Másfél éves gyermeketek babakádban fürdik vagy a "rendes" fürdőkádban?
Már nem elég neki a hely a babakádban, magas a korához képest és ficánkol, élvezi a fürdést. Én alapbetegségem miatt nem fürödhetek nagy kádban, csak zuhanyoznom szabad ( nem fertőző betegség, hanem immunbetegség, amire a meleg vizes fürdő rossz hatással van ). A Párom nincs mindig itthon a fürdetésnél, 3 műszakban dolgozik. Egyedül próbáltam fürdetni a kislányt a rendes kádban de félt, ordított, inkább kivettem. Egyébként a vizet szereti, wellness szállodában élvezte a nagy medencét.
Próbálkozzak a nagy káddal?
Másfél évesen próbálta ki az én lányom is a nagy kádat.
Azt hittem, nagyobb élmény lesz neki. Nem sírt, nem akart kijönni, de pár alkalom után jelezte, hogy ő a kiskádban szeretne pancsizni.
Azóta is minden fürdés előtt odamegy a kádjához, és mondja, hogy "ebbe".
Én nem erőltetem a nagy kádat.
Lányom 1 hónap múlva lesz 2 éves. Kb 1 hónapja vettünk neki egy nagyobb babakádat, hogy abban fürödhessen. Előtte már egy évig a nagy kádban fürdött, nem volt vele semmi baj, de mi spórolás miatt tértünk vissza a kis kádra, mert elég nagy a kádunk és rengeteg víz ment el naponta.
Biztos nagyon pici a műanyag kádatok, ezért nem fér el benne jól. Nekünk is pici volt, az eladtam és most vettem egy jó nagyot. ( Mi is voltunk wellnesselni, ott volt ez a fajta amit most használunk, többek között innen jött az ötlet.)
Visszaemlékezve nálunk is nagy sírások voltak az első napokban a nagy kádban, de hamar megszokta, eltereltük a figyelmét játékokkal, stb. Nem ültünk be hozzá, egyszerűen nem hagytunk időt a sírásra. Ment a bohóckodás, stb.
Majd megszokja a Tiéd is, vagy vegyetek Ti is egy nagyobb kádat.
Az enyém most 1 éves, de már vagy 3 hónapja a nagykádban fürdik. Az első naptól élezte, ő igényelte már a váltást. Előtte a babakádat a nagykádba tettem be neki és úgy ült benne, de állandóan át akart mászni a nagykádba.... :)
A babakádat azért még megtartjuk, nyáron jó lesz az erkélyen pancsolni.
13 hós a kisfiam,8 hós korától a nagy kádban fürdik,mert már kicsi volt neki az ő kádja!
Ha a nagy kádba rakod,akkor csúszásgátlót szerezz be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!