Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónapos a fiam heti egyszer...

6 hónapos a fiam heti egyszer 5 órára idegenek vigyáznának rá, nem családtag, genyó vagyok és ássam el magam?

Figyelt kérdés
Heti egyszeri alkalommal kezdődnek egy számomra fontos tanfolyam amivel jobban el tudnék majd helyezkedni. Maga a tanfolyam 2 éves szóval még így se fejezem be mire ő 2 lesz. Férjem nem ér rá napközben, nagyszülők nincsenek, rokonok nincsenek, barátnők sem érnek rá. Így egy ilyen babaklub-játszóház-családi napközi szerű helyre vinném 5 órára. Már jártunk ott egyszer kétszer dehát kicsi még,nyilván nem emlékszik rá. Másnál nem sír, eszik is mástól. Napközben egyszer eszik már délben úgyhogy ott már nincs szopi. A velünk egykorú babázós barátnőim viszont jól beszóltak hogy ilyet manapság már nem csinál senki hogy ilyen pici babát IDEGENRE bíz stb.Csak azt felejtik el hogy mindegyiküknek van kire bízni a gyereküket teljesen ingyen és családtag az illető.Annyira rosszul esik a hozzáállásuk. Szerintük 2 éves koráig csak otthon kéne együtt ülnöm a gyerekkel mert az így természetes és jó még olyasmi is előjött hogy minek kellett a gyerek ha fontosabb nekem egy tanfolyam...de nem a tanfolyam fontosabb nyilván. Miért ne lehetne az IS fontos?
2012. jan. 31. 14:09
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Még ha MINDENNAP vinném másra bízni (mint régen a bölcsibe meg mint külföldön ahol 6 hónapos kor után jön a bölcsi) azt mondom oké de gáz vagyok...na de a 7ből egy nap..na mindegy. Köszi a válaszokat. Ugyanaz a 2 gondozónő van egyébként ebben az intervallumban.
2012. jan. 31. 14:18
 12/26 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy ettől semmi baja nem lesz a babának. Valóban kicsi még, de ha most indul a tanfolyam, most kell menni. Nem bulizni mész, hanem egy tanfolyamra, hogy jobb állásod legyen, tehát, hogy majd neki is jobb legyen. Szóval szerintem ne törődj másokkal. Más is ott hagyja a mamára, papára, férjére (de mint írtad, neked ilyen lehetőséged nincs, akkor marad a klub), amikor elmegy... mondjuk kávézgatni a barátnőkkel(nem egy ilyent ismerek). Egyébként ez ellen sincs ellenvetésem, hiszen van, akinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra, másoknak nincs. Nem vagyunk egyformák. Ne csinálj ebből lelkiismereti kérdést, ettől nem vagy rossz anyuka! És a baba is szocializálodik egy kicsit...
2012. jan. 31. 14:19
 13/26 A kérdező kommentje:

Na ez az hogy ők meg nem egyszer elmesélik hogy most műkörmöshöz mennek, meg vásárolgatni stb. Én egyszer nem voltam eddig...nem bezzegelés miatt mondom, csak arra hogy nem vagyunk egyformák. Nekem arra nincs szükségem hanem erre van...nekik meg fordítva.

És állításuk szerintha nem lenne ott anyukájuk-anyósuk akire bízhatják a gyereket akkor ők SEHOVA se mennének a gyerek 2 éves koráig inkább...na ezt meg tökre nem hiszem ám el nekik..

Hogy hol szedtem össze...hát örültem/örülök hogy van kivel együtt sétálni vagy beszélni stb. itt a környékben.

2012. jan. 31. 14:21
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a "genyó" kifejezés és hozzáállás felelőtlenség!!Még ha egy teljes napról/napokról beszélnénk,akkor megérteném a felháborodásokat de azért pár óra nem a világ vége!Oké,hogy idegenek vigyáznak majd rá,de ahogy olvastam tájékozódtál már előtte és nem csak úgy "odalököd" valakinek a gyermekedet az utcán!A mai világban áldozatokat kell hozni,sajnos, és ha lenne más megoldás,nyilván azt választanád!Arról meg már nem is beszélve,hogy külföldön teljesen általános,hogy a gyermek egész héten,napközben (vagy akár esténként) idegen baby sitterre van bízva.Na az genyóság,mert kényelmességből teszik és nem szükségből!!!Tuti nem lesz egyszerű,főleg az elején,de ha a gyerkőc jól elvan ott,jól érzi magát,akkor az a lényeg.Ne foglalkozz a rosszindulatú megjegyzésekkel!Szerintem! :)
2012. jan. 31. 14:22
 15/26 anonim ***** válasza:

Szerintem, aki megítél az nem a barátnőd, ennyire egyszerű. :)

A mai világban igenis fontos a jövőre gondolni, no meg nem mindenki egyforma. Mi pl. hárman vagyunk testvérek, és rám és a húgomra nem nagyon vigyázott, max. rokon néha, a bátyám még akkor született, amikor anyu nagyon fiatal volt, úgyhogy jóval többet volt nem anyuval és bölcsibe járt 17 hónapos korától. Sokkal bátrabb, nyitottabb lett, mint mi, szerintem egy gyerkőcöt sem kell óvni a széltől is.

Az mi lányunk most 9 hónapos és 7 hónapos kora óta vigyáz rá havonta 2-3 órát két kis barátunk, akik 18 és 16 évesek. Se nem rokonok, se nem hozzáértők, de mivel rokonra nem tudjuk bízni, néha nekünk is kell egy kis kimozdulás ketten és nagyon ügyesek. Te pedig eleve olyan helyen hagynád, ahol ha jól gondolom hozzáértő emberek vannak, nem hiszem hogy gond lenne.

Ahogy előttem írta más is, maximum neked kérdés, hogy bírod-e, mert ugye nem mindenki egyforma. Én általában azt a 2-3 órát is nehezen bírom nélkül, de van amikor viszont kifejezetten hatalmas felüdülés. :)

2012. jan. 31. 14:28
 16/26 anonim ***** válasza:

Jó gondolat, csak ahogyan az egyik válaszoló is írta, vajon tényleg képes leszel otthagyni és a tanfolyamon figyelni?

Én sem bírnám.

2012. jan. 31. 14:29
 17/26 anonim ***** válasza:
Hát ez az, hogy csak heti 1 nap, pár óra. Nehogy már rosszul érezd magad pár ostoba ember miatt. Én egyedül nevelem a kislányom, az apja nem is látogatja, segítségem nulla, az anyukám vidéken él, és beteg. Teljesen egyedül tartom fent a házat, mindent egyedül kell csinálom, és bizony hamar vissza kellett mennem dolgozni, és heti pár napot más vigyáz a lányomra. Nem tudok mit csinálni, nem akarok éhen halni. (Ma már iskolás.) Az könnyen osztja az észt, akinek van egy csomó segítsége, nem tud belegondolni, hogy milyen amikor csak magára számíthat az ember! Szóval nem vagy genyó, dehogy!
2012. jan. 31. 14:31
 18/26 anonim ***** válasza:

4-ik vagyok.

nem lehetne megoldani hogy babysittert találj erre az idöszakra?

ugye írtam hogy nagyon fontos a figyelem egy ekkora babának még és ezt 1 fötöl tudja megkapni. ez viszont mindegy hogy any avagy gondozó, ha anya biztos és egyébként mindig ott van.

nem tudnál babysittert fogadni?

nálunk is van a lányomnál és azért ez a megoldás sokkal jobb.

2012. jan. 31. 14:31
 19/26 A kérdező kommentje:
Hát úgy vagyok vele hogy most vagy soha...később munka mellett nem lesz időm éveket tanfolyamra járni, ezzel a végzettséggel meg nyugodtabb normálisabb munkám lehetne lehet hogy még a 6 órás munkát is sikerülne megoldani és a pénz is jobb szóval nekem ez lebeg a szemem előtt. Mi sose számíthatunk senki másra a férjemmel csak saját magunkra és azért egyszer majd szeretnénk második babát is így most a legtisztább a helyzet és a legtöbb az időm ilyesmire hogy tanulás.
2012. jan. 31. 14:32
 20/26 A kérdező kommentje:
Nem tudok. Drágábban jövök úgy ki és nem akarok a házamba fogadni idegent. Nem megy egyszerűen nem vagyok rá képes. Kevés gyerek van a napköziben amúgy és a fiam lenne az egyetlen csecsemő.(egyenlőre)
2012. jan. 31. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!