Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan osztjátok be a napotoka...

Hogyan osztjátok be a napotokat? Hogy van időtök mindenre?

Figyelt kérdés
Mi anyáéknál lakunk.Soha nem főzök külön,mégsincs időm semmire.Nincs napirendünk,mikor mihez van kedvünk.Altatni soha nem tudom azonos időben letenni a fiamat.Tegnap még éjfélkor nem akart aludni.A délutáni alvasról nem is beszélve.Kinek mi segített???Ma még az ágyat nem volt időm megcsinálni.Én vagyok lusta,lassú vagy más is van ezzel így?
2012. febr. 2. 10:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a baba?
2012. febr. 2. 10:40
 2/23 anonim ***** válasza:
19%

Reggel felkelünk, rendbe szedem magam, reggeli.

Kicsit pakolászok, addig a baba a járókában van, majd ha végeztem akkor játszunk egy kicsit. Ebédet csinálok, közben intézem telefonon a dolgaimat, a kicsi addig játszik.

Ebéd után megjön a segítségem, és elviszi másfél-két órára a gyereket sétálni. Addig pihenek, majd az idő vége felé rendet rakok a lakásban.

Estefelé apa hazajön, foglalkozik a gyerekkel, aztán fürdés, és altatás. Utána pedig ott van nekünk az egész este.

14 hós

2012. febr. 2. 10:41
 3/23 anonim ***** válasza:
57%
Nincs időm mindenre, szépen lassan csinálom a dolgokat, amikor jó kedvében van a lányom és nem igényel engem. Napközben, ha alszik, akkor itt kell lennem mellette, mert lefordulna a kanapéról, tehát ilyenkor sem tudok mást csinálni a háztartásban. Helyette tervezem/szervezem az esküvőnket. Azt is meg kell csinálnia valakinek :)
2012. febr. 2. 10:44
 4/23 anonim ***** válasza:
Nálam a gyerekek napirendje általában fix, ezalatt azt értem, hogy este, napközben azonos időben alszanak, esznek stb, de pl a séta, kinti játszi, boltba séta nincs időhöz kötve. Én viszont el vagyok úszva, főzni akkor főzök mikor "odaérek". 3 gyerekem van, a "nagy" oviban, 2 kicsi itthon, most tettem le őket aludni. Ha ébren vannak egy darabig elvannak, de aztán igényelnek, és játszani kell velük.
2012. febr. 2. 10:44
 5/23 anonim ***** válasza:
A napirend nem alakul ki egyik naprol a masikra, kell egy kis ido, amig beall. En sajat haztartast vezetek. Az elso par honapban nagyon kikeszultem a szervezetlenseg miatt, aztan erot vettem magamon, fogtam egy papirt es egy tollat es leirtam a tervezett napirendemet percre pontosan. Probaltam magam tartani az utemtervhez es kb 1 honap alatt a gyerek is megszokta, hogy minden nap ugyanakkor van ebreszto, kaja, jatek, furdes es alvas.
2012. febr. 2. 10:48
 6/23 A kérdező kommentje:
A fiam 16 hónapos.HA ruhát terítenék lehúzgálja.Ha tvt nézek a dohányzóasztal tetejére mászik.HA beengedem a szüleim hálójába.larángat mindent.Szóval amíg valamit csinálok,addig ő 2-t szétgór.Ettől már totál kivagyok.
2012. febr. 2. 10:55
 7/23 A kérdező kommentje:
Most is itt ülök,ahelyett hogy csinálnám a dolgom.Na erről beszélek.Én imádom ,szeretem a gyerekemet de nem tudok szegénykémnek rendszert vinni az életéba ha én sem győzöm a dolgomat.
2012. febr. 2. 10:58
 8/23 anonim ***** válasza:
a teregetés nálunk úgy megy, hogy jön a mésfél évesem, szedi ki a kosárból a ruhát, ő is kirázza (ultracuki ilyenkor :) aztán felteszi a szárítóra, igaz igy kétszer annyi időbe telik, dehát ez van
2012. febr. 2. 11:02
 9/23 anonim ***** válasza:
12%

Mi ezért vettünk fel bébiszittert, különben én sem győzném. Még ilyen kicsin is igazi zsivány, én nem győzőm lefárasztani. Ha rajta múlna már darabokban lenne a lakás, ami azért nem lenne egy olcsó mulatság.

Sok türelem kell, és ha tudsz igyál turmixokat, vitamint, attól több energiád lesz.

2. voltam

2012. febr. 2. 11:06
 10/23 anonim ***** válasza:

Nálunk a gyerek alakította, én csak igazítottam a napirendet.

Stabil az este 7 órás fürdés, néha előbb, ha nagyon nyűgös. Fürdés után vacsi, 8-kor már a saját ágyában alvás.

Reggel 7 óra körül ébred, néha picit előbb. Ha sírva ébred, akkor azonnal fel, de ez ritkán van, így elmagyaráz még magának 10 percet, nekem ez alatt mosakodás, wc, öltözés stb.

Átpelusozom, átöltöztetem, összedobom a szobáját. Leviszem a nappaliba, ő vagy nekiáll szétszórni a játékot, vagy tologatja a járássegítőt. Elkészítem a tápiját, megissza, újra megy felfedezni. Én ilyenkor kávézom, eszem, előszedem az ebédhez valókat, összedobjuk a mi hálónkat. Ha kell, mosást indítunk, ő játszik a kád dugójával...

Amíg még tart a pocakban a reggeli, addig elmosom a cumisüvegeket, elmosogatok, ha van még idő, feldobom a kaját. Játsszunk, tízóraizik, után ált. 1 órát alszik. Felkel, játszik, kiporszívózunk, esetleg felmosom az előteret, ebédelünk. Utána játsszunk, közben "megnézem" a Betty, a csúnya lányt...

Délután megint alszik 1-1,5 órát, ilyenkor pihenek, pakolgatok, elvagyok... Utána uzsonna.

5 felé apa hazaér, onnantól apaimádat van, ő játszik vele, én vacsit készítek, elpakolok, mosogatok, vagy csak leülök melléjük és játék közben dumálunk a férjemmel. Aztán 7 felé újra fürdetés...

Igazítsd a dolgaitok a kajaidőkhöz és a fürdetéshez. pl. nálunk 5 után már nem hagyjuk aludni a gyerkőcöt, max. ha nagyon kész van. Így estére tuti fáradt.

Vagy csinálod tovább a "mikor mihez kedvünk van" dolgot, vagy elkezdesz napirendet bevezetni, viszont azt kisebb-nagyobb csúszással be kell tartani. A kettő együtt ritkán megy.

2012. febr. 2. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!