5 hónapos babánál már észre vehető a hiperaktivitás? Ha igen milyen jelei vannak?
Ne aggódj, teljesen normális. Én fiam is ilyen volt, pontosan. Egészen addig ment ez, míg nem tanult meg ülni, 7 hósan. Utána megtanult felállni, mászni, megint meg se állt egész nap. 11 hónapos, két hónapja önállóan, egyedül jár, mert neki mindig sietni kell valahova, és a kezeit is szabaddá akarta tenni, mert fogni is kell valamit, tubust, akármit. :) Viszont sokkal higgadtabb már, néha tud enni úgy is, hogy nem rugdossa a tálcát alulról. :)
Éjszaka 12 órát alszik.
nekem a hajam égnek áll mikor egy anya a pár hónapos csecsemőjét hiperaktívnak titulálja mert egészségesen fejlődik :O
1. minden baba ennyire izeg-mozog (van aki 2 hónaposan hasról-hátra fordul, van aki 3 hónaposan már minden irányban. enyém 5 hónaposan úgy kúszott mint a villám, 5,5 hónaposan már szabályosan mászott...)
2. ha hiperaktív lenne akkor nem aludna jól
3. a hiperaktivitás egy súlyos betegség! figyelemzavar egyébként, nem pedig "hú de sokat mozog" betegség
4. hiperaktivitásról 6 éves (HAT ÉVES) kortól beszélhetünk!!!
még egy óvodásról sem mondhatjuk, csak a gyanúját, de 5 hónaposról??? ne hülyéskedj már!
remélem a válaszom után kivered a fejedből ezt a baromságot :)
Ugyan ezért aggódom én is. Lányom is ebben a gyors ütemben fejlődik csak mindezek mellett alvási problémái is vannak. Születése óta alig alszik, és nyugtalanul. 24 órából max 10 et alszik amiből éjjel 7-et és azt is minimum két ébredéssel.
Akkor ő is hiperaktív?
Meg sem áll keze, lába. 6 hónapos. Ül és mászik, fel akar állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!