Mi az, amiket tiltotok felfedező babáitoknak?
Köszönöm a válaszokat!
Ami Anyu szerint sok: egész napom azzal megy el, hogy szekrényajtókat nyitogat (és ehhez asszisztálok, mert még csak kapaszkodva áll), lerámolja napjában többször a könyvespolcot, ill. kipakolja az egyik fiókot. Tény, hogy elég rumlis a szoba, de ha elalszik rendet rakok, ami az ébredéséig tart.
Azokat tiltom, ami számára veszélyes, és okosan hallgat a "nem szabad"-ra. Úgy gondolom, hogy ez is egy olyan időtöltés számára, amikből tanul. Nem tiltok sok mindent, a veszélyforrások egyenlőre hárítva vannak.
10,5 hónapos
Ennyi idősen ez természetes,lányom ugyan ezeket csinálta!
Most 16 hónapos és az újabb hóbortok,mindet visz a kukába ,kábeleket rángat,hajat tép apjának nincs haja ezért fület cibál,tv-t kapcsolgat !Mindig lesz vmi szerintem,ezért gyerekek.
Tyű, nálunk nincs ennyi minden, mint másoknál. Macskakaja, macskaalom, wc, kukázás. De mindent úgy csinálok, hogy ne legyen rá lehetősége. Kukán gyerekzár, macskawc befordítva, macskakaja csak akkor van a földön, ha a gyerek alszik.
Konnektor nem érdekli szerencsére, de be vannak dugdosva vakdugóval.
Nálunk is rumli van, hagyom neki a könyv, cd pakolást, úgy van pakolva, hogy olyanokat ér el, amiket nem használunk. Távirányító sem tabu, megfogja, nem rágja, max. nézi, és mutat a tévé felé.
Én is megkaptam már, hogy túl sokat engedek, de nem érdekel. Nem akarom, hogy olyan lakásban nőjjön fel a gyerek, amiben semmit nem szabad.
Kedves 14-es! :)
Ugyanez a helyzet nálunk is! Ezért írtam, hogy hárítva vannak a veszélyes dolgok. Azt figyeltem meg, ha nem tiltom a konvektor csapkodást, akkor az pár nap múlva már nem érdekes! Ma már egyáltalán nem érdekli a konvektor, 2 hónapja az volt a menő. 2-3 dolog van, amit következetesen nem engedek.
Az én kisfiam kapott egy kiszuperált távirányítót, ami pont úgy néz ki, mint amelyiket használjuk, de nincs benne elem. Természetesen csakis az érdekli,ami használatban van.:)
Én néha úgy érzem, hogy egész nap csak tiltok. De bármilyen játékkal csak 5-10 percig játszik, ennyi időre kötik le a kacatjai, pedig van belőlük elég. Ha letelt az 5-10 perc, máris indul felfedezni! Konvektor, cserépkályha, rádió, magnó, fiókok, polcok, laptop, kuka, stb. Nem lehet mindent elpakolni előle. Szerencsére már érti, hogy "nem szabad": édesen vigyorog ránk, és közben folytatja. Ha elhozom a tiltott tárgytól, akkor szinte toporzékolva sír pár pillanatig, de rájött már, hogy ezzel nem ér célt, és keresünk más elfoglaltságot, felfedezni valót.:)
Hahaha boldogga tesz, hogy nem csak az en kisemberem szeret kukazni es klotyokefet lopni, kezetmosni a klotyoban es hasonlo vad dolgok!!!!!!
Tilos a mobilommal szorakozni - egyszer kitorolte az osszes kontaktomat.
Tilos a laptopomat babralni.
Tilos az uloganituran rohangalni.
Tilos a hutoben rendet rakni.
Tilos a kajat kenni es az innivalot locsolni majd azzal rajzolni.
Tilos a wc papirral rohani ugy, hogy a guriga csak egy helyben forog..... mindig adok vagy 2 kockat hogy azt tepdesse.
...es hat az elottem szolok kabel es konektor komboja meg a kukabuvarsag oh es a gongyoleg a.k.a. olykor megtalalhato sorosuvegek kiuritese. Valamiert nagyon birja a sort es nem erti miert nem kaphat....
Egyebkent mindent lehet: meg "teregetni is".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!