Hogyan osztjátok be a napotokat? Hogy van időtök mindenre?
Utolso vagyok!
Persze nem percrol percre van minden, de ezt a napisendet ketten alakítottuk ki a lányommal. Ez neki is és nekem is megfelel.
A kicsi 17 hónapos, a nagy novemberben volt három éves. Férjem hétfőn megy szerdán jön, majd csütörtökön megy és péntek este jön, így vásárolni is nekem kell.
Napirend:
7-negyed 8 ébredés, kicsinek tápszer, nagynak kakaó, nekem kávé. Ágyban megisszuk, kb 3/4 8-ig pihenünk, puszilgatom őket, ébredezünk.
Felöltözés, mosakodás, kb. negyed 9kor indulunk az oviba, vissza felé bolt.
9: reggeli a kicsivel, majd odateszem az ebédet (igyekszem kétnapra főzni, de van hogy naponta főzök, bár inkább egytálételeket, gyorsan készülő kajákat)
délelőtt a főzés mellett ha kell mosógép indítás, rendrakás, porszívózás, mikor mi.
Délben megyünk a nagyért, majd fél 1-kor eszik a kicsi, a nagynak mesét indítok, majd kb. 1-kor mennek aludni. A nagy már nem mindig, ilyenkor nézhet még mesét, vagy együtt csinálunk valamit (rajzolás, meseolvasás...)
3 körül ébredés, fél 4 uzsi. Ha jó az idő lemegyünk, ha rossz, akkor itthon játszunk együtt.
Fél 7: vacsi, 7-kor megyek először én tusolni, utána fél 8-kor a gyerekeket fürdetem. A kicsi kb. 8-n9-kor kap tápszert, utána egyből kiságy és alvás.
A nagy velem alszik el, kb. 9-kor.
Vasalás, wc, fürdő takarítás, hajtogatás, terigetés általában amikor alszanak.
Napirend nélkül nem megy. Fogj egy papírt, írd le, hogy kb miket akarsz egy nap megcsinálni, azok mennyi időt vesznek el. PL. főzés egy óra, bolt,séta egy óra, takarítás napi fél-egy óra, ....
Reggel ha pl a gyerkőc 7 körül ébred, akkor 8-ig tervezd be a kávézást, ágyazást, öltözést, majd fél 9-ig reggelizés, utána ha kell menjetek boltba, ha nem kell, akkor csak sétálni. Ha kétszer alszik még akkor kb. 11 körül fektesd le, majd ha felkel ebéd, utána játék. Amíg alszik van időd házimunkát végezni. Ha csak egyszer alszik akkor először ebéd, majd utána alvás. Délutánra szervezz programot, pl hétfőnként barátnőzés, kedden sütisütés, szerdán sétálás, vásárlás, csütörtökön otthoni program, pl gyerekzene hallgatás, vagy ha van ilyesmi a közeletekbe akkor valami gyerekprogram, ....stb.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!