Gyedet és gyest egy időben? Van egy 2 éves ill. egy 1 éves fiam. A feleségem most gyedet kap a pici után. Én a nagyobikkal elmehetek e gyesre? Mellete dolgoznék, mikor született a pici lemondtuk a gyedet a nagyra, és újra tgyás majd gyed a picire.
ezt értem, de én két gyerek után kérdezem két szülőre.
a feleségem gyedet, én meg gyest.
Az ellátás igénylésekor figyelni kell, -ITT A LÉNYEG- hogy ha ugyanazon biztosítási jogviszony alapján egyidejűleg
terhességi-gyermekágyi segélyre,
táppénzre vagy baleseti táppénzre,
gyermekgondozási támogatásra (gyermekgondozási segély és gyermeknevelési támogatás), illetve
gyermekgondozási díjra
is jogosult az igénylő, választása szerint csak az egyik ellátást veheti igénybe.ITT A LÉNYEG VÉGE
Nem jár az ellátás azoknak, akik többek között
bármilyen jogviszonyban díjazás ellenében munkát végeznek (kivéve a szerzői jogi védelem alatt álló alkotásért járó díjazást) vagy hatósági engedélyhez kötött keresőtevékenységet személyesen folytatnak;
munkavégzés nélkül megkapják teljes keresetüket,
a gyermeküket napközbeni ellátást biztosító intézményben (például bölcsödében, családi napköziben) helyezték el.
én ezt oep-estől tudom, nálunk most jön a tesó,
egy könyvelő kismama
Tehát a Feleségem lenne a gyed igénylő, én meg a gyes.
Mindenesetre megérdeklödöm az áll. kincstárnál, mert ha nem, akkor az én értelmezésem szerint nem ismerik az idevonatkozó törvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!