Hogyan osztjátok be a napotokat? Hogy van időtök mindenre?
Reggel felkelünk, rendbe szedem magam, reggeli.
Kicsit pakolászok, addig a baba a járókában van, majd ha végeztem akkor játszunk egy kicsit. Ebédet csinálok, közben intézem telefonon a dolgaimat, a kicsi addig játszik.
Ebéd után megjön a segítségem, és elviszi másfél-két órára a gyereket sétálni. Addig pihenek, majd az idő vége felé rendet rakok a lakásban.
Estefelé apa hazajön, foglalkozik a gyerekkel, aztán fürdés, és altatás. Utána pedig ott van nekünk az egész este.
14 hós
Mi ezért vettünk fel bébiszittert, különben én sem győzném. Még ilyen kicsin is igazi zsivány, én nem győzőm lefárasztani. Ha rajta múlna már darabokban lenne a lakás, ami azért nem lenne egy olcsó mulatság.
Sok türelem kell, és ha tudsz igyál turmixokat, vitamint, attól több energiád lesz.
2. voltam
Nálunk a gyerek alakította, én csak igazítottam a napirendet.
Stabil az este 7 órás fürdés, néha előbb, ha nagyon nyűgös. Fürdés után vacsi, 8-kor már a saját ágyában alvás.
Reggel 7 óra körül ébred, néha picit előbb. Ha sírva ébred, akkor azonnal fel, de ez ritkán van, így elmagyaráz még magának 10 percet, nekem ez alatt mosakodás, wc, öltözés stb.
Átpelusozom, átöltöztetem, összedobom a szobáját. Leviszem a nappaliba, ő vagy nekiáll szétszórni a játékot, vagy tologatja a járássegítőt. Elkészítem a tápiját, megissza, újra megy felfedezni. Én ilyenkor kávézom, eszem, előszedem az ebédhez valókat, összedobjuk a mi hálónkat. Ha kell, mosást indítunk, ő játszik a kád dugójával...
Amíg még tart a pocakban a reggeli, addig elmosom a cumisüvegeket, elmosogatok, ha van még idő, feldobom a kaját. Játsszunk, tízóraizik, után ált. 1 órát alszik. Felkel, játszik, kiporszívózunk, esetleg felmosom az előteret, ebédelünk. Utána játsszunk, közben "megnézem" a Betty, a csúnya lányt...
Délután megint alszik 1-1,5 órát, ilyenkor pihenek, pakolgatok, elvagyok... Utána uzsonna.
5 felé apa hazaér, onnantól apaimádat van, ő játszik vele, én vacsit készítek, elpakolok, mosogatok, vagy csak leülök melléjük és játék közben dumálunk a férjemmel. Aztán 7 felé újra fürdetés...
Igazítsd a dolgaitok a kajaidőkhöz és a fürdetéshez. pl. nálunk 5 után már nem hagyjuk aludni a gyerkőcöt, max. ha nagyon kész van. Így estére tuti fáradt.
Vagy csinálod tovább a "mikor mihez kedvünk van" dolgot, vagy elkezdesz napirendet bevezetni, viszont azt kisebb-nagyobb csúszással be kell tartani. A kettő együtt ritkán megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!