Mit csináljak, hogy ne rettegjen az orvostól 15 hós kislányom?
Ötletet sajnos nem tudok adni. :(
Az én 22 hós lányom is ordít, ha meglátja a dokit.
Nemrég voltunk rendelésen, talán már picivel "okosabb".
Persze az elején nagy ordítás, de elég hamar megnyugodott, már a levonót is elvette.
Eddig ordítás volt, míg a kocsiba nem ült.
Szóval tapasztalatom szerint idővel javul majd a dolog...
Az én nagylányom is ezt csinálta 15 hós korától, sok volt az oltás: 15 hós, aztán 18 hós, közben két bárányhimlő is. Ezután hosszabb szünet jött, szerencsére beteg sem volt. Oltások alatt 2-3-an fogták le.
Aztán 2 évesen beteg lett (torokgyull), konkrétan kiszökött a rendelőből (én addig a húgával voltam elfoglalva), úgy kellett utána rohanni és kulcsra zárni miatta a rendelőt. Egy sima torok megnézéséhez is 3 ember kellett (lefogni). Ha a húgával mentünk oltásra (2,3,4 hós), mindig a nagy üvöltött de mint akit nyúznak.
Aztán 2,5 évesen még kórházba is került vírusos hányással, na képzelhetitek, ott meg a 4. embernek sikerült vért venni tőle, és ott is lefogták vagy 4-en.
Ezután többször is volt mandulagyulladása, torokgyulladása, influenza elleni védőoltás, szóval fél év alatt (3 éves szülinapig) voltunk jó párszor a dokinál.
Most már szeret menni, ő maga tátja a száját, tartja a karját oltásnál, és még a kishúgát is bátorítja. Ehhez az kellett, hogy "felnőjön" a feladathoz, most már nem fél, tudja, hogy az orvosok jót akarnak, és közben persze én nap mint nap nyomtam neki saját kitalált orvosos meséket.
Ezekhez a mesékhez a te lányod még pici, szóval könnyen előfordulhat, hogy 3 éves koráig ő is ordítani fog. Az én lányom már nagy, felfogja ezt az egészet, lehet vele beszélni, már érett, már ha érted mire gondolok.
No és akkor erre ma mentünk a pici lányommal oltásra (15hós), úgy végigordította, hogy öröm volt nézni. Remélem ő azért hamarabb megbékél majd mint a nagylányom, és nem fog 3 éves koráig ordítani a dokinál.
Amúgy nem kellemetlen nekem, a doki már megszokta, sok gyerek ordít. Inkább az a rossz, hogy le kell fogni oltásnál vagy hogy marha nehéz megvizsgálni :(
Bár tényleg még pici a lányod, vegyél egy játék orvosi táskát, vizsgáljátok meg a macikat, plüssöket, stb, az orvost próbáljátok inkább nevén nevezni, úgy mégis személyesebb, mint doktornő v doktorúr, mi is most már Marika nénizzük, így jobb a lányomnak.
Remélem tudtam segíteni. Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!