Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél éves gyermeketek...

Másfél éves gyermeketek babakádban fürdik vagy a "rendes" fürdőkádban?

Figyelt kérdés

Már nem elég neki a hely a babakádban, magas a korához képest és ficánkol, élvezi a fürdést. Én alapbetegségem miatt nem fürödhetek nagy kádban, csak zuhanyoznom szabad ( nem fertőző betegség, hanem immunbetegség, amire a meleg vizes fürdő rossz hatással van ). A Párom nincs mindig itthon a fürdetésnél, 3 műszakban dolgozik. Egyedül próbáltam fürdetni a kislányt a rendes kádban de félt, ordított, inkább kivettem. Egyébként a vizet szereti, wellness szállodában élvezte a nagy medencét.

Próbálkozzak a nagy káddal?

2012. jan. 28. 22:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Másfél évesen próbálta ki az én lányom is a nagy kádat.

Azt hittem, nagyobb élmény lesz neki. Nem sírt, nem akart kijönni, de pár alkalom után jelezte, hogy ő a kiskádban szeretne pancsizni.

Azóta is minden fürdés előtt odamegy a kádjához, és mondja, hogy "ebbe".

Én nem erőltetem a nagy kádat.

2012. jan. 28. 22:52
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2012. jan. 28. 22:54
 3/14 anonim ***** válasza:
Kislányom 8 hónapos kora óta nagy kádban fürdik, fürdőkarikával. Imádja. Azzal próbáltad?
2012. jan. 28. 22:56
 4/14 anonim ***** válasza:
Az én lányom onnantól kezdve fürdött nagy kádban, amikor már tudott egyedül, stabilan ülni. Előtte csak akkor ha én is bmásztam vele, és gyakorlatilag folyamatosan tartottam a kezemben mintha kiskádban lenne.
2012. jan. 28. 23:02
 5/14 anonim ***** válasza:

Lányom 1 hónap múlva lesz 2 éves. Kb 1 hónapja vettünk neki egy nagyobb babakádat, hogy abban fürödhessen. Előtte már egy évig a nagy kádban fürdött, nem volt vele semmi baj, de mi spórolás miatt tértünk vissza a kis kádra, mert elég nagy a kádunk és rengeteg víz ment el naponta.

Biztos nagyon pici a műanyag kádatok, ezért nem fér el benne jól. Nekünk is pici volt, az eladtam és most vettem egy jó nagyot. ( Mi is voltunk wellnesselni, ott volt ez a fajta amit most használunk, többek között innen jött az ötlet.)

Visszaemlékezve nálunk is nagy sírások voltak az első napokban a nagy kádban, de hamar megszokta, eltereltük a figyelmét játékokkal, stb. Nem ültünk be hozzá, egyszerűen nem hagytunk időt a sírásra. Ment a bohóckodás, stb.

Majd megszokja a Tiéd is, vagy vegyetek Ti is egy nagyobb kádat.

2012. jan. 28. 23:03
 6/14 anonim ***** válasza:
Az első lányunk 4 hónapos kora óta nagykádban fürdött. Majd elköltöztünk panelből kertes házba, ott a pici babakádban, így a nővére is abban akart fürdeni. Még most is sokszor abban fürdenek ha nem egyszerre viszem őket (11 hónapos és 2,5 éves) és imádják. A nagy kádat is próbáltuk párszor, de mivel régi a ház és nem szigetelt, így gyorsan kihűl a víz, nem olyan mint egy panelben hogy "kvázi" korlátlan a vízfogyasztás a közösktg mellett), ezért van a kiskád a kisebbnél is. De mivel a kicsi ebben fürdik, a nagynak természetesen abban kell.... :)
2012. jan. 28. 23:07
 7/14 anonim ***** válasza:

Az enyém most 1 éves, de már vagy 3 hónapja a nagykádban fürdik. Az első naptól élezte, ő igényelte már a váltást. Előtte a babakádat a nagykádba tettem be neki és úgy ült benne, de állandóan át akart mászni a nagykádba.... :)

A babakádat azért még megtartjuk, nyáron jó lesz az erkélyen pancsolni.

2012. jan. 29. 00:05
 8/14 anonim ***** válasza:

13 hós a kisfiam,8 hós korától a nagy kádban fürdik,mert már kicsi volt neki az ő kádja!

Ha a nagy kádba rakod,akkor csúszásgátlót szerezz be!

2012. jan. 29. 07:57
 9/14 anonim ***** válasza:
Babakádban, nekünk nincs rendes kádunk, csak zuhanyfülkénk.
2012. jan. 29. 09:18
 10/14 anonim ***** válasza:
Az én lányom 4 hónaposan kinőtte a kis kádat, így onnantól kezdve a nagy kádban fürdött. Belefektettünk, és pancsikolt. Aztán megtanult ülni 8 hónaposan, azóta ülve fürdik, sokszor fel is áll. Ő szereti nagyon, imád fürdeni. Mondjuk biztos azért is, mert korán tettük nagy kádba, és már megszokta. Ja, és még sosem fürödtünk vele együtt.
2012. jan. 29. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!