Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A lentiek alapján, szerinted...

A lentiek alapján, szerinted is éhes marad a babám?

Figyelt kérdés

Kislányomat 6 hónapos koráig csak szoptattam, aztán szépen lassan mindent bevezettünk, 1 évesen már mindent evett és magától elhagyta a cicit.

Kisfiammal is így terveztem, de valahogy nehezebb vele, nem is tudom pontosan, mit tegyek? 3460 grammal született, most 3,5 hónaposan 7 kg (vagyis két hete, a státuszon volt annyi) és 62 cm. De már születésétől fogva 2 óránként szoptattam, mert kérte. És sajnos a mai napig nem tudunk eljutni a 3 óráig, egyszerűen nem bírja ki. Éjszaka kétszer ébred. Tejem van, még most is gyakran "tocsogok" benne. Talán nem elég laktató? Pedig eszek rendesen, pont azért, hogy a tejjel minden rendben legyen. Napközben sokszor nyugtalan, sirdogál, ha kap enni, újra vidám és eleven. Szépen fejlődik, forog már, fog játékokat, nagyon erős a fogása.

De: emiatt, hogy ilyen kiszámíthatatlanul eszik, még fogászatra sem jutottam el (vagyis ott voltam, már vártam a váróban, de haza kellett mennem szoptatni - cumi sajnos kilőve) Napirendünk nagyon nincs, próbálok igazodni a 2 évesemhez is, de most így nehéz.

Szerintetek kezdjek kóstoltatni gyümölcsöket? Hátha segít egy kis plussz kalória? Aztán utána cici? Szoptatni mindenképpen akarok még, főleg, hogy ennyi tej van..... Vajon ez így megoldás lehetne?

Akinek van tapasztalata, vagy tanácsot tudna adni, segítene?

2012. jan. 31. 13:50
 1/7 anonim válasza:
A súlyából ítélve nem hiszem, hogy baj lenne a tejeddel...a napirend hiánya viszont úgy gondolom nagy probléma, tudom nagyon nehéz lesz (tapasztalat, mert ugyanezt végigéltem), de állítsd át 3 majd 4 órás szopásokra. Elképzelhető, hogy a hasa fáj, és a cicin nyugtatja magát, ami egy ördögi kör, mert a gyakori szopásoktól még inkább fájhat a pocija. Kitartás!
2012. jan. 31. 13:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi "hiba" nincs a dologban.

A babák nem egyformák! És nem csak azért, mert fiú és lány, hanem mert MÁSIK baba.

Nekem két lányom van, az egyik magától beállt a 3 órára és 6 hetes korától átaludta az éjszakát, a másik meg két óránként szopizott, kb. 20 hónapos koráig. Hiába is kínáltam volna, mert nem fogadott el mást, csak a tejet.

Mondjuk nekem a lefejt anyatejet elfogadta mástól, ennyi szerencsém volt.

Viszont ép a fogorvoshoz én magammal vittem. A váróban megszoptattam, el is aludt. Kint hagytam, amíg kezeltek, nem volt vele gond. Ha magaddal viszel valakit, aki szórakoztatja, amíg bent vagy, úgy még jobb.

Én nem kezdeném előbb a hozzátáplálást emiatt.

2012. jan. 31. 13:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ő annyit eszik amennyire szüksége van. A tejedel semmi probléma, de hiszen ezt tudod. Ne kezd el a hozzátáplálást. 3,5 hósan teljesen jó a súlya. Valószínű szeret szopizni az én babám is ilyen, többször eszik keveset. Inkább vidd el a fogorvoshoz vagy keress egyet a közelben. Tudom nagy kötöttség, de a tejedel biztos semmi baj. Ha többet eszik a babám azt kibukja.
2012. jan. 31. 14:00
 4/7 anonim ***** válasza:
szerintem se kell neki más. Mondtad, hogy forog, olyan lehet, mint a fiam, izgő-mozgó, ehhez pedig sok energia kellett, hogy megtanulja, begyakorolja. Én a helyedben 6 hónapos koráig nem táplálnék hozzá, ha már ilyen szerencsés vagy, hogy sok tejed van. Ő ilyen típus, örülj neki. :)
2012. jan. 31. 14:09
 5/7 anonim ***** válasza:
nálam ugyanez volt, és onnan jöttem rá hogy éhes volt, hogy amikor elkezdtük a hozzátáplálást akkortól kihúzta kaja nélkül akár 5 órán át. A nagyfiamnál ilyen gondok nem voltak, ő 3 óránként szopott és éjjel is csak egyszer kelt fel enni hajnali 4 körül, a kicsi meg másfél óránként ébredt. Adtam neki lefejt tejet, de annak semmi hatása nem volt, tápszerezni nem akartam, így aztán a doki tanácsára 4,5 hósan elkezdük a hozzátáplálást. Nem akartam elhinni, amikor előszőr megevett 150 ml sütőtököt, utána 5 órán át nem akart szopizni. Azóta már kétszer eszik egy nap, most 6,5 hós, ebédet kap és vacsorát, így éjszaka is "csak" kétszer ébred.
2012. jan. 31. 14:27
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, kicsit nehéz...valahogy azért még ki kéne húzni legalább még 2 hónapot...csak kicsit fárasztó már, meg a környezetem hajtogatja ezt az éhes marad dolgot...egyelőre nem hagytam magam :) Én is nagyon anyatej párti vagyok, de azt sem akarom, hogy folyamatosan éhes legyen. Pffff....

2012. jan. 31. 16:02
 7/7 anonim ***** válasza:
A fiam 5 és fél hónapos. Ugyan ezt csinálja és éjszaka óránként. A doki tanácsára lefekvés elött tejpépet adtam neki sűrűn. Hát nem az a baj, hogy éhes, mert a szopizási idő nem változott. Egyszerűen csak szeret cicizni.
2012. jan. 31. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!