Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen gyümölcsböl készítesek...

Milyen gyümölcsböl készítesek ivolevet babámnak?

Figyelt kérdés
10 hetes gyermekem van, egy oldalon azt olvastam a napi étrendjébe belehet iktatni napi 2-3 kanál gyümölcslevet. miböl készithetem , milyen gyümölcsök azok amiket ehet a pici. vagy vannak bébi ivolevek is de gondolom amit magam készitek abba több a vitamin.
2012. febr. 1. 08:46
 1/10 anonim ***** válasza:

én még ilyet nem hallottam, hogy 10 hetes ihat gyümölcslevet... ne bízz a sokféle internetes jótanácsban, ilyen-olyan oldalakban, inkább kérdezd meg a védőnőt meg a gyerekorvost, mielőtt ilyesmit adsz a 10 hetesednek.

Amúgy meg hozzátáplálás kezdetén nagyon jó minőségű gyümölcsből készíts levet, ne legyen vegyszeres, permetes, génkezelt nagyáruházi termék. A Hipp bio levei is nagyon jók szerintem, én ezeket adtam anno az időben a piciknek.

2012. febr. 1. 09:06
 2/10 anonim ***** válasza:

Tápszeres, vagy anyatejes a babád? Mert ha anyatejes, akkor leginkább egyáltalán nem kéne neki még gyümölcslevet adni (bár szerintem ha tápszeres akkor sem). A kisbabák emésztőrendszere még nagyon fejletlen, adott esetben több kárt okozhatsz, mint hasznot. Másrészt meg így télvíz idején nem sok gyümölcs van, amiből vitamindús innivalót csinálhatnál, hiszen max. narancs, mandarin van, de a citrusfélék allergizálhatnak, ezért jóval később érdemes próbálkozni vele. Ami gyümölcsök a boltokban, piacokon vannak, azok mind külföldről behozott, kényszerérett cuccok. Ki tudja mivel kezelték őket... A bébi ivólevekben pedig tuti, hogy bevizsgált gyümölcsből készült innivaló van (főleg ha valami normálisabbat veszel, mint pl. a Hipp), de én biztos, hogy nem adnék 10 hetes babának ilyet. Fél éves kora körül érdemes elkezdeni, hacsak orvosilag nem indokolja más.

Ajánlom ezt az oldalt neked: [link]

2012. febr. 1. 09:06
 3/10 anonim ***** válasza:
28%
Én is olvastam erről, hogy leveket viszonlag hamar el lehet kezdeni. Legfőképp hasfájós vagy szorulásos babáknál szokták. Szerintem reszelj almát, répát és annak a levét add. Baracktól be is görcsölhet, én azt kihagynám. Vagy vegyél sütőtök levet. Mondjuk én almával kezdeném tuti.
2012. febr. 1. 09:12
 4/10 anonim ***** válasza:
28%

Utolsó vagyok. Nekünk azt mondta a védőnő, hogy narancs levét is adhatok neki nyugodtan. Mi már hozzátápláljuk 1,5 hónapja (5 hónapos lesz), tegnap kapott narancs levet a papiba, és kutya baja nem lett. Ja, meg meggy levét, vagy magát a gyümölcsöt is szoktam adni neki.

De tartom, hogy ha adni akarsz, almával kezdj.

2012. febr. 1. 09:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Így akarjon jót az ember, lepontozzák... pedig a második hozzászólóhoz hasonló a véleményem, őt mégsem pontoztátok le. :) Ha a rosszindulat fájna...

kedves kérdező, tégy belátásod szerint, jó egészséget kívánok a kisbabádnak.

2012. febr. 1. 14:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Narancsot? A citrusfélék allergizálnak, újabban a banánt se javasolják korán.

Ezt érdmes elolvasni: [link]

2012. febr. 1. 14:39
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkitöl, kedves válaszát.
2012. febr. 1. 14:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem én találtam ki, a védőnő javasolta a narancsot. Én is meglepődtem, de felsorolta miket adhatok neki, és azt mondta, ezek nem allergizálnak. Köztük volt a narancs leve is.

Az nem meglepő, hogy 4 hós kortól adható bébiételben van málna meg eper? Láttam már ilyet is, bár ezt nem kockáztatom be.

2012. febr. 1. 18:56
 9/10 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok

Az utolsó válaszolónak írom, de talán a kérdezőnek is segítek vele. Sajnos a hozzátáplálás (és még egy csomó dolog, pl. a fiúk fütyijének tisztítása) eléggé megosztja a társadalmat és védőnőket is egyaránt. Az idősebb korosztály még előszeretettel hangoztatja, hogy régen nem volt ekkora felhajtás a babák hozzátáplálása során, néhány hónapos babákat már rendes ennivalóval etettek, tehéntejet adtak stb. A baj az, hogy a világ iszonyat nagyon változott az elmúlt 30 év során, fejlődött a technika és egyre több kutatás született, viszont a környezetszennyezés is kb. ugyanilyen ütemben nőtt. A mostani zöldségek, gyümölcsök már közel sem olyan egészségesek mint annó, még a méregdrága biocuccokban sem mindig bízhat az ember. Az üveges bébiételeket szigorúan ellenőrzik és bár ezek között is akad, ami órási botrányt kavar (mint kb. 2 éve), azért én személy szerint mégis inkább bízok ezekben mint a zöldségesekben, a nagyáruházi ki tudja honnan beszerzett zöldségről, gyümölcsről nem is beszélve. Az üveges eper valóban allergiát okoz, bár ott a legnagyobb problémát az eper magja okozza, ami az üveges bébiételekben nincsen meg, mert olyan eljárással készülnek. Ezért írják rá, hogy már 4 hónapos kortól adható. Egyébként elég sok bébiételre olyan adat van ráírva, ami igazán még nem is lenne adható. Végső soron mindenki maga dönti el, hogy mit mikortól ad a babájának. Mikor én elkezdtem a babám hozzátáplálását, nem egy helyről szereztem be az infót, hanem egy csomó cikket, könyvet elolvastam, meg persze a védőnőm is megkérdeztem, ha bizonytalan voltam. Szerencsére nagyon jó védőnőm volt, sosem ragaszkodott csupán egy dologhoz, nem erőltette rám az ő elveit, elmondta a lehetőségeket és a választás az enyém maradt. Én minden anyukának ezt tudom tanácsolni. Nézzen szét, olvasson sokat, hogy viszonylag optimálisan tudja eldönteni, hogy melyik elgondolást kövesse. De egy ember mindig legyen, akiben majdnem 100% megbízik, legyen az védőnő, gyerekorvos, barátnő, anyukája, anyósa, stb. Mert néha a sok infó között tényleg ember legyen a talpán, aki eligazodik! :) Nekem szerencsém volt, mert bőven volt tejem, így 6 hónapig csak és kizárólag anyatejet kapott a babám, utána úgy kezdtem a hozzátáplálást, ahogy a legújabb nézetek ajánlották, első hónapban csak gyümölcsöket, utána a zöldségeket, majd 8 hónapos kortól husit is. De nem mondom, hogy ezt így KELL csinálni, hiszen minden baba más, mások az igényeik is. Nyilván egy olyan babánál, aki tápszert eszik és 4 hónaposan már az sem elég, akkor marad a hozzátáplálás. De szerintem, és tényleg az én véleményem szerint, amíg nem muszáj, addig minek siettessük a dolgokat? Ha túl korán kezdjük "idegen" táplálékkal terhelni a baba pocakját, az allergiát, hasfájást, bőrbetegséget, stb. válthat ki. De az sem törvényszerű, hogy így is lesz. Azért általában a baba emésztőrendszere kb. 6 hónapos korára lesz olyan fejlett, hogy befogadjon mást is, egyénként nyilván van némi eltérés. Tehát mindenki bízzon az anyai ösztöneiben és ismerje ki a babáját! :)

Bocs, ha hosszú lett és nem is akartam senkit kioktatni, vagy megbántani. De tényleg nagyon nehéz egy első gyerekes anyukának eligazodni a sok "okoskodás" között! Azonban úgyis mindig utólag derül ki, hogy jól csináltuk-e vagy sem... :D

Jó éjszakát nektek és boldog babázást mindenkinek!

2012. febr. 1. 19:17
 10/10 anonim ***** válasza:

"Az üveges eper valóban allergiát okoz, bár ott a legnagyobb problémát az eper magja okozza, ami az üveges bébiételekben nincsen meg, mert olyan eljárással készülnek."

Sajnos ez nem igaz! Az eper, málna stb. allergizáló "része" maga a színezőanyag, ami gyümölcs színét adja, NEM A MAG!

Orvos kismama

2012. febr. 13. 03:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!