Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy ne rettegj...

Csill79 kérdése:

Mit csináljak, hogy ne rettegjen az orvostól 15 hós kislányom?

Figyelt kérdés
Végig ordította a várakozást,még megmérni sem tudták,szerintem azért van,mert a sebészeten szétszedték a nuniját ami nagyon fájt neki,gondolom rossz emlékek.Oltásra megyünk,de csak ő csinálja ezt:(Van valami ötletetek ami bevált hasonló esetben?

2012. jan. 31. 21:28
 1/6 anonim ***** válasza:
én most a 1,5 évesemmel vagyok így. múlt héten volt a 18.vérvétele és tegnap már azt sem viselte el hogy a fejét mérjék. az oltás pedig jövőhéten esedékes. várom én is az ötleteket.
2012. jan. 31. 21:53
 2/6 anonim ***** válasza:

Ötletet sajnos nem tudok adni. :(

Az én 22 hós lányom is ordít, ha meglátja a dokit.

Nemrég voltunk rendelésen, talán már picivel "okosabb".

Persze az elején nagy ordítás, de elég hamar megnyugodott, már a levonót is elvette.

Eddig ordítás volt, míg a kocsiba nem ült.

Szóval tapasztalatom szerint idővel javul majd a dolog...

2012. jan. 31. 22:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Az én nagylányom is ezt csinálta 15 hós korától, sok volt az oltás: 15 hós, aztán 18 hós, közben két bárányhimlő is. Ezután hosszabb szünet jött, szerencsére beteg sem volt. Oltások alatt 2-3-an fogták le.

Aztán 2 évesen beteg lett (torokgyull), konkrétan kiszökött a rendelőből (én addig a húgával voltam elfoglalva), úgy kellett utána rohanni és kulcsra zárni miatta a rendelőt. Egy sima torok megnézéséhez is 3 ember kellett (lefogni). Ha a húgával mentünk oltásra (2,3,4 hós), mindig a nagy üvöltött de mint akit nyúznak.

Aztán 2,5 évesen még kórházba is került vírusos hányással, na képzelhetitek, ott meg a 4. embernek sikerült vért venni tőle, és ott is lefogták vagy 4-en.

Ezután többször is volt mandulagyulladása, torokgyulladása, influenza elleni védőoltás, szóval fél év alatt (3 éves szülinapig) voltunk jó párszor a dokinál.

Most már szeret menni, ő maga tátja a száját, tartja a karját oltásnál, és még a kishúgát is bátorítja. Ehhez az kellett, hogy "felnőjön" a feladathoz, most már nem fél, tudja, hogy az orvosok jót akarnak, és közben persze én nap mint nap nyomtam neki saját kitalált orvosos meséket.

Ezekhez a mesékhez a te lányod még pici, szóval könnyen előfordulhat, hogy 3 éves koráig ő is ordítani fog. Az én lányom már nagy, felfogja ezt az egészet, lehet vele beszélni, már érett, már ha érted mire gondolok.

No és akkor erre ma mentünk a pici lányommal oltásra (15hós), úgy végigordította, hogy öröm volt nézni. Remélem ő azért hamarabb megbékél majd mint a nagylányom, és nem fog 3 éves koráig ordítani a dokinál.

Amúgy nem kellemetlen nekem, a doki már megszokta, sok gyerek ordít. Inkább az a rossz, hogy le kell fogni oltásnál vagy hogy marha nehéz megvizsgálni :(

Bár tényleg még pici a lányod, vegyél egy játék orvosi táskát, vizsgáljátok meg a macikat, plüssöket, stb, az orvost próbáljátok inkább nevén nevezni, úgy mégis személyesebb, mint doktornő v doktorúr, mi is most már Marika nénizzük, így jobb a lányomnak.

Remélem tudtam segíteni. Üdv

2012. jan. 31. 22:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.Az a fura,hogy ott mindig csak az én lányom ordít,másoké csöndben van,elvannak.Azért örülök,hogy másnál is előfordul ez!Arról már nem is beszélve,hogy megvizsgálni sem nagyon tudja és a fogait sem tudja megnézni,mert annyira üvölt:(Reménykedem akkor,hogy az idő segít,de orvosi cuccokat beszerzünk és megvizsgáljuk a macit,hátha segít:)))
2012. jan. 31. 23:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam is ordított,egészen addig,amíg végig nem nézett egy másik babát,hogy mit csinálnak vele.Ahogyan látta,hogy az a baba nem ordít,úgy megnyugodott,hogy vele sem történhet nagy baj..A fiamat nagyon rossz tapasztalatok érték,mivel tavaly télen nagyon beteg volt,sok szurit kapott,éjszaka ügyelet,stb.,és semmiféle orvosi jelenlétet nem viselt el.A bibi ott van,hogy ő az ikertestvérét nézte végig,(hogy vele nem történt semmi,nem sírt),és erre megnyugodott,nem hiszem h idegen babákhoz beengednének Titeket:((( Pedig ez segítene sztem.
2012. jan. 31. 23:25
 6/6 anonim ***** válasza:
sziasztok nekünk is a 15 hós oltás ota "kergült meg" ha orvst lát ordit. ami rossz és a holnai nap nme tom hogy lesz Mivel kontrollra kell vinnem ekg és sziv UH foggalmam nincs hogy fogjuk végigcsinalni ma 17 hónapos... tippet adjatok ha tudtok kérlek!!!
2012. febr. 1. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!