Mi a baja a kislányomnak?
Már kérdeztem :(
És továbbra is az espumisant javasolták.
Igazából el kell telnie legalább egy 4-5 napnak, ha nem egy hétnek is mire hat az Espumisan. Próbáld meg egy kicsit tornáztatni, a pocijához nyomkodni a lábát, masszírozni a hasiját. Rakj rá meleg pelenkát, hátha segít neki.
Ha mégsem javulna próbálj rákérdezni a védőnőnél, bár igazán nem szoktak vele foglalkozni, mondván majd kinövi. Ez tudom hogy most nem nagyon vigasztal, de a 6. hét után valamelyest javulni szokott a helyzet. Kitartás!!
Még nagyon pici. Egyrészt még szoknia kell a külvilágot (gondolj csak bele, 1 hete még egy biztonságos kis pocakban volt, most meg itt a zavaró világ).
Másrészt a hasfájás sajnos nem ritka a babáknál. A pocakjuknak is alkalmazkodniuk kell még. Megviseli őket a fájdalom. Aprócska kis gyomruk van, ami sokszor nehezen küzd meg az étellel vagy a szelekkel.
Adhatsz neki Espumisn helyett Infacolt, hátha jobban beválik. 1 hónapos kora után pedig ki lehet próbálni a Gripe Watert. Nálunk, ha hatott ezek közül valami, akkor azonnal hatott, nem kellett napokig várni.
Tudom nem nyugtat ez meg: de lányom iszonyatos hasfájós volt. Nem tudott büfizni sem, pedig már egy csomó mindent kipróbáltunk. Napi szintem 10-12 órát ordított végig, és semmi nem vált be nála. Csak az idő múlása és a türelem.
3 hónapos volt kb. mire megtanult értelmesen büfizni, addig akár órákba telt mire kicsalogattuk belőle.
Letettük, felvettük, letettük, felvettük, hogy így mozogjon benne a levegő és ki tudjon jönni a böfi. Vagy feltettük a vállunkra, simogattuk a hátát: picit jobbra tartottuk őt (tehát hogy ne legyen tök vízszintbe, mert ha picit oldalra dől könnyebben jön néha a böfi), stb.
Kitartást!
Gyakori büfiztetés, alkalmanként 15-20 percig. Szépen, egyenletes simogatással. Hason altatással, hogy feltudja húzni a térdeit maga alá. Gondolom van légzésfigyelőtök, használjátok!
Tornáztathatod is, hasra rakhatod és simogathatod a hátát.
Szopizás alatt sok levegőt tudnak nyelni, de még cumisüvegből evésnél is.
Az espumisan egy lehetőség, ami 3-4 nap után hat először.
Használjátok egy hétig, ha akkor sem válik be, akkor jöhet valami más. Pl. Infacol
1 hónapos elmúlik, akkor pedig angolvízet tudtok venni. DM-ben 1899 HUF környékén van egy üveggel.
Általában ez sokat segít. Ebből 5 ml-t kell adni étkezés előtt (anno a tápszeres lányomnak a tápszerébe raktam bele). Viszont nem 5 ml-t adtam neki, hanem 2 - 2,5 ml-t.
Egyébként létezik a Kólika nevű "betegség". Egyébként nem betegség, hanem jelenség, de az orvostudomány betegségnek könyveli el.
Ez arról szól, hogy a gyermek (független a kortól!) adott időben, adott ideig sír. Általában, ha 3 nap után szokták azt mondani a gyermekre (ha ezt csinálja, amit írtam), hogy Kólikája van.
Ilyenkor semmi nem jó neki. A szülők kétségbeesettek, tehetetlenek. Ha felveszed, akkor se tudod megvigasztalni.
Általában min. 6 hétig, maximum 3 hónapig tart. Ritkábban előfordul, hogy 6 hónapig.
Lányunk is ilyen volt 6 hétig ment mindennap du. fél7től este fél 9ig (ez még szerencsésebb helyzet)!
Én bevezettem erre az időpontra a babakocsis sétát (nyári baba) és 2 nap után végig aludta az egészet.
Nagyon nehezek ezek az idők, de rutinos leszel 1 hét után. Ha csak sír a gyerek és ránézel, akkor már tudni fogod megérzésre, hogy mi a baja. Tehát, ami egyből beugrik pl. pelenkacsere, akkor 90%-ban az volt a gond. :))
Végül van egy videó, ha tudtok angolul, de ha net segítségével a szavakat lefordítjátok már érteni fogjátok.
A videó címe: Dustan baby language.
Keressetek rá a neten, de le is lehet tölteni egy pár portálon.
Nekünk ez sokat segített az első 6 hétben!
Kitartást :)))
Szia!
Próbáld meg más pozícióban szoptatni (fekve, ülve, karosszékben, fotelben)
Esetleg Infacol vagy homeós golyócskát ajánlanám még!
Kitartás, és egy jó tanács: NE idegeskedj, félj előre a szoptatástól, hogy jaj mi lesz utána, mert megérzi a kicsi és csak rosszabb lesz a helyzet!
Eszembe jutott még, hogy jól kapja be a bimbód? Lehet, hogy sok levegőt nyel.
Még egy semmiképpen ne hátára vagy a hasára fektesd szopizás után, fanem az oldalára, így könnyen feltudja húzni a lábacskáit. :D
Szia!
Nem tudom, hogy segít-e, de nekünk a Doktornő mikor hazajöttünk a kórházból, megmutatta, hogy hogyan tartsam a babámat, ha büfiztetni akarom, vagy ha fáj a hasa, vagy csak úgy...
Szóval, ha jobb kezes vagy, tedd a jobb karodra, fektesd végig az alkarodon hason a babádat, ha jól fogod, ő is nyugodt marad és úgy tud feküdni, hogy egy kicsit nyomja (masszírozza) a pociját és kijön a levegő is és megnyugszik.
A kisfiamat sokszor altatta így az Apukája ( az ő karja jobban bírta :)
Itt egy kép róla (a keze a lába között van, a pelenkát fogja tenyerébe)
Hátha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!