Soha nem főzök külön,mégsincs időm semmire.Nincs napirendünk,mikor mihez van kedvünk.Altatni soha nem tudom azonos időben letenni a fiamat.Tegnap még éjfélkor nem akart aludni.A délutáni alvasról nem is beszélve.Kinek mi segített???Ma még az ágyat nem volt időm megcsinálni.Én vagyok lusta,lassú vagy más is van ezzel így?
2012. febr. 2. 10:33
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Utolso vagyok!

Persze nem percrol percre van minden, de ezt a napisendet ketten alakítottuk ki a lányommal. Ez neki is és nekem is megfelel.

2012. febr. 20. 14:25
 22/23 anonim ***** válasza:

A kicsi 17 hónapos, a nagy novemberben volt három éves. Férjem hétfőn megy szerdán jön, majd csütörtökön megy és péntek este jön, így vásárolni is nekem kell.

Napirend:

7-negyed 8 ébredés, kicsinek tápszer, nagynak kakaó, nekem kávé. Ágyban megisszuk, kb 3/4 8-ig pihenünk, puszilgatom őket, ébredezünk.

Felöltözés, mosakodás, kb. negyed 9kor indulunk az oviba, vissza felé bolt.

9: reggeli a kicsivel, majd odateszem az ebédet (igyekszem kétnapra főzni, de van hogy naponta főzök, bár inkább egytálételeket, gyorsan készülő kajákat)

délelőtt a főzés mellett ha kell mosógép indítás, rendrakás, porszívózás, mikor mi.

Délben megyünk a nagyért, majd fél 1-kor eszik a kicsi, a nagynak mesét indítok, majd kb. 1-kor mennek aludni. A nagy már nem mindig, ilyenkor nézhet még mesét, vagy együtt csinálunk valamit (rajzolás, meseolvasás...)

3 körül ébredés, fél 4 uzsi. Ha jó az idő lemegyünk, ha rossz, akkor itthon játszunk együtt.

Fél 7: vacsi, 7-kor megyek először én tusolni, utána fél 8-kor a gyerekeket fürdetem. A kicsi kb. 8-n9-kor kap tápszert, utána egyből kiságy és alvás.

A nagy velem alszik el, kb. 9-kor.

Vasalás, wc, fürdő takarítás, hajtogatás, terigetés általában amikor alszanak.

Napirend nélkül nem megy. Fogj egy papírt, írd le, hogy kb miket akarsz egy nap megcsinálni, azok mennyi időt vesznek el. PL. főzés egy óra, bolt,séta egy óra, takarítás napi fél-egy óra, ....

Reggel ha pl a gyerkőc 7 körül ébred, akkor 8-ig tervezd be a kávézást, ágyazást, öltözést, majd fél 9-ig reggelizés, utána ha kell menjetek boltba, ha nem kell, akkor csak sétálni. Ha kétszer alszik még akkor kb. 11 körül fektesd le, majd ha felkel ebéd, utána játék. Amíg alszik van időd házimunkát végezni. Ha csak egyszer alszik akkor először ebéd, majd utána alvás. Délutánra szervezz programot, pl hétfőnként barátnőzés, kedden sütisütés, szerdán sétálás, vásárlás, csütörtökön otthoni program, pl gyerekzene hallgatás, vagy ha van ilyesmi a közeletekbe akkor valami gyerekprogram, ....stb.

Sok sikert!

2012. febr. 20. 16:31
 23/23 anonim ***** válasza:
A fiamnak jól kialakult napi ritmusa volt, evés, alvás, levegőzés kb fix időbe történt. Ennek ellenére eleinte én is hasonlóan szét voltam csúszva, de aztán sikerült ráncbaszedni magam. Ehhez kellett, hogy hamarabb keljek, mint a gyerkőc és változtassak a hozzáállásomon. Eleinte nekem is bűntudatom volt, ha szántam magamra egy pár percet vagy az őrület határára kerültem, ha nem aludt el időbe a fiam, vagy csak lógott rajtam és nem volt el egyedül, mert tudtam, hogy nem lesz kész az ebéd, és nem lesz időm vasalni stb. Két napra főzök, mert azzal rengeteg idő elmegy, és mindig van a fagyóban lefagyasztva pörkölt vagy sülthús, arra az esetre ha beüt a krach és borul a rend, így nem vagyok idegbajos, hogy nem lesz vacsi. Sokat segített, hogy bevonom a házimunkába, eleinte ő se igen csinálta amit kértem, de ma már profin teregetünk, pakolunk stb. Mai napig folyamatosan figyelni kell, mert olyan dolgokat képes csinálni ami veszélyezteti, ezért van szőnyeg a konyhában, kis asztal szék rajzolni, meséskönyvet nézegetni míg mosogatok, és ez sem ment egyik percről a másikra, de hamar megszokta. Délelőtt és délután is van egy-két óra, ami csak az övé, intenzíven és tudja, hogy közben anyának más dolgai s van, és ezt is megszokta. Próbálkozni kell kialakítani a napirendet, neki is kell, az óvodába, iskolába is könnyebb lesz neki úgy.
2012. márc. 2. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!