Melyik jobb? Hipp üveges termékek, vagy saját kezüleg készített ételek? A hipp jó minőségű zöldségből és gyümölcsből van, és ellenőrzik. Amit meg venni lehet, az meg izetlen műzöldség és műgyümölcs!
èn pont így voltam.
én hippet vettem csak és nálunk szerencsére a boltok tele bióval így azt vettem mindig.
válaszoltál a saját kérdésedre.
Én piacon igyekszem vásárolni, lehet találkozni őstermelőkkel is.
a hipp tényleg jó, de vannak egyes bébiételek, amiknél jobb a tesco-s zöldséges saját.
Én - a későbbi problémák elkerülése végett - nem szoktatnám hozzá a gyereket a nem magam által főzött ízvilághoz. Adni fogok neki Hippet (ha aktuális lesz), de ezzel párhuzamosan főzni is fogok neki, szokja azt is, ami a valóság...
Arra pedig ne vegyél mérget, hogy annyira jó minőségű zöldségből és gyümölcsből van. Az ellenőrzés nyilatkozat alapján megy, a gyártó nyilatkozik, hogy jó a minőség. Kb. ennyi, és a nyilatkozatot ellenőrzik maximum. A biocuccoknál is így van, a termelő nyilatkozik. Nem néznek meg minden láda zöldséget, hogy valóban vegyszermentes-e. És amikor válogatják a zöldséget, az a válogatás sem olyan szigorú, mint ahogy te válogatnál a zöldségesnél...
Az egyik ismerősöm pár éve szállított az egyik balatoni üdítőgyártó cégnek (márkát nem írok) "válogatott barackot" (ld. reklám, miszerint válogatott gyümölcsből készül a gyümölcslé). A válogatás abból állt, hogy a szép barackokat kiválogatta és több száz Ft-os kilóáron eladta a piacon, amit nem lehetett eladni, azt meg fillérekért átvette a cég.
Kell ennél több magyarázat? :)
Én a helyedben inkább főznék, még akkor is, ha nincs őstermelő a közelben....Persze ellenőrzöttek az üveges cuccok, de teljesen másak mit az otthon főzött étel.Amúgy meg nem tudom mitől jobb egy nagy gyárban elkészített étel, aminek igaz, hogy vannak előírásai, na de ki tudja, hogy mindig betartják-e, mint egy olyan, amit otthon készítesz.
Semmi baja a boltban kapható zöldséggel, én se jutok el mindig zöldségeshez, de mindig igyekszem magyar terméket venni.
Kisfiam egyszer sem evett üveges kaját, mindig én főztem neki.Eleinte persze külön,aztán 9-10 hónapos korától elkezdtem arra ráállni, hogy adok neki abból,amit magunknak főzök(persze csak amiből ehetett már,amúgy nem főzök fűszeresen) és mai napig szépen eszik, nem kell foglalkoznom vele mi lesz ha megyünk nagyszülőkhöz, simán eszi már ami éppen van.15 hónapos.
A másik, hogy sokkal gazdaságosabb, ha otthon főzöl.Mondok egy példást...kisfiam nagyon szerette a rizses brokkolit husival, vettem egy zacskó fagyasztott brokkolit,ami sokáig eláll a mélyhűtőben, kifőztem rizst, megpároltam a brokkolit de úgy, hogy kb 4 adag legyen.Kisfiam kapott aznap meg másnap belőle, a másik 2 adagot meg lefagyasztottam(kis zacsiba, vagy aventes pohárpa)és mikor tudtam, hogy nem tudok főzni, vagy mentünk valahova,akkor csak levettem,hozzátettem a szintén lefagyasztott husit és már kész is volt az ebéd.
Volt, hogy 1 hétig minden nap, vagy minden másnap főztem, aztán 1 hétig nem is kellett főznöm neki, mert volt elég kaja a fagyasztóban.
Fagyasztottam neki riszt borsóval,répával, meggyszószt, amihez később csak főtt krumplit adtam, meg husit, húslevest, és még jó pár ételt...
Tényleg gazdaságosabb mint üvegeset venni, nekem legalábbis nagyon bejött.És tényleg sok olyanról hallani, meg sok kérdést olvasni itt is, hogy nem tudják anyukák babájukat "átállítani" az otthon főzött ételekre.
De persze úgy csinálod, ahogy nektek jó,én csak leírtam nekünk mi jött be:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!